کد خبر: 010204201535
بانک و بیمهروزنامهنگرانی عضو هیات مدیره بانک مسکن از ناترازی منابع و مصارف بانک؛

کمبود سپرده‌های ارزان‌ قیمت در بانک مسکن!

مهران ابراهیمیان

بیست‌ودومین دوره مجامع ارزیابی عملکرد بانک مسکن مربوط به سال ۱۴۰۳، با حضور مدیرعامل، اعضای هیأت‌مدیره و مسئولان ادارات کل منتخب، در قالب ۵ گروه، طی روزهای پایانی فروردین‌ماه امسال به صورت حضوری و ویدئوکنفرانسی برگزار شد.

به گزارش عصراقتصاد؛ آنچه از خروجی این مجمع بیرون آمده نارضایتی همه اعضا هیات مدیره از عملکرد بانک به ویژه در بخش جذب منابع و عقب ماندگی این بانک در جذب سپرده های ارزان قیمت است که این روزها بانک ها به مدد بانکداری الکترونیک و تنوع بخشی در خدمات اینترنتی به دنبال ان هستند.

 البته بخش از گران بودن منابع در اینبانک ناشی از تاخیرهای زیاد پروزه هایی است که این بانک در آنها سرمایه گذاری کرده است آنچنان که وی با اشاره به محدودیت منابع در طرح نهضت ملی مسکن، تمرکز بر فروش اقساطی واحدهای با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد را راهکاری مؤثر برای بازگشت منابع عنوان کرده است.

مدیرعامل بانک مسکن همچنین با اشاره به مصوبه شورای عالی مسکن مبنی بر اختصاص ۲۰ همت تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه برای خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی و ۲۰۰ همت تسهیلات مرابحه ودیعه برای متقاضیان، بر تهیه بسته‌ای ویژه در فصل نقل و انتقالات تأکید کرد.

  بنا به آنچه در  پایگاه خبری بانک مسکن به نقل از  دکتر علی خورسندیان مدیرعامل بانک مسکن آمده  در این جلسات، با قدردانی از عملکرد مدیریت‌های شعب در جذب منابع، بر ضرورت افزایش سهم سپرده‌های ارزان‌قیمت از کل منابع بانک تأکید کرده که معنای معکوس آن گران بودن سپرده هایی است که مدیران شعب بانک مسکن در جذب آن موفق بوده اند!

وی با اشاره به محدودیت منابع در طرح نهضت ملی مسکن، تمرکز بر فروش اقساطی واحدهای با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد را راهکاری مؤثر برای بازگشت منابع عنوان کرد.

بنا بر این گزارش به نظر می رسد بانک مسکن در رقابت با سایر بانک ها در جذب منابع ارزان قیمت از طریق ارائه  متنوع خدمات  اینترنتی و الکترونیکی عقب مانده و از آنجایی که خدمات ارائه شده یا  به شرکت های زیر مجموعه خود بوده و یا  شرکت های ساختمانی که این رو زها حال و روز خوبی ندارند؛  انگیزه لازم برای متنوع سازی خدمات در این حوزه را احساس نکرده و بیشتر به دنبال حفظ مشتریان بزرگ خود است که به دیگر بانک ها کوچ نکند؛ در حالی که می توانست بانک مسکن به منظور جذب منابع بیشتر مانند سایر بانک ها تنوع در ارائه خدمات عمومی را بیشتر کند.

جذب و حفظ مشتریان کلان به عنوان سرمایه‌های استراتژیک

از این رو سید محسن فاضلیان، معاون مدیرعامل در امور اعتباری، با اشاره به جایگاه مهم مشتریان کلان، حفظ و تقویت ارتباط هدفمند با این گروه را ضرورتی راهبردی خوانده و بر پیش‌بینی تمهیدات ویژه برای مشتریان کلان در بسته سیاست‌های اعتباری سال ۱۴۰۴ و بهره‌برداری هوشمندانه از خط‌مشی جاری تأکید کرده است.

اولویت پرداخت سهم‌الشرکه‌ها به پروژه‌های با پیشرفت فیزیکی بیشتر و نیز اهمیت توسعه مجازی‌سازی به عنوان یکی از ارکان تحول فناورانه در بانک مسکن از موارد مورد تاکید فاضلیان هم بود.

ضرورت بازگشت منابع ناشی از تسهیلات مشارکت مدنی

همچنین در جلسه جعفر آقاملایی، عضو هیأت‌مدیره، بازاریابی را محور اصلی جذب منابع جدید دانست و خواستار تلاش بیشتر شعب در این زمینه شده است. وی در این مراسم با ابراز نگرانی از ناترازی منابع و مصارف بانک، بر بازگشت منابع ناشی از تسهیلات مشارکت مدنی تامید کرده و آن را یکی از ارکان مهم بازاریابی مؤثر دانسته  و برای آزاد سازی منابع  بر تعیین تکلیف واحدهای در حال ساخت در قالب طرح نهضت ملی مسکن تأکید کرده است.

لزوم تغییر رویکردها برای جذب منابع

صابر عسکرپور، معاون مدیرعامل در امور مالی هم، با تأکید بر نوسازی رویکردها و عبور از شیوه‌های سنتی، خواستار تقویت نگاه حرفه‌ای در بانکداری و ارتقای جایگاه بانک شد.

وی اولویت تسهیلات‌دهی را در پروژه‌های با پیشرفت فیزیکی بالا دانست و اظهار کرده است که اتکا به ظرفیت‌های درون‌بانکی راهبرد اصلی بانک در سال جاری خواهد بود.

بازاریابی منسجم و تربیت نسل جدید مدیریتی

علی کمالی، عضو هیأت‌مدیره، نیز بازاریابی مستمر و منسجم را شرط لازم برای جذب منابع دانسته و گفته است: جلسات محدود مذاکره کافی نیست و باید تلاش‌ها در سطح استان‌ها هماهنگ و مستمر باشد.

وی همچنین با اشاره به لزوم جانشین‌پروری، بر تربیت نسل جدید مدیران با توجه به بازنشستگی نیروهای فعلی تأکید کرد.

شناسایی دقیق مشتری، محور اصلی مبارزه با پولشویی

احمد بیدی، عضو هیأت‌مدیره، شناسایی کامل مشتری و دریافت مستندات کسب‌وکار در زمان افتتاح حساب را اصلی‌ترین گام در مبارزه با پولشویی دانست.

وی همچنین با اشاره به نیاز شعب استان‌ها به فعالیت بیشتر در حوزه ارزی، خواستار ارتقای سطح آموزش کارکنان این حوزه شد.

عضو هیات مدیره بانک در پایان به اهمیت شرکت ناواکو در ارتقاء فناوری بانک اشاره و ابراز امیدواری کرد با برنامه‌ریزی منسجم، چالش‌های این مجموعه برطرف شود.

در طول برگزاری این جلسات، مدیران شعب استان‌ها و مناطق بانک مسکن، مسائل، دغدغه‌ها و موفقیت‌های خود را با مدیران ارشد بانک در میان گذاشتند و از راهنمایی‌ها و دیدگاه‌های تخصصی آنان بهره‌مند شدند.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا