کد خبر: 180903183622
اخبار شرکت هاانرژیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

حل بحران کمبود گاز با عایق های آیروژل نانو متخلخل

سکینه مهرائی

اهمیت مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفت آن از سویی و دوری کردن از سوخت های فسیلی از سوی دیگر سبب شد تا صنایع برای برون رفت از مشکلات آلایندگی محیط زیست، به سمت تکنولوژی و دانش نوین به نام نانو حرکت کنند که در واقع نیاز جوامع کنونی به استفاده بهینه و بی خطر و کم هزینه از انرژی است.

به گزارش عصر اقتصاد، حسن برگزین مدیر عامل شرکت پاکان آتیه نانو دانش ضمن توضیحاتی در مورد دانش نانو و اهمیت آن گفت: این شرکت تولیدکننده انواع عایق های جدید و پیشرفته حرارتی و برودتی به نام آیروژل نانو متخلخل است که امروزه نه تنها در کشور ما بلکه در جهان حائز اهمیت است.

برگزین با اشاره به وضعیت ناترازی انرژی و مصرف بالای آن افزود: یکی از چالش های بزرگ کشور ناترازی گاز و برق و مصرف بالای گاز طبیعی و سوخت های فسیلی است در حال حاضر بهینه سازی مصرف انرژی به عنوان یک راه کار سریع مطرح می شود با استفاده از عایق های نوین می توانیم به طور قابل توجهی از هدر رفتن انرژی جلوگیری کنیم و شدت مصارف را به حداقل رسانده و با کیفیت بهتر مصرف کنیم.

این فناوری در صنایع مختلف ماکسیموم بهینه سازی انرژی را با عمر طولانی تر بین ۲۰-۵۰ سال فراهم می کند ضمن آن که بر کاهش تولید گازهای گلخانه ای و کاهش آلودگی هوا نیز موثر است. هم اکنون جهان به سمت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی بادی و خورشیدی حرکت می کند. اما استفاده از عایق های نانو نوین برای کشور ما راه سریعتری در راستای کاهش مصرف انژی است .

مدیر عامل شرکت پاکان آتیه نانو دانش در رابطه با ویژگی های عایق های نوین بیان کرد: عایق‌های آیروژن نسل پیشرفته‌ای از عایق‌های حرارتی هستند که معایب عایق‌های سنتی را ندارند. این عایق‌ها مزایای متعددی دارند علاوه بر جذابیت و زیبایی در صنایع و ساختمان، مزیت آن به لحاظ زیست محیطی در کاهش آلودگی هوا و مصرف بهینه انرژی است.

عایق‌های آیروژن کمترین ضریب انتقال حرارت را در میان عایق‌ها دارند و به همین دلیل، از ضخامت کمتری نسبت به عایق‌های سنتی دارا هستند. همچنین این عایق‌ها دارای مقاومت مکانیکی بالایی هستند و به صورت فوق آبگریز تولید می‌شوند.

این ویژگی باعث می‌شود که عایق‌ها بتوانند در برابر رطوبت و آب مقاومت کنند و مشکلاتی مانند جذب رطوبت که در عایق‌های سنتی مثل پشم سنگ و پشم شیشه وجود دارد، را نداشته باشند، این موضوع می‌تواند به کاهش عمر عایق و عملکرد آن منجر شود.

به علاوه، مشکلات جدی مانند نشتی‌ها، آتش‌سوزی‌ها و انفجارها را نیز به همراه دارد و هزینه‌های استهلاک تجهیزات و از کار افتادن خطوط جوش را افزایش می‌دهد بنابراین با این ویژگی های عایق های آیروژل هزینه نگهداری و تعمیرات هم کاهش می یابد.

برگزین به کاربردهای عایق ها در صنایع پتروشیمی اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به هزینه‌های بالای مصرف انرژی و مشکلاتی که تهدیدکننده پایداری تولید در صنایع پتروشیمی و نیروگاهی هستند، استفاده از عایق‌های آیروژل می‌تواند راهکار مؤثری برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری باشد. این عایق‌ها، قابلیت عملکرد در دماهای Extrem (منفی ۲۰۰ درجه تا مثبت ۶۵۰ درجه سلسیوس) را دارند و در هر نوع صنعتی کارایی دارد از طرفی به علت وزن سبک این عایق ها، نصب و نگهداری آن آسانتر و کم هزینه تر است .

برگزین استقبال از این عایق های نوین در کشور را ضروری دانست و گفت: در سال‌های اخیر چندین پروژه بزرگ در سطح جهانی وجود داشته است که از عایق‌های آیروژل بهره‌برداری کرده‌اند. به عنوان مثال، طبق نتایج به دست آمده در برخی از پالایشگاه‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی در خاورمیانه، استفاده از این نوع عایق‌ها باعث کاهش قابل توجهی در مصرف انرژی، کاهش خطرات و هزینه‌های عملیاتی شده است.

برگزین تاکید کرد: در شرایط کنونی، با توجه به بحران انرژی در ایران برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، استفاده از فناوری‌های مدرن و کارآمد مانند آیروژل‌ها، دیگر یک گزینه نیست بلکه یک ضرورت است. به کارگیری این عایق‌ها می‌تواند راهگشای کاهش وابستگی به منابع انرژی و بهبود کارایی ساختمان‌ها باشد.

برگزین در پایان گفت: توصیه می‌کنیم که موضوع عایق‌کاری با عایق‌های پیشرفته آیروژل به شکل جدی مورد توجه قرار گیرد و حمایت‌های لازم برای ورود این عایق‌ها به آیین‌نامه‌های مبحث نوزدهم و طراحی صنایع مدنظر قرار گیرد.

هزینه عایق‌های نوین در کمتر از چند ماه از محل کاهش اتلاف انرژی جبران می‌شود. مصرف‌کنندگان اصلی می‌توانند از کاهش هزینه‌های گاز و برق بهره‌مند شوند و این امر باعث می‌شود که دولت نیز بتواند ناترازی گاز را کنترل کند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا