کد خبر: 300203160145
اخبار شرکت هااقتصادتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

پیشتازی فولاد مبارکه در همکاری با شرکت‌های دانش بنیان

زینب غضنفری

در چندین سال گذشته بحث دانش بنیان و نوآوری را بیش از پیش از زبان مسئولان و مدیران کشور می‌شنویم و تاکید بسیاری بر این موضوع می‌شود. از آن جایی که تکنولوژی و فناوری در عصر حاضر به سرعت در حال تغییر و به‌روزرسانی است و اقتصاد و سیاست کشور در شرایط ویژه‌ و خاصی قرار دارد، توجه ویژه به مباحث دانش بنیان و نوآوری لازم و ضروری به نظر می‌رسد.

ایران در سال ۱۳۹۴ رتبه ۱۲۱ جهان را در حوزه دانش بنیان داشت که سال گذشته به رتبه ۵۳ رسید و هم اکنون در نیمه راه رسیدن به قله فناوری و نوآوری قرار دارد.

هر چند که همچنان با معیارها و متوسط جهانی فاصله داریم و در حالی که شرکت‌های بزرگ دنیا ۲ تا ۳ درصد از درآمد خود را به حوزه دانش بنیان و نوآوری اختصاص می‌دهند، در کشور ما میزان آن بسیار پایین است. البته در میان شرکت‌های داخلی شرکت فولاد مبارکه اصفهان پیشگام است و با حمایت از شرکت‌های کوچک و چابک، مبلغ قابل توجهی به سرمایه گذاری در این بخش اختصاص داده است.

ورود به حوزه نوآوری و تکنولوژی‌های جدید به‌عنوان یک ضرورت و هدف دارای اولویت در شرکت‌های بزرگ و مطرح منطقه همچون شرکت فولاد مبارکه اصفهان طرح و اجرا می‌شود که در همین مدت، با تزریق نگاه نو به این حوزه، اتفاقات مثبت و قابل ملاحظه‌ای رخ داده است.

یکی از مهمترین اقدامات این فولادساز، راه‌اندازی شرکت دانش‌بنیان سرمایه‌پذیر صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه بود و با تخصیص بودجه مناسب، به حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (cvc) ورود کرد.

این صندوق بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور به شمار می‌رود. طی یک سال گذشته ۲۷ سرمایه‌گذاری خطرپذیر با ۵۲۲ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط فولاد مبارکه انجام شده است. در نتیجه اقدام انجام گرفته، اکنون شاهد هستیم که برخی از سرمایه‌گذاری‌های این شرکت به بار نشسته و مسیر دست‌یابی به تکنولوژی‌های فرایندی هموار شده است. همچنین با حمایت و هدایت بیشتر کسب‌وکارها توسط صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت فولاد مبارکه اصفهان شاهد دستاوردهای بیشتر و بهتری در آینده نزدیک خواهیم بود.

سرمایه گذاری در این حوزه یک بازی برد-برد است و نفع دو جانبه برای کشور دارد که هم به پایداری سودآوری فولاد مبارکه و هم به توسعه صنعت فولاد کشور کمک می‌کند. البته در این مدل سرمایه‌گذاری صرفاً هدف کسب سود نیست و با به بار نشستن این سرمایه‌گذاری‌ها و اقدامات، به‌طور قطع شاهد پایداری تولید در شرکت و رشد صنعت فولاد کشور خواهیم بود.

نتایج مجموع این اقدامات در حدی بزرگ است که سه برابر شدن سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت فولاد مبارکه برای سال ۱۴۰۳ در دستور کار شرکت قرار گرفته و در صورت تصویب، بزرگ‌ترین رخدادهای اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور خواهد بود و شرکت فولاد مبارکه خود را به عنوان الگوی جدید در حوزه نوآوری در کشور معرفی کرده است.

این اقدام در راستای ارتقای سطح همکاری و هم‌افزایی، بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری میان صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه و صندوق توسعه فناوری‌های نوین در حوزه فناوری و ارائه خدمات مشترک به زیست دانش‌بنیان و فناوری کشور انجام گرفته است.

هر چند که اولین قدم‌ها در این مسیر در حال برداشته شدن است و هنوز مسیر دانش بنیان شدن شرکت‌ها و نوآوری فراز و فرودهای بسیاری دارد اما؛ جایگاهی که اکنون در آن قرار گرفته، گروه فولاد مبارکه را به لوکوموتیو توسعه صنعتی ایران تبدیل خواهد کرد.

در مباحث فناورانه و توسعه تکنولوژی، افق‌های جدیدی در این اکوسیستم توسط این فولادساز ایجاد شده و تلاش دارد با تخصیص صحیح منابع، اکوسیستم نوآوری کشور را قوت بخشد.

در واقع، شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تأسیس صندوق خطر پذیر شرکتی و سرمایه‌گذاری مداوم و هدفمند در نزدیک به ۴۰ طرح و شرکت دانش‌بنیان، موفق شده به یکی از نقش‌آفرینان کلیدی در اکوسیستم نوآوری ایران تبدیل شود.

دانش بنیان شدن اقتصاد و فناوری‌های نوآورانه نه تنها به رشد اقتصادی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند در بهبود کیفیت زندگی مردم و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید نیز اثرگذار باشد.

در مجموع باید اذعان داشت که شرکت فولاد مبارکه اصفهان در نظر دارد بیش از پیش زمینه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و استارت‌آپ‌ها را فراهم و مهیا سازد و ضمن بهره‌مندی شرکت از آن، امکان اضافه‌شدن و پذیرفته‌شدن در شبکه نوآوری فولاد مبارکه فراهم‌تر از قبل شده و دارایی‌های راهبردی بزرگترین فولادساز منطقه در اختیار نوآوری و شکوفایی تولید قرار گرفته است.

شکل‌گیری زیست‌بوم فناوری و نوآوری و دانش‌بنیان در شرکت فولاد مبارکه در راستای توسعه و پیشرفت در این صنعت و ایجاد قابلیت برای رقابت در بازارهای جهانی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا