تعرفههای ناعادلانه؛ دلیل کنارهگیری پزشکان از طبابت
به گفته رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد، به دلیل تعرفههای ناعادلانه، پزشکان زیادی هستند که دیگر طبابت نمیکنند و ترجیح میدهند در سایر مشاغل مشغول کار شوند.
به گزارش عصراقتصاد، علیرضا صداقت، در دومین همایش بزرگ سالانه پزشکان عمومی شرق و شمال شرق کشور، اظهار کرد: وضع تعرفههای ناعادلانه سلامت نه تنها باعث شکل گیری پدیده مهاجرت جغرافیایی پزشکان و کادر درمان شده که شاهدیم مهاجرت شغلی نیز رو به تزاید گزارده است.
وی افزود: پزشکان زیادی هستند که دیگر طبابت نمیکنند و ترجیح میدهند با توجه به هزینهها و مسئولیتهای سنگین حرفه پزشکی و درآمد پایین در سایر مشاغل مشغول به کار و فعالیت شوند.
صداقت ادامه داد: ای کاش متولیان حوزه سلامت ارزش واقعی خدمات سلامت و پزشکی را اعلام کرده و بعد میگفتند از عهده خرید خدمت بر نمی آیند؛ نه اینکه ارزش خدمات را بر مبنای جیب خود تعیین کنند.
وی، ایجاد اقدامات القایی در درمان را نتیجه ارزشگذاری غلط خدمات سلامت و پزشکی خواند و گفت: این مسیر غلط باعث شکل گیری دومینوی خطرناکی شده که برای بیمهها و متولیان سلامت نیز به شدت عذاب آور و خطرناک خواهد بود.
صداقت افزود: خرسندم از اینکه به رغم همه مشکلات و موانع موجود جامعه پزشکی همچنان در عرصه آموزش و پژوهش فعال است و سنگر آموزش خالی نمانده است.
وی، با ابراز امیدواری نسبت به حضور افراد کارآمد و با برنامههای نو در عرصه مدیریت بهداشت و درمان کشور، گفت: امیدوارم با حضور مدیران کارآمد و شایسته، حوزه سلامت کشور آن طور که شایسته مردم و جامعه پزشکی است، مسیر رو به رشد و سرشار از موفقیت را طی کند به طوری که بیماران ما، دغدغهای جز بازیابی سلامتی خود و درمانگران نیز دغدغهای جز درمان بیماران و درمانگری نداشته باشند.
انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت
محمدرضا جباری، دبیر شورای عالی نظام پزشکی نیز در این همایش گفت: در پی تصویب طرح کاهش امتیازات لازم برای اخذ پروانه راه اندازی مطب در شورای عالی نظام پزشکی کشور و در مرحله بعد با تأیید وزارت بهداشت، شرایط برای راه اندازی مطب پزشکان تسهیل شده و این نوید خوبی برای کاهش موانع فعالیت پزشکان جوان به ویژه در شهرهای بزرگ خواهد بود.
وی ادامه داد: احتمالاً با اجرایی شدن این طرح به سمت کاهش بیشتر امتیاز برای راه اندازی مطب خواهیم رفت.
جباری ضمن انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت در حوزه کمیسیون صلاحیت حرفهای، گفت: وزارت بهداشت اجرا و ابلاغ مصوبات کمیسیون ملی صلاحیت حرفهای را در یک رفتار فراقانونی بلاتکلیف و معطل نگه داشت و شبه کمیسیونی را خلاف قانون یک طرفه ایجاد و جلساتی را برگزار کرد که نظام پزشکی در این جلسات به نشانه اعتراض شرکت نکرد.
وی افزود: مأموریت اصلی کمیسیون صلاحیت حرفهای، حل اختلافات و تعارضات بین رشتهای است و البته که تصمیمات این کمیسیون در تمامی لایههای زیرین و ارکان مختلف سازمان نظام پزشکی اعم از انتظامی، آموزشی و فنی طبق مصوبه شورای عالی ملاک عمل خواهد بود.
جباری گفت: امیدوارم در دوره جدید وزارت بهداشت، عقلانیت و احترام به قانون ملاک عمل تصمیمات قرار گرفته و موضوعات مرتبط با مشکلات جامعه پزشکی از جمله صلاحیت حرفهای به طور شایسته و مطابق با ضوابط و نیازهای جامعه پیش برود.