کد خبر: 291002149451
اقتصاداقتصاد کلانروزنامه

منظور عنوان کرد: برنامه دولت برای حمایت از صنعتگران و تولیدکنندگان

به گفته معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه، در کشور ظرفیت های خوب تولیدی و صنعتی وجود دارد و دولت برنامه هایی برای ایجاد رقابت پذیری تولیدات داخلی با واردکنندگان را مورد نظر دارد تا ظرفیت تولید داخل پاسخگوی بازار باشد.

به گزارش عصراقتصاد، داوود منظور عصر روز پنجشنبه در حاشیه آیین بهره برداری از خط تولید جدید برای بافندگی فرش مازندران واقع در قائمشهر در گفت و گو با خبرنگاران افزود: افتخار کشور این است که تولید داخل موجب ایجاد اشتغال، ارزش افزوده می شود و نظام مالیاتی کشور براساس خط ثروت و درآمد حرکت می کند.

وی ادامه داد: بنگاه های اقتصادی می توانند منابع پایداری را برای کشور ایجاد کنند و این کار جهاد اقتصادی برای کشور به شمار می رود.

رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت حمایت از این ظرفیت ها را وظیفه خود می داند و به دنبال گشایش از همه مشکلات و گره های موجود از تولید کنند است و برای این امر دولت تامین منابع مالی ارزی و ریالی را بررسی می کند.

به گفته منظور برای این امر رقابت پذیری تولیدات داخلی با واردکنندگان را مورد نظر داریم تا ظرفیت تولید داخل پاسخگوی بازار باشد.

وی گفت: همیشه استان مازندران معروف به صنعت نساجی است و نشان نساجی را برای استان تقویت کنیم و پنبه مورد نیاز در داخل کشور تامین و تولید می شود و باید زنجیره تولید نساجی از محل محصولات پتروشیمی و کشاورزی را کامل کنیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اضافه کرد: تلاش داریم که صنعت پارچه را براساس منابع تولیدات داخلی تولید و عرضه کنیم.

رشد اقتصادی کشور به هفت درصد رسید

همچنین منظور روزگذشته (جمعه) در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مازندران اظهار کرد: میزان رشد اقتصادی کشور در ۶ ماه نخست امسال در حالی به ۷ درصد رسیده که نرخ بیکاری در کشور نیز ۷ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: دولت سیزدهم از کارنامه صحبت می‌کند و هر کارنامه خوبی به برنامه خوب و دقیق نیاز دارد. در همین راستا نیز برای دولت سیزدهم برنامه‌ریزی اساسی بر اساس اولویت‌ها و نظام مسائل مدنظر است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان این‌که دولت برای شناسایی موانع پیش روی تولیدکنندگان برنامه‌ریزی و هدفگذاری کرده است، خاطرنشان کرد: برای رفع موانع و مشکلات به نظرات تولیدکنندگان هم نیاز داریم. زیرا مشکل ما در حال حاضر تولید نیست، بلکه بازاررسانی و فروش است.

معاون رئیس‌جمهوری گفت: اقتصاد ما باید مردم‌پایه باشد. نقش دولت نیز حمایتی، پشتیبانی کارها و رفع موانع از تولید است. با این روند میدان بازی برای تولیدکنندگان باز می‌شود و بهتر می‌توانند تولید کنند.

منظور با اشاره به ظرفیت‌های تولید محصولات کشاورزی و مواد غذایی در مازندران تصریح کرد: حل مسائل استان مازندران نیازمند راهبرد بلندمدت است و ما نیز در تلاش هستیم تا نظام مسائل استان را اولویت‌بندی و با تمام ظرفیت به بهبود آن کمک کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد: در مازندران بهترین شرایط و عملکرد را بین استان‌های کشور داریم. نرخ بیکاری در این استان در دامنه ۵ درصد قرار گرفته و اتفاق خوبی در مجموعه کسب و کارها ثبت شده است.

منظور افزود: باید کمک کنیم تا زیرساخت‌های استان با سرعت بیشتری تقویت شود. اکنون مشکل تولیدکنندگان این است که نمی‌توانند محصولات خود را بفروشند. باید کمک کنیم برای محصولات کشاورزی بازار شناسایی شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با انتقاد از واردات کالاها خاطرنشان کرد: شالیکار نگران فروش محصول و رقابت با قیمت کالای محصول خارجی است. در این زمینه نیازمند ساماندهی تعرفه‌های وارداتی هستیم. زیرا فقط در شرایط اضطرار به واردا ت نیاز داریم و واردات نباید به تولید آسیب بزند.

زنجیره مرغ و گوشت بازسازی می‌شود

معاون رئیس‌جمهوری اظهار کرد: زنجیره تولید مرغ اجداد، مرغ مادر و تخم مرغ‌های نطفه‌دار در حال بازسازی است. زیرا در دوره‌ای به دلیل سیاست‌های نادرست این زنجیره دچار آسیب شد.

منظور با بیان این‌که باید زنجیره تولید دام در کشور به گونه‌ای بازسازی شود تا نیاز به واردات گوشت وجود نداشته باشد، ادامه داد: در بازار مرغ و گوشت برنامه‌ریزی دقیق صورت گرفته و تا آخر خرداد سال آینده زنجیره مرغ و گوشت کشور بازسازی می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: باید بازار فروش مطمئنی را برای محصول فراهم کنیم. فروشگاه‌های زنجیره‌ای باید برنج موجود در انبارها را خریداری کنند و خط اعتباری و سرمایه در گردش به آن‌ها داده شود تا توجه به بهبود وضعیت کشاورزان در دستور کار قرار گیرد. همچنین تلاش می‌کنیم تا مسئله چای و برنج در کشور مدیریت و مقادیر باقیمانده از محصولات در بازار جذب شود.

واردات بی رویه عرصه را در بازار ریسندگی تنگ کرده است

از سوی دیگر رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی شامگاه پنجشنبه در نشست با نماینده ولی فقیه در مازندران با بیان اینکه موضوع برنج در استان مازندران جدی است، گفت: شالیکاران باید مطمئن باشند بازاررسانی درست و قیمت مناسبی این محصول دارد و نگرانی آنان رفع شود.

وی به گلایمندی فعالان تولیدی در استان مازندران اشاره کرد و گفت: برخی گلخانه داران عنوان می کردند دریافت مجوز گلخانه یکسال زمان می برد و باید این فرایند اصلاح شود زیرا ایجاد گلخانه منوط به تغییر کاربری زمین عجیب و غریب است.

منظور با اظهار این که واردات بی رویه عرصه را برای تولیدکنندگان در بازار ریسندگی تنگ کرده است، گفت: باید با تنظیم بازار و اعمال سیاستگذاری و تعرفه مناسب از تولیدکنندگان حمایت کنیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به این که مازندران قطب گردشگری محسوب می شود، گفت: ترددها نباید سبب از بین رفتن نظم زندگی مردم شود وباید نسبت به تکمیل کنارگذرها و بهسازی راه ها اقدام ویژ ای شود.

وی تصریح کرد: آسفالت راه ها، بهسازی، کنارگذرها و غیره باید مورد توجه قرار گیرد و از سوی دیگر تنظیم آب های سطحی استان و جلوگیری از سیلاب ها نیز نیازمند مدیریت و سیاستگذاری است.

منظور ادامه داد: همچنین بندهای انحرافی و سدها و ساماندهی رودخانه ها باید دردستور کار قرار گیرد تا از خسارات سیلاب جلوگیری شود.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا