حضرت آیتالله خامنهای فرمودند: دوام و قوام و عزت و آبروی جمهوری اسلامی در دنیا متوقف به حضور مردم است.
عصراقتصاد: به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی روزگذشته در اولین دقایق آغاز رأیگیری «انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران» با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) و در حضور بیش از ۲۰۰ خبرنگار و تصویربردار از رسانههای داخلی و بینالمللی، رأی خود را به صندوق ۱۱۰ انداختند.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز همزمان با آغاز رأیگیری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، رأس ساعت ۸ صبح با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) رای خود را در صندوق رای انداختند.
رهبر انقلاب اسلامی پس از انداختن رای خود در صندوق سیار ۱۱۰، روز انتخابات را برای ایرانیان روز نشاط و شادی خواندند و با اشاره به قوام جمهوری اسلامی به واسطه حضور مردم در انتخابات، تاکید کردند: مردم عزیز ایران موضوع رأیدادن و حضور در این آزمون مهم سیاسی را جدی بگیرند و هیچگونه تردیدی به خود راه ندهند.
حضرت آیتالله خامنهای حضور پرشور مردم در انتخابات و کثرت رأیدهندگان را یک نیاز قطعی برای جمهوری اسلامی دانستند و گفتند: جمهوری اسلامی همانگونه که از نام آن مشخص است، حضور مردم در ذات آن لحاظ شده است، بنابراین عزت و آبروی جمهوری اسلامی در دنیا متوقف به حضور مردم است.
ایشان با تاکید بر اینکه هیچ وجهی برای تردید در حضور در انتخابات وجود ندارد، افزودند: حضور در انتخابات یک کار بدون زحمت و بدون وقتگیری چندان است اما فواید زیادی بر آن مترتب است، بهخصوص آنکه انتخاب رئیس جمهور به معنای تعیین آینده کشور برای چند سال است.
رهبر انقلاب اسلامی حضور مردم در انتخابات را برای اثبات صحت و صداقت نظام جمهوری اسلامی، اقدامی لازم و واجب خواندند و اظهار امیدواری کردند: خداوند متعال بهترین و مفیدترین گزینش را برای کشور مقدر کند.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان گفتند: امیدوارم به لطف خداوند، سالهای آینده سالهای خوبی برای ایران باشد و مردم از گزینش خود راضی باشند.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی: از صدای مردم نترسیم
به گزارش صندوق توسعه ملی، مهدی غضنفری نیز در همین رابطه اظهار کرد: من این روزها از ۸ تیرماه به عنوان «روز جمهور» نام می برم. حقیقت این است که ما در جمهوری اسلامی ایران روی دو کلمه جمهور و ایران کمتر صحبت کردهایم و این تصور ایجاد شده است که حتما باید از جایی به مردم دیکته شود.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: حضرت امام (ره) اسم و رسم حکومت ما را جمهوری اسلامی نامیدند و مردم به آن رای داده اند. واژه اول این ترکیب «جمهور» است؛ جمهور یعنی همهی مردم با هر عقیده و قومیت و جنسیتی که دارند. روز ۸ تیر روز این مردم است. مردمی که میخواهند بیایند، حرف بزنند، انتخاب کنند و بگویند به کدام یک از نامزدهای ریاست جمهوری علاقه دارند و رای میدهند و فکر میکنند آن نامزد ریاست جمهموری بهتر میتواند آنها را به اهدافشان برساند.
جمهوریت نظام را به بهانه اسلام کمرنگ نکنیم
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به این پرسش که حضور مردم در پای صندوقهای رای چقدر میتواند در توسعه اهداف سیاسی و اقتصادی کشور نقش داشته باشد، تاکید کرد: متاسفانه ما مفهوم جمهور را در روزهای دیگر گاهی فراموش میکنیم و به همین خاطر مجبور میشویم در موسم انتخابات بیشتر بر حضور مردم و نقش آنها تاکید کنیم. بیشک مردم ایران باید انتخاب کنند و بگویند چه کسی رئیس جمهور شود؟ چون حکومت ما جمهوری اسلامی ایران است. همهی جمهور، چه مسلمان و در واقع تمام کسانی که در این سرزمین زندگی میکنند، ایرانیاند و حق انتخاب دارند و این کشور مال آنها است و باید بیایند پای صندوقهای رای و حرفشان را بزنند. امیدوارم بعد از اینکه فرد منتخب وارد پاستور شد دوباره فراموش نکند که ما «جمهوری اسلامی ایران» هستیم.
وی افزود: حضرت امام (ره) فرمودند: «میزان رای ملت است» ولی نگفتند ملت چه ملتی است؟ یعنی دسته بندی نکردند و تفکیک قائل نشدند. همه آنهایی که شناسنامه ایرانی دارند باید در سرنوشت این کشور نقش داشته باشند؛ رسانه ها این روزها باید در کنار اینکه بر مشارکت مردم در انتخابات تاکید میکنند روی واژه جمهور هم بیشتر مانور داده و به مردم آگاهی بدهند.
اگر جمهور احساس کند که به بهانه اسلام آن را کنار زدهایم و از واژه جمهوری اسلامی ایران فقط بخش اسلامی آن را چسبیده ایم، ممکن است به تدریج قهر کند و خودش را کنار بکشد. پس اینجا وقتی می گوییم جمهور، یعنی هر کسی با هر عقیدهای، با هر قومیت و هر مذهب و هر زبان و جنسیت، بخشی از این جمهوری اسلامی ایران است .
تقسیم بندی مردم به خوب و بد در تریبون ها درست نیست
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: از این نترسیم که اگر ما روی جمهور تاکید کنیم بخش اسلامی حکومت تضعیف می شود. این تاکید روی کلمه جمهور در کنار اسلامیت نظام، نظر حضرت امام (ره) بود و نظر مقام معظم رهبری نیز همین است. این یک واقعیت است که ما به حکومت جمهوری اسلامی ایران رای دادهایم. این یعنی مردم همه ارزشمند هستند. متاسفانه برخی از سخنرانان در تریبونهایشان مردم را به دو دسته «جمهور بد» و «جمهور خوب» تقسیم میکنند؛ این درست نیست. باید تاکید کرد هرکسی حتی اگر با نظرات من موافق نباشد و اندیشه های من را نادرست بداند اگر شناسنامه ایرانی داشته باشد جزو همین جمهور و صاحب این کشور است.
وی تصریح کرد: بر همین اساس همه روز جمعه ۸ تیرماه پای صندوق های رای حاضر می شوند تا رای خود را به صندوق بریزند. وظیفه ما این است به رای آنها احترام بگذاریم و هر رای که دادند و هر نامزدی را که انتخاب کردند به عنوان رئیس جمهور آینده بپذیریم و بعد از تنفیذ مقام معظم رهبری از او حمایت کنیم. از سوی دیگر رئیس جمهور نباید فراموش کند هر تصمیمی که میخواهد بگیرد باید به نظر جمهور مراجعه کند. منظورم فقط حضور بین مردم در سفرهای استانی نیست. اینها همه لازم است اما باید به دیدگاه و نظرات مردم و صاحبنظران و سازمانهای مردم نهاد مراجعه کرد و نظر آنها را جویا شد. اینکه با مردم همراه هستیم منظور این نیست که بیاییم وسط جمعیت سخنرانی کنیم و برویم.
نامزدهای شکست خورده چوب لای چرخ رئیس جمهور جدید نگذارند
غضنفری ادامه داد: سایر نامزدها و هواداران آنها نیز پس از اینکه نامزد پیروز به عنوان رئیس جمهور آینده وارد پاستور شد دیگر باید رقابت را کنار گذاشته و به ایشان کمک کنند. اینکه نامزد مورد علاقه من در انتخابات پیروز نشده نباید بهانهای باشد برای اینکه چوب لای چرخ فعالیت های ریاست جمهوری جدید بگذاریم و تخریب و تحقیرش کنیم و اندیشههایش را زیر سوال ببریم. به هرحال رئیس جمهور آینده هر شخصی که باشد؛ جمهور او را برگزیده و انتخاب مردم است.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: چیزی که من مدام نگران آن هستم این است که بعد از سپری شدن روز ۸ تیر که واژه «جمهور» و مردم در کانون توجه و اهمیت قرار گرفت؛ در صبح روز ۹ تیرماه نامزد پیروز و رئیس جمهور جدید مردم و اهمیت شان را فراموش کند و از یاد ببرد. نامزدهای دیگر و گروههای سیاسی حامی آنها، که رای نیاوردهاند هم یادشان باشد که یک قانونی داریم به اسم حداکثر و اجماع. مردم اگر بر روی یک نفر اجماع داشتند و یا حداکثر مردم یک نفر را انتخاب کردند کار تمام است.
ما نباید شروع کنیم به بهانهگیری و اختلاف افکنی که چرا به نامزد ما رای ندادند و از همان روز اول در واقع گروههای تخریب تشکیل دهیم و آثار فعالیتهای نامزد پیروز را از بین ببریم. انتظار بنده این است که به پاس احترام به جمهور هر کسی که به عنوان نامزد پیروز و رئیس جمهور جدید وارد پاستور شد باید همه به او کمک کنند و هر برنامهای داشت و هر همراهی و کمک فکری خواست نباید از او دریغ شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: اگر در واقعیت حکومت ما، جمهوریت و اسلامیت در کنار هم قرار نداشته باشند و ما معنای واقعی جمهوری اسلامی ایران را درک نکنیم ممکن است باعث قهر و ناراحتی مردم شده و آنان را سرخورده کرده و مانع مشارکتشان در تعیین سرنوشت خود شویم. امیدوارم روز ۸ تیرماه به عنوان روز جمهور مشارکت بالایی در پای صندوقهای رای داشته باشیم و همواره صدای آنها را بشنویم، هم در پای صندوقهای رای و هم بیرون از صندوقهای رای.
آثار مشارکت و قدرت مردم در شکستن تحریمها
همچنین رئیسکل بانک مرکزی روزگذشته در اولین ساعت آغاز رأیگیری «انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران» رأی خود را به صندوق اخذ رای مستقر در امامزاده صالح انداخت.
محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره بر اینکه طبق تاکید مقام معظم رهبری، افزایش مشارکت عمومی مردم در این دوره از انتخابات اهمیت زیادی دارد گفت: افزایش هرچه بیشتر مشارکت مردم قطعا بر امنیت اقتصادی اثرگذار خواهد بود و قدرت ایران را در خارج از کشور افزایش میدهد.
رئیسکل بانک مرکزی همچنین با اشاره به آثار حضور پرشور مردم در انتخابات در شکستن تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران تصریح کرد: استحکام و موفقیت بیشتر در مقابل دشمنان، نتیجه مشارکت مردم در انتخابات است و این موضوع قطعا قدرت ما را در همه عرصهها بهویژه موضوعات حوزه مالی بینالمللی افزایش میدهد و هر فردی هم که در این شرایط انتخاب شود با قدرت و صلابت بیشتری کار خواهد کرد.
همه باید به رئیسجمهور منتخب کمک کنیم
در همین رابطه رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در حاشیه شرکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با حضور در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: انتخابات، مظهر مردم سالاری است و تجلی اراده مردم برای تحقق وعدههای انقلاب اسلامی و پیشرفتن امور کشور است.
وی با اشاره به اهمیت ضرورت شرکت در انتخابات گفت: نکته مهم و اساسی این است که از ظرفیت انتخابات برای ساختن آینده کشور استفاده کنیم. اقدامات باید به نحوی باشد که دشمنان را ناراحت و دوستان را شاد کند. اگر کارها سبب خشنودی دوستان و ناراحتی دشمنان شود، یک کار ارزشمند به حساب میآید.
وی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره انتخابات خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب با حضور در انتخابات ریاستجمهوری با یک جمله کلیدی فرمودند مشارکت مردمی، عزت و آبروی هر کشوری از جمله کشور ما به حساب میآید.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات در کشور گفت: مردمسالاری در چنین سطحی گواه این است که دارای یک الگوی ویژه هستیم. این الگوی ویژه از دین و آیین ایرانیان برآمده است. الگوی مردمسالاری برآمده از انقلاب اسلامی است و انقلاب ما ریشه در طریقت اسلامی دارد.
وزیر آموزش و پرورش با دعوت از مردم برای شرکت در انتخابات، اظهار کرد: هر کدام از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری که انتخاب شود مورد تایید و احترام ملت ایران است. همه باید به رئیسجمهور منتخب کمک کنیم تا وعدههایشان و سیاستهای کلی نظام محقق شود.