کد خبر: 280803180657
اقتصادتولید و بازرگانیصنعت و معدنطبق مصوبه شورای رقابت؛

قیمت محصولات ایران‌ خودرو و سایپا اصلاح شد

اصلاح قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا پس از گذشت بیش از یک سال از آخرین تاریخ تعیین قیمت‌های فروش به مرحله اجرا رسید.

عصراقتصاد: براساس دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری شورای رقابت و تصمیمات اتخاذ شده و محاسبات صورت گرفته، قیمت اصلاح شده محصولات خودروسازان ابلاغ شد.

این اصلاح قیمت از محل هزینه‌های تولید خودرو و مستند به اقلام هزینه‌ای درج شده در صورت‌های مالی و حسابرسی شده شرکت‌های خودروساز است و بعد از گذشت بیش از یک سال از آخرین به‌روزآوری قیمت محصولات (طی مصوبه ۶۱۱ مورخ ۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) اجرا می‌شود.

قطعا توسعه صنعت خودرو متناسب با صنعت جهانی و افزایش تولید، در گرو سودآوری این صنعت خواهد بود و امید می‌رود با اجرای صحیح و به موقع دستورالعمل تنظیم بازار، این صنعت از وضعیت زیان‌دهی فعلی خارج شود.

تزریق نقدینگی به جریان تامین و تولید خودرو بی‌تردید افزایش شمارگان تولید را به‌همراه خواهد داشت و با ایجاد شرایط اجرای پروژه‌های ارتقای کیفیت در کنار توسعه محصولات، مسیر جلب رضایتمندی مشتریان را هموار خواهد کرد.

امید می‌رود، پس از این اصلاح قیمت و کاهش قیمت در حاشیه بازار محصولات، امکان خرید مستقیم مصرف‌کنندگان واقعی از تولیدکننده، بیش از پیش فراهم شود.

پاسخ گروه سایپا درباره اصلاح قیمت محصولات

در همین رابطه گروه خودروسازی سایپا در اطلاعیه جدید ضمن پاسخ به سوالات برخی مشتریان درباره اصلاح قیمت صورت گرفته، تاکید کرد که در صورتی که قرارداد منعقد شده با مشتریان در قالب “فروش فوری” یا “فروش فوق العاده” باشد،‌ مشمول هیچگونه افزایش قیمتی نمی‌شود.

در این اطلاعیه آمده است: اصلاح قیمت از محل هزینه های تولید خودرو و مستند به اقلام هزینه ای مندرج در صورت های مالی و حسابرسی شده شرکت های خودروساز می باشد که توسط سازمان حمایت بررسی شده است. تاکید می شود هرگونه اصلاح قیمت مصوب مترتب بر قیمت پایه است و هزینه ها و عوارض قانونی شامل عوارض شماره گذاری و مالیات ارزش افزوده به قیمت پایه اضافه خواهد شد.

گروه خودروسازی سایپا در ادامه به برخی از ابهامات و سوالات پرشمار مردم پس از اصلاح قیمت،‌ پاسخ داده است:

مشتریان تحویل فوری و یا فروش فوق العاده:

در صورت انعقاد قرارداد “تحویل فوری” و یا “فروش فوق العاده” با خودرو ساز و پرداخت کل وجه خودرو از سوی خریدار، خودرو مشمول هیچ گونه اصلاح قیمتی نمی شود و خودروساز با همان قیمت خودرو را تحویل می نماید.

مشتریان پیش فروش عادی:

در صورت انعقاد قرارداد پیش فروش عادی با قیمت زمان تحویل با خودروساز و پرداخت بخشی از وجه خودرو، سهمی از قیمت خودرو که پیش پرداخت آن قبلا انجام شده است مشمول تورم قیمت نخواهد شد و صرفاً بقیه سهم باقیمانده مشمول اصلاح قیمت خواهد بود و البته به آن قیمت از وجه پرداخت شده سود مشارکت تعلق نمی گیرد.

مثلاً اگر خریدار در قرارداد خرید یک خودروی ۵۰۰ میلیون تومانی ۵۰ درصد از وجه معادل ۲۵۰ میلیون تومان به خودرو ساز پرداخت نموده باشد، حال با اصلاح قیمت خودرو به ۷۰۰ میلیون تومان مشمول ۵۰ درصد از اصلاح قیمت شده و باید ۳۵۰ میلیون تومان پرداخت نماید. لذا قیمت نهایی خودرو برای وی ۶۰۰ میلیون تومان شامل ۲۵۰ میلیون تومان پرداخت اول و ۳۵۰ میلیون تومان پرداخت دوم خواهد بود البته برای ۲۵۰ میلیون تومان پرداخت اولیه سود مشارکت دریافت نمی نماید.

مشتریان پیش فروش قطعی:

در صورت انعقاد قرارداد پیش فروش با قیمت قطعی زمان عقد قرارداد با خودروساز و پرداخت بخش از وجه خودرو، سهم پرداخت شده مشمول اصلاح قیمت نخواهد بود. لازم به ذکر است در حال حاضر عمده قراردادهای پیش فروش از نوع پیش فروش عادی با قیمت زمان تحویل که شامل اصلاح قیمت برای سهم باقی مانده می شوند.

مشتریانی که تمام و یا بخشی از وجوه را پرداخت کرده اند:

در صورت انعقاد قرارداد با خودروساز و پرداخت تمام وجه (قراردادهای تحویل فوری و فروش فوق العاده) و یا پیش فروش عادی، پرداخت بخشی از وجه هرگونه تغییر خودرو از سوی خودروساز منوط به رضایت خریدار و امضاء فیزیکی و یا الکترونیکی متمم قرارداد است. در این صورت برای قراردادهای تحویل فوری و یا فروش فوق العاده که کل وجه پرداخت شده است خودروی جایگزین باید با قیمت قبلی تحویل شود. در مورد قراردادهای پیش فروش تورم قیمت صرفاً مشمول سهم باقیمانده است.

مشتریان سامانه یکپارچه:

برابر مصوبات شواری رقابت و اطلاعیه های سامانه یکپارچه، خودرو ثبت نامی در سامانه و تعیین تاریخ اولویت برای خودروساز تعهد ایجاد نمی کند لذا با توجه به عدم انعقاد قرارداد مشتری با خودروساز و عدم پرداخت وجه به شرکت، قیمت مورد عمل، قیمت روز خودرو و زمان عقد قرارداد خواهد بود.

خودروهای شامل اصلاح قیمت:

دایره شمولیت اصلاح قمیت بر اساس دستور العمل تنظیم بازار خودروهای سواری (خودروهای سواری تولیدی و مونتاژی) است و شامل خودروهای وارداتی نخواهد بود. همچنین قابل ذکر است قیمت گذاری خودروهای تجاری در چارچوب دستورالعمل تنظیم بازار خودروهای سواری مصوب شورای رقابتی نمی باشد.

مشتریان تکمیل وجه شده:

مشتریانی که پرونده آنها در وضعیت تکمیل وجه شده است و به عبارتی وجه کامل خودرو را پرداخت کرده اند مشمول اصلاح قیمت نخواهند بود. همچنین کسانی که نسبت به واریز مابه التفاوت (در تعهدات پیش فروش) و یا تکمیل وجه تعهدات فوری و یا فوق العاده اقدام کرده اند و در صف انتظار فاکتور هستند مشمول قیمت های جدید نمی شوند.

عدم واریز وجه در سامانه یکپارچه:

با توجه به عدم واریز وجه و انعقاد قرارداد مطابق مفاد مرحله سوم اطلاعیه شماره یک سامانه یکپارچه، قیمت فروش، بر مبنای قیمت زمان انعقاد قرارداد و واریز وجه لحاظ خواهد شد.

مغایرت با خودرو درخواستی در سامانه یکپارچه:

مطابق تبصره چهار اطلاعیه عرضه سامانه یکپارچه، ثبت نام در لیست نوبت دهی، هیچ گونه تعهدی برای خودروساز ایجاد نکرده و تعهد پس از فراخوان واریز وجه و انعقاد قرارداد برای خودروساز ایجاد می شود؛ لذا مبنای قیمت، در زمان انعقاد قرارداد خواهد بود.

طرح جایگزینی خودروهای فرسوده:

اگر متقاضی توسط ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، به مراکز اسقاط معرفی شده و قرارداد را تکمیل وجه کرده است، شامل قیمت جدید نمی شود ولی اگر به مراکز اسقاط معرفی نشده است (قطعا به خودروساز معرفی نشده)، در صورت معرفی با قیمت جدید فراخوان خواهد شد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button