کد خبر: 200803179581
اقتصادانرژیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدنمصرف برق نسبت به سال گذشته ۷.۴ درصد رشد کرد؛

اعمال محدودیت نتیجه صعود مصرف برق

تقاضای مصرف برق باز هم سقف سال گذشته را شکست و در حالی که بارها مسئولان خواستار مدیریت مصرف از سوی مشترکان اداری، خانگی و تجاری شده اند، با ثبت رقم ۴۸هزارو ۶۵۰ مگاوات، حاکی از رشد ۷.۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بود. به دنبال این میزان مصرف، محدودیت‌های برق از امروز اعمال می شود.

به گزارش عصراقتصاد و بر اساس گزارش گروه تحلیل عملکرد و گزارشات راهبری شبکه برق کشور، پیک تقاضای مصرف برق در هفته سی و چهارم سال جاری به ۴۸هزارو ۶۵۰ مگاوات رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۷.۴ درصد رشد داشت.

بیشینه تقاضای مصرف برق کشور در هفته سی و چهارم سال جاری در روز یکشنبه (۱۳ آبان ماه) به ۴۸هزارو ۶۵۰ مگاوات رسید. لازم به توضیح است این میزان مصرف برق در مدت مشابه سال قبل، ۴۵هزارو ۲۹۸ مگاوات بوده است که در سال جاری ۷.۴ درصد رشد داشته است.

همچنین میزان مصرف انرژی برق در روز اشاره شده یک میلیون و ۱۵هزارو ۲۳۵ مگاواتساعت بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵.۶۸ درصد رشد را نشان می دهد. همچنین رشد تقاضای انرژی برق از ابتدای سال جاری تا کنون، ۴.۷۲ درصد گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، میانگین دمای وزنی کشور در روز مذکور، ۱۸.۲ درجه سانتی گراد بوده است که نسبت به روز مشابه سال قبل، ۱.۷ درجه افزایش نشان می دهد.

تقاضای برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت

حداکثر تقاضای مصرف برق در سی و سومین هفته امسال به ۴۷ هزار و ۸۱۱ مگاوات رسید، درحالی‌که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۴۷ هزار و ۲۲ مگاوات بود که بیانگر ۲ درصد افزایش است.

رشد تقاضای انرژی برق از ابتدای سال جاری تا کنون، ۴.۸۲ درصد گزارش شده است. همچنین میانگین دمای وزنی کشور در روز مذکور، ۱۶ درجه سانتیگراد بوده که نسبت به‌روز مشابه سال قبل، چهار درجه کاهش نشان می‌دهد.

این در حالیست که مسئولان توانیر بارها از عموم مشترکان اداری، خانگی و تجاری درخواست کرده اند تا با مدیریت مصرف برق، شرایط را برای تأمین برق پایدار برای همه مشترکان فراهم کنند که در این راستا محدودیت هایی نیز برای مشترکان در نظر گرفته شد.

اعمال محدودیت برق برای بخش تجاری از امروز

در همین رابطه و به‌دنبال اعمال محدودیت‌های برق در کشور، شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ از آغاز اعمال محدودیت‌ها در تهران از روز دوشنبه، ۲۱ آبان ماه خبر داد. آغاز اعمال محدودیت‌های برق در پایتخت از روز دوشنبه، ۲۱ آبان خواهد بود.

مدیرعامل توانیر گفته است بر اساس دستوراتی که داده شد، برنامه محدودیت بخش خانگی و تجاری از امروز اعمال می‌شود و هموطنان از طریق سایت شرکت‌های توزیع برق می‌توانند اطلاعات بیشتری کسب کنند.

مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد تولید برق توسط نیروگاه‌های حرارتی صورت می‌گیرد که این نیروگاه‌ها به‌صورت ۱۰۰ درصدی می‌توانند از سوخت گاز استفاده کنند، اظهار کرد: باتوجه به اینکه در فصل سرد هستیم و مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش پیدا می‌کند، به همین دلیل نیروگاه‌ها در استفاده از گاز با محدودیت مواجه هستند.

وی افزود: با کاهش دما تامین گاز نیروگاه‌ها با محدودیت بیشتری مواجه می‌شود و باید از سوخت مایع بیشتری استفاده کنیم، تقریبا ۸۵ درصد از سوخت مایع نیروگاه‌ها توسط گازوئیل و مابقی از مازوت تامین می‌شود.

مدیرعامل توانیر درباره اعمال خاموشی در تهران، گفت: در مورد تهران بزرگ از امروز پیامک محدودیت برق برای مشترکان ارسال و در آن زمان خاموشی اعلام می‌شود اما باید گفت که در تمام شهرها این طرح اجرایی خواهد شد.

رجبی‌مشهدی درباره جزییات اجرای این طرح هم توضیح داد: این طرح به‌صورت یکسان در تمام استان‌ها از ساعت ۹ تا ۱۷ اجرایی می‌شود که حدود دو ساعت برای اجرای آن پیش‌بینی شده است.

وی اظهار کرد: درخواست و خواهش ما از همه مشترکان این است که ۱۰ درصد در مصرف گاز و برق صرفه‌جویی داشته باشند، مشترکان می‌توانند با تنظیم دمای وسایل گرمایشی، خاموش کردن لامپ‌های اضافی کمک کنند تا محدودیت‌ها را کاهش دهیم، باتوجه به اینکه زمستان پیش‌رو است و مصرف گاز اضافه خواهد شد، لازم است سایر بخش‌های تجاری، اداری و کشاورزی نیز رعایت کنند.

به گفته مدیرعامل توانیر برنامه‌های خوبی توسط شرکت ملی پخش، گاز و توانیر در حوزه مدیریت مصرف در دستور کار است تا بتوانیم شرایط را به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که شبکه برق پایدار باشد.

همچنین سخنگوی دولت طی روزهای گذشته در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند. از همین رو به دستور رئیس جمهور مازوت سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژه ای دارند، متوقف می‌شود. می‌توان برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» را جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان کرد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا