کد خبر: 080303161165
اقتصاداقتصاد کلانبازارها و خدمات مالیتولید و بازرگانیروزنامه

رشد ۱۷ درصدی واردات کالاهای اساسی و جای خالی برخی اقلام

براساس اعلام گمرک ایران واردات کالاهای اساسی در دو ماه اول سال از نظر ارزش رشد ۱۷ درصدی داشته است این در حالیست که در لیست ۷۵۰ اقلامی جای خالی اقلامی همچون محصولات شیمیایی و برخی ماشین آلات به چشم می خورد.

به گزارش عصراقتصاد، گمرک ایران جزییات واردات ۲۰ قلم کالاهای اساسی به کشور در فروردین و اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ را اعلام کرده است که بر اساس آن واردات کالاهای اساسی از نظر ارزش رشد ۱۷ درصدی داشته است.

در دو ماهه نخست سال جاری ۴ میلیون و ۲۲ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۲ میلیارد و ۳۷۵ میلیون دلار از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شده است که این میزان به لحاظ وزن ۲۶ درصد و از حیث ارزش ۱۷ افزایش نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، بیشترین افزایش وزنی و ارزشی در بین واردات کالاهای اساسی در این مدت مربوط به واردات گوشت قرمز سبک گرم، کنجاله سویا و شکر و بیشترین کاهش در ارزش مربوط به واردات گندم، جو و روغن‌های خوراکی بوده است.

۳۱۱۹ دستگاه خودروی سواری خارجی وارد کشور شد

همچنین طبق اعلام گمرک، در ۲ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، افزون بر سه هزار و ۱۱۹ دستگاه خودرو سواری به ارزش ۶۹ میلیون و ۳۹۳ هزار دلار وارد کشور شده است.

عمده خودروهای واردشده به کشور طی فروردین و اردیبهشت ماه به لحاظ ارزش و تعداد، توسط شرکت «معین خودرو ایرانیان» با یک‌هزار و ۹۷ دستگاه به ارزش ۲۴.۷ میلیون دلار انجام شده است که سهمی بیش از ۳۵ درصد از تعداد و همچنین ۳۵ درصد از ارزش کل خودروها را شامل می شود.

همچنین کرمان موتور با ۵۰۱ دستگاه، بهمن موتور با ۲۵۴ دستگاه و مکث موتور با ۱۸۳ دستگاه خودرو، در جایگاه های دوم تا چهارم بیشترین واردات خودرو قرار دارند.

آمار منتشر شده توسط گمرک نشان می دهد که مجموع واردات خودرو در ۲ ماهه سال ۱۴۰۲، ۱۷۹ دستگاه بوده که این تعداد به سه‌هزار و ۱۱۹ دستگاه خودرو در فروردین و اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ رسیده است.

جای خالی برخی اقلام ضروری در لیست ۷۵۰ قلمی مجاز واردات

این در شرایطی است که در لیست ۷۵۰ اقلامی جای خالی اقلامی همچون محصولات شیمیایی و برخی ماشین آلات به چشم می خورد که در این لیست اقلامی همچون چوب ماهیگیری و وافل وجود دارد.

تا کنون از حدود ۵۵۰۰ کد تعرفه، ۷۵۰ تای آن ها باز شده است که به نظر می رسد در بازگشایی این ردیف کد تعرفه ها نیز چندان کارشناسی صورت نگرفته است و برخی از اقلام غیرضروری بازگشایی شده است.

لازم به ذکر است در بررسی ۷۵۰ کد تعرفه ای که امکان ثبت سفارش برای شرکت های بازرگانی درآن ها وجود دارد بعضا مواردی دیده می شود که بسیار قابل تامل است و شبهات جدی در ضروریت این کالاها وجود دارد. به عنوان مثال در لیست این کد تعرفه ها، کالایی هایی نظیر چوب دستی اسکی، توپ اسکواش، شلوار موتور سواری، دسته ی بازی، توپ رنگی پینت بال، چوب ماهیگیری، دستگاه آرایش مو، وافل و ویفر، تخته ی برف سواری، کلاسور، توپ تنیس روی میز، صندلی ماساژ، چوب هاکی، توپ پردار بدمینتون، مدل آناتومی، تفریحات پارک آبی و توپ اسکواش و ….. به چشم می خورد.

جای خالی کدام اقلام ضروری در لیست کالاهای مجاز خالی است؟

این در حالی است که بررسی های انجام شده نشان می دهد در این لیست جای خالی اقلام و کالاهای ضروری بسیاری به چشم می خورد که می توانند با برخی از کالاهای غیرضروری جا به جا شوند.

به عنوان مثال برخی از این کالا ها که به نظر می رسند این امکان برای آن ها وجود دارد که کد تعرفه ی آن ها برای واردات مجاز شوند، عبارت است از:

قسمت ششم: محصولات صنایع شیمیایی یا صنایع وابسته به آن
فصل بیست و هشتم: محصولات شیمیایی غیرآلی؛ ترکیبات آلی یا غیرآلی فلزات گرانبها،عناصر رادیو اکتیو، فلزات خاکهای کمیاب و ایزوتوپها
فصل بیست و نهم: محصولات شیمیایی آلی
فصل سی‌ام: محصولات دارویی
فصل سی و یکم: کودها
فصل سی و دوم: عصاره‌هــای دباغـی یا رنگرزی؛ تانن‌ها و مشتقات آنها؛ موادرنگی (Dyes)، پیگمان‌ها و سایر مـواد رنگ‌کننده (Colouring)؛ رنگها و ورنی‌ها؛ بتانه‌ها؛ مرکب‌ها
فصل سی و سوم: روغن‌هـای اسانسی و شبه رزین‌ها (رزینـوئیـدها)؛ محصـولات عطرسازی یا پاکیزگـی آمــاده و فرآورده‌های آرایشی
فصل سی و چهارم: صابون، موادآلی تانسیواکتیف، فرآورده‌ها برای شست­و­شو، فرآورده‌های روان‌کننده، موم‌های مصنوعی، موم‌هـای آمـاده، فرآورده‌های صیقل‌دادن و جلا دادن، شمع و اشیای همانند، خمیرهای قالب‌گیـری «موم‌های دندانسازی» و ترکیبات دندانسازی براساس گچ
فصل سی و پنجم: مواد آلبومینوئید؛ محصولات براساس نشاسته یا فکول تغییر یافته؛ چسب‌ها؛ آنزیم­ها
فصل سی و ششم: باروت و مواد منفجره؛ اشیای فن‌ آتش‌بازی؛ کبریت؛ آلیاژهای آتش‌زا؛ مواد قابل اشتعال
فصل سی و هفتم: محصولات عکاسی و سینماتوگرافی
فصل سی و هشتم: محصولات گوناگون صنایع شیمیایی
قسمت دهم: خمیر چوب یا سایر مواد الیافی سلولزی؛ کاغذ یا مقوا برای بازیافت (آخال و ضایعات)؛ کاغذ و مقوا و اشیای ساخته شده از آنها
فصل چهل و هفتم: خمیر چوب یا سایر مواد الیافی سلولزی؛ کاغذ یا مقوا برای بازیافت (آخال و ضایعات)
فصل چهل و هشتم: کاغذ و مقوا؛ اشیای ساخته‌شده از خمیر کاغذ، از کاغذ یا از مقوا
فصل چهل و نهم: کتاب، روزنامه، تصویر و سایر محصولات صنعت چاپ، دست‌نوشته‌ها، تایپ شده‌ها و نقشه‌ها
قسمت شانزدهم: ماشین‌‌آلات و وسایل مکانیکی؛ ادوات برقی؛ اجزاء و قطعات آنها؛ دستگاه‌های ضبط و پخش صوت؛ دستگاه‌های ضبط و پخش صوت و تصویر تلویزیون، و اجزاء و قطعات و متفرعات این دستگاه‌ها
فصل هشتاد و چهارم: رآکتورهای هسته‌ای، دیگ‌های بخارو آبگرم، ماشین‌ آلات و وسایل مکانیکی؛ اجزاء و قطعات آنها
قسمت هجدهم: آلات و دستگاه‌های اپتیک، عکاسی، سینما توگرافی،‌ سنجش، کنترل، دقت‌سنجی؛ آلات و دستگاه‌های طبی ـ جراحی؛ اشیای صنعت ساعت‌سازی؛ آلات موسیقی؛ اجزاء و قطعات و متفرعات آنها
فصل نود:‌ آلات و دستگاههای اپتیک، عکاسی، سینماتوگرافی، سنجش، کنترل، دقت‌سنجی؛ آلات و دستگاه‌های طبی ـ جراحی؛ اجزاء و قطعات و متفرعات آنها

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا