شرکت فولاد خوزستان

فولاد خوزستان

معرفی تصویری

اطلاعات تماس

آدرس :
کد پستی :
تلفن :
پست الکترونیک :
وب سایت : ksc.ir

فولاد خوزستان

درباره شرکت فولاد خوزستان

 

بزرگترین عرضه کننده شمش فولاد و دومین قطب تولید فولاد خام در کشور میباشد و یکی از بنگاه های پیشرو اقتصادی  که در عرصه های ملی و منطقه ای صنعت فولاد حضوری فعال دارد.

این شرکت با وسعت ۳/۸ کیلومتر مربع، در مجاورت شهر اهواز، مرکز استان خوزستان درجنوب غربی کشور، واقع شده است.

فولاد خوزستان اولین مجتمع تولید آهن و فولاد کشور به روش احیاء مستقیم و کوره قوس الکتریکی است که در ۱۲ فروردین  سال ۱۳۶۸ به دست مبارک مقام معظم رهبری در زمان مسئولیت ریاست جمهوری ایشان افتتاح گردید.
طی بیست و هفت سال تلاش کارکنان و متخصصین زبردست این صنعت، فولاد خوزستان  طرح های توسعه را در فاز اول تا ۲/۴ و در فاز دوم تا ۳/۲ میلیون تن و هم اکنون بالای سه میلیون و هشتصد هزارتن محقق ساخته است.در پایان فاز چهارم توسعه ،ظرفیت تولید این شرکت به ۵/۲ میلیون تن در سال خواهد رسید.

در طول این سالها شرکت فولاد خوزستان همواره متعهد به کیفیت و خدمت به مشتری بوده و دریافت گواهینامه های سیستم مدیریت کیفیت موید این واقعیت است.

ISO9001:2015

ISO14001:2015

OHSAS18001: 2007

ISO27001:2005

ISO10015:1999

ISO50001:2011

 ISO10002:2018

 ISO10004:2018

فرآیند تولید

شرکت فولاد خوزستان متشکل از سه واحد اصلی تولید برای عرضه محصولات میانی و نهایی است :

۱- کارخانجات گندله سازی:

شامل دو مدول گندله سازی، هر یک به ظرفیت اسمی   ۳/۲میلیون تن گندله در سال است. در این کارخانجات سالانه بالغ بر شش  میلیون تن گندله سنگ آهن از پودر تغلیظ شده تولید می شود.

۲-کارخانجات احیاء مستقیم:

در این بخش گندله های سنگ آهن به آهن اسفنجی ( آهن احیاء مستقیم ) تبدیل می شوند.

این بخش در حال حاضر سه مدول میدرکس با ظرفیت ۲/۲ میلیون تن و دو مدول زمزم با ظرفیت ۱/۸هزار تن در سال مشغول تولید می باشند. که روی هم رفته سالانه ۴ میلیون تن آهن اسفنجی تولید می کنند. مدولهای زمزم بر اساس فناوری بومی شده میدرکس و توسط کارشناسان داخلی طراحی و نصب شده اند.

۳- بخش فولاد سازی :

در این بخش محصولات نهایی شرکت یعنی شمش۱ و تختال۲ از آهن اسفنجی تولید می شود.

بخش فولادســازی متشکل از شش کـــوره قوس الکتریکـــی ، چهار کوره پاتیلی، دو ماشین دوخطه ریخته گری تختال، سه ماشین ۶ خطه شمش و تاسیسات جمع آوری غبار فولادسازی می باشد.

ماشین های ریخته گری، فولاد مذاب را به شمش و تختال  تبدیل می نمایند. ظرفیت تولید سالیانه این بخش ۳/۸ میلیون تن می باشد که در حال حاضر طرح توسعه ظرفیت تا ۵/۲میلیون تن در حال پیگیری و اجرا است.

۱- شمش قطع مربع Square Bloom – شمشال قطع مربع Square Billet

۲- تختال Square slabs

تاریخچه:

گرچه بلحاظ تاریخی، شروع عملیات احداث مجتمع اولیه این شرکت به سال ۱۳۵۳ در زمان رژیم گذشته برمی گردد، اما تا پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی، درصد کمی از کار صورت گرفته بود. در حقیقت، عمده عملیات نصب، تکمیل و راه اندازی واحدها و همچنین موفقیت های بدست آمده در جریان رسیدن به ظرفیت اولیه و توسعه تولید در شرکت را باید مرهون همت بلند و توان فنی چشمگیر و تلاش یکپارچه مدیران و کارکنان شرکت پس از پیروزی انقلاب اسلامی و دوران جنگ تحمیلی دانست. مردان و زنان تلاشگری که این مجتمع عظیم فولادی را بدون سابقه قبلی بلحاظ وسعت و پیچیدگی فناوری، در طول ده سال نخست حکومت جمهوری اسلامی ایران، در دوران سخت تحریم‌های اقتصادی، برپا نمودند.

طرح این مجتمع در ابتدا شامل یک چرخه کامل تولید فولاد، از سنگ آهن تا شمش بود که در زمینی به مساحت سه کیلومتر مربع احداث میشد. طراحی بگونه ای بودکه در این کارخانجات، ابتدا پودر سنگ آهن به گندله تبدیل گشته و در واحدهای احیاء مستقیم با استفاده از گاز احیا کننده حاصل از شکست گاز طبیعی، تصفیه شده و تبدیل به آهن اسفنجی گردد. آهن اسفنجی حاصل سپس راهی کوره‌های قوس الکتریکی شده، تا پس از تهیه مذاب و پالایش، به روش ریخته‌گری مداوم در مقاطع بلوم و اسلب ریخته‌گری گردد. بدین منظور مذاکراتی فیمابین شرکت ملی صنایع فولاد ایران و شرکتهای متعدد بین المللی در اوایل سال ۱۳۵۱ صورت گرفت که به عقد قراردادهایی نیز منجر شد.

بر اساس توافقات حاصله قرار بود در این مجتمع تاسیساتی بشرح ذیل احداث گردد:

دو واحد گندله سازی با مجموع ظرفیت تولید پنج میلیون تن گندله درسال

یک کوره احیاء مستقیم به روش پروفر به ظرفیت تولید ۳۳۰ هزار تن آهن اسفنجی (بریکت گرم) درسال

سه مدول احیاء مستقیم میدرکس با مجموع ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و دویست هزار تن آهن اسفنجی

یک واحد احیاء مستقیم به روش H.Y.L به ظرفیت تولید یک میلیون تن درسال

شش کوره قوس الکتریکی ۱۸۰ تنی برای تولید ۱/۶۵ میلیون تن مذاب درسال

یک ماشین شش خط ریخته گری بلوم و دو ماشین دو خطه ریخته گری اسلب برای ریخته گری و تولید نهایی یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن شمش فولاد درسال

تصفیه خانه آب، کارخانه اکسیژن، پستهای برق، سیستم حمل مواد و دیگر تاسیسات جنبی.

در این طرح پیش بینی شده بود تا از ۲/۵۳ میلیون تن آهن اسفنجی و بریکت تولید شده در واحدهای احیاء مستقیم، حدود ۲ میلیون تن آن جهت مصرف در فولادسازی و مابقی برای فروش عرضه

برنامه راه اندازی این تاسیسات نیز طی سه فاز جداگانه طراحی شده بود که بر اساس آن در نهایت ظرفیت اسمی کارخانه به میزان یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن شمش طی یک دوره دو ساله تحقق می یافت.

عملیات زیرسازی و بطور همزمان خرید و حمل تجهیزات کارخانه برای نصب واحدهای مختلف از سال ۱۳۵۳ شمسی آغاز گشت و با مشارکت بیش از هفتاد شرکت بین المللی خارجی و سی شرکت داخلی در قالب پیمانکار وناظر و مشاور تا نیمه دوم سال دوم سال ۱۳۵۷ ادامه یافت.

پیشرفت فیزیکی کل پروژه تا آن زمان حدود ۵۰ درصد اعلام شده بود و از آن تاریخ تا پایان نیمه اول سال ۱۳۶۰ بدلیل تحولات انقلاب اسلامی در کشور و شرایط جنگ تحمیلی، دوران فترت و توقف کار پیش آمد.

پس از این دوران و عزم جدی دولت بر ادامه کار و تکمیل پروژه، شرکتهای داخلی دوطلب و جویندگان کار در قالب گروههای جدید التاسیس تعاونی وارد عمل شدند. بطوری که ظرف کمتر از دوسال تا دیماه سال ۱۳۶۱ پیشرفت کار به میزان ۶۷/۶ درصد برآورد شد و سرانجام در سال ۱۳۶۷ فاز اول مجتمع فولاد اهواز به دست توانمند مهندسین و تکنسین های شرکت راه اندازی شد.

لازم به ذکر است که در طول جنگ تحمیلی این کارخانه ۳ بار در سالهای ۱۳۶۴، ۱۳۶۵، ۱۳۶۶ مورد حملات هوایی قرار گرفت که خسارات زیادی را به تجهیزات وارد نمود.

به هر تقدیر نخستین کوره فولادسازی در دهه فجر سال ۱۳۶۷ روشن شد و در بهار سال ۱۳۶۸ با حضور مقام معظم رهبری(در زمان مسئولیت ریاست جمهوری) تولید رسمی مجتمع به میزان یکصدهزار تن شمش آغاز شد.

ظرفیت اسمی اولیه شرکت یک و نیم میلیون تن شمش فولاد در سال بود که طی دهه نخست فعالیت آن تا سال ۱۳۷۷ بدست آمد.

طرح‌های توسعه کارخانه زیرسقف و همزمان با تولید به گونه ای برنامه ریزی و اجرا شد که طی دو فاز، این ظرفیت به ترتیب به دومیلیون و چهارصد هزارتن در سال ۱۳۸۷ و سه میلیون و دویست هزارتن تا سال ۱۳۹۰ رسید.

هم اکنون نیز با اجرای طرح هایی از جمله تقویت کوره‌های قوس الکتریکی شش گانه و استفاده از کوره‌های پاتیلی در فولادسازی، ظرفیت افزوده ی سه میلیون و هشتصد هزارتن شمش در سال بدست آمده است.

هم اکنون شرکت فولاد خوزستان با وسعت ۳/۸ کیلومتر مربع، در مجاورت شهر اهواز، مرکز استان خوزستان، دومین مرکز مهم تولید فولادخام کشور است.

اخبار شرکت فولاد خوزستان

فولاد-خوزستان

یکه تازی شرکت فولاد خوزستان در رهبری بازار شمش و اسلب ایران در سال ۱۴۰۲

شرکت فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۲، بزرگ‌ترین تامین‌کننده نیاز بازار داخلی به شمش فولادی و اسلب بوده است و با فاصله قابل توجه نسبت به رقبا، ۱۹ درصد بازار شمش ایران و ۳۵ درصد بازار اسلب ایران را به خود اختصاص داده است. حجم کل معاملات شمش فولادی در بورس کالا در سال ۱۴۰۲، ۷ …

امین ابراهیمی

امین ابراهیمی، مدیرعامل: فولاد خوزستان پیشران توسعه صنعت فولاد کشور است

امین ابراهیمی، مدیرعامل فولاد خوزستان در آیین راه‌اندازی کارخانه زمزم سه، ضمن اداری احترام به ۵۸ شهید فولاد خوزستان، اظهار داشت: فولاد خوزستان محصول انقلاب اسلامی است. این شرکت پیشران و روایت‌گر مسیر توسعه و تکامل صنعت است و به برکت خون شهدا و انقلاب اسلامی با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تُن به …

وزیر صمت

وزیر صمت: بهره‌برداری از کارخانه زمزم سه فولاد خوزستان، گام اول فولاد سبز است

دکتر عباس علی‌آبادی وزیر صمت در آیین راه‌اندازی کارخانه زمزم سه فولاد خوزستان با اشاره به شعار وزارت یعنی توسعه صادرات محور، اظهار داشت: با تکیه بر این شعار توانستیم، شرکت‌های دانش‌بیان را به شرکت‌های صنعتی پیوند دهیم. صنعت مهم‌ترین مسیر توسعه کشور است. اساسی ترین وجه احداث کارخانه، مهندسی صنعت قبل از اجرا و …

رییسی

رئیس‌جمهور فرمان داد؛ بزرگ ترین کارخانه آهن اسفنجی کشور در فولاد خوزستان افتتاح شد

۱۸ اسفندماه ۱۴۰۲ آیت‌الله رئیسی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در هشتمین سفر دوره‌ای به خوزستان فرمان افتتاح بزرگ ترین کارخانه تولید آهن اسنفجی (زمزم سه فولاد خوزستان) را صادر کرد. به گزارش خبرنگار روابط‌عمومی فولاد خوزستان، پروژه کارخانه زمزم سه فولاد خوزستان با ظرفیت سالانه دو میلیون تُن به دست متخصصان داخلی احداث شد. …

نشست خبری هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران (1)

کاهش ۰.۷ درصدی تولید محصولات و مقاطع فولادی در ۱۰ ماهه سال ۴۰۲

نشست خبری هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران امروز با اصحاب رسانه برگزار شد، رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در ابتدای این نشست خبری گفت: تولید محصولات و مقاطع طویل فولادی در ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ به میزان ۱۰ میلیون ۶۲۹ هزار تن بوده که ۰/۷ درصد کاهش نسبت به سال گذشته داشته است. به گزارش …

دکمه بازگشت به بالا