شرکت پتروشیمی بندر امام

پتروشیمی بندر امام

معرفی تصویری

اطلاعات تماس

آدرس :
کد پستی :
تلفن :
پست الکترونیک :
وب سایت : bipc.org.ir

پتروشیمی بندر امام

درباره شرکت پتروشیمی بندر امام

شرکت پتروشیمی بندرامام، در زمینی به مساحت حدود ۲۷۰ هکتار، در ضلع شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان به فاصله ۱۰۵ کیلومتری جنوب شرقی اهواز و ۸۴ کیلومتری شرق آبادان در شهرستان ماهشهر قرار داد.
سهولت دسترسی به خوراک، سوخت و موارد اولیه، استفاده از امکانات جاده ای، شبکه راه آهن و حمل و نقل دریایی، وجود فرودگاه، دسترسی به آب مورد نیاز و همچنین کمک به توسعه و عمران استان خوزستان به عنوان یکی از دو قطب صنعت پتروشیمی در کشور، و مهمتر از همه ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از سوختن گازهای همراه با نفت، ویژگیهایی است که انتخاب این مکان را توجیه می نماید.

فراز و نشیبهای اجرای طرح

کارهای مقدماتی اجرای طرح نظیر خاکریزی، تسطیح زمین، شمع کوبی، ایجادساختمان های موقت، ایجاد تاسیسات، آب و برق و اسکله ها از اوایل سال ۱۳۵۳ به تدریج آغاز گردید. عملیات ساختمان واحد های اصلی طرح که از سال ۱۳۵۵ آغاز شده بود، در اسفند ماه ۱۳۵۷ پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حالیکه ۷۳ در صد پیشرفت نموده بود، متوقف گردید.

در سال ۱۳۵۸ اقداماتی جهت شروع مجدد کارها انجام گرفت ولی با وقوع جنگ تحمیلی در مهرماه ۱۳۵۹ و متعاقب آن خروج پیمانکاران ژاپنی از ایران، عملیات ساختمانی طرح بطور کامل متوقف گردید.

با پذیرش آتش بس و امکان از سر گیری عملیات ساختمانی ، شرکت ملی صنایع پتروشیمی مذاکرات متعددی جهت ادامه و تکمیل طرح با شرکای ژاپنی آغاز نمود که نهایتا پس از هفت دوره مذاکره بین طرفین ، شریک ژاپنی به بهانه اقتصادی نبودن طرح از ادامه کار خود داری و در پی آن قرارداد مفارقت بین طرفین در مهرماه سال ۱۳۶۸ به امضاء رسید و بدین ترتیب کلیه سهام آن به شرکت ملی صنابع پتروشیمی انتقال داده شد و نام شرکت پتروشیمی ایران ژاپن(IJPC)به شرکت سهامی پتروشیمی بندر امام (BIPC) تغییر یافت.

قرارداد مشارکت اولیه

در اریبهشت ۱۳۵۲ قرارداد مشارکتی بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و پنج شرکت ژاپنی با نمایندگی شرکت میتسویی و شرکاء منعقد و تحت عنوان شرکت سهامی پتروشیمی ایران ژاپن (IJPC) نامگذاری گردید. هدف شرکت،تولید و ذخیره،حمل و نقل و بازاریابی،صدور الفین ها،پلی الفین ها آروماتیکها و سایر فرآورده های پتروشیمی بوده است. نحوه مشارکت بطور کلی بین طرفین قرارداد ، مساوی ذکر شده و اعتبار آن برای مدت سی سال از تاریخ اجراو تابعیت شرکت ‹‹ایرانی›› پیش بینی شده بود.

بازسازی و تکمیل واحدهای مجتمع

به منظور اطلاع از وضعیت مجتمع پس از ۲۰ بمباران و حدود ۱۱ سال توقف، مقرر گردید که بررسی فنی جامعی انجام پذیرد.نتیجه حاصل از این بررسی، حاکی از وارد آمدن ۲۲ درصد خسارت به مجتمع بود.
پس از انجام مطالعات اولیه،گزارش فنی و اقتصادی طرح بازسازی مجتمع در آبان ماه ۱۳۶۸ آماده گردید.بر اساس این گزارش، بازسازی و تکمیل مجتمع از نقطه نظر فنی و اقتصادی، موجه تشخیص داده شد.

با توجه به مفارقت شرکای ژاپنی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی با استفاده از شرکت های صاحب نام اروپایی در صنعت پتروشیمی و کارشناسان و پیمانکاران ایرانی، این مجتمع را طی یک برنامه پنجساله و در ۴ مرحله بازسازی و به بهره برداری رساند.واحد آروماتیک به عنوان آخرین واحد بازسازی شده، منحصرا توسط کارشناسان و پیمانکاران ایرانی بازسازی و راه اندازی گردید و هیچ شرکت یا فرد غیر ایرانی در آن نقش نداشته است.

با راه اندازی این واحد، کار بازسازی در این مجتمع عظیم به پایان رسید و پروژه های پارازایلین و MTBE که به عنوان بخشی از طرحهای توسعه ای پتروشیمی بندر امام مطرح شده بود، به مورد اجرا گذاشته شد و هم اکنون در حال بهره برداری است.

اخبار شرکت پتروشیمی بندر امام

تولید موفق گرید 7000F

تولید موفق گرید 7000F برای اولین‌بار در کشور در پتروشیمی بندر امام

پتروشیمی بندر امام، برای اولین‌بار موفق به تولید گرید تخصصی 7000F شد، محصولی که از آن به‌عنوان یکی از برترین گریدهای تحت دانش فنی شرکت میتسویی ژاپن یاد می‌شود و در بازارهای جهانی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. به گزارش روابط‌عمومی پتروشیمی بندر امام، گرید 7000F با ویژگی‌هایی نظیر سختی بالا و کیفیت ممتاز، به …

گام بلند پتروشیمی بندرامام در تقویت زنجیره تأمین با انعقاد قراردادهای راهبردی با پالایشگاه گاز هویزه و پتروشیمی الماس

شرکت پتروشیمی بندرامام با هدف افزایش تأمین خوراک C2 پلاس از پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس، از طریق قرارداد پیش‌خرید خوراک، پروژه‌های بالادستی این پالایشگاه را تأمین مالی کرد. همچنین، این شرکت با انعقاد قرارداد چهارگانه تأمین خوراک با پتروشیمی الماس ماهشهر، گام دیگری در بهبود زنجیره تأمین برداشت. به گزارش روابط عمومی پتروشیمی بندرامام، …

پتروشیمی بندرامام و دانشگاه شیراز تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند /ویدئو

تفاهم‌نامه همکاری شرکت پتروشیمی بندر امام و دانشگاه شیراز در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی امضا شد. این تفاهم‌نامه با هدف همکاری مشترک در راستای رفع نیازهای فناورانه پژوهشی تحقیقاتی، آموزشی توسعه دانش فنی و فرایندی در شرکت پتروشیمی بندر امام به امضا رسید.

پتروشیمی بندرامام و شرکت مخابرات ایران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند /ویدئو

در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی میان سپهدار انصاری نیک، مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندرامام و محمد جعفرپور، رئیس شرکت مخابرات ایران تفاهم‌نامه همکاری امضا شد. این تفاهم‌نامه با هدف مشارکت در برنامه‌ریزی، طراحی، تامین، اجرا و بهره‌برداری مطلوب از زیرساخت‌ها و ابزارهای فناورانه مورد نیاز در شرکت پتروشیمی بندر امام به …

پتروشیمی بندر امام

پتروشیمی بندر امام، رتبه نخست تولید در صنعت پتروشیمی ایران شد

پتروشیمی بندر امام به عنوان یکی از بزرگترین مجتمع پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۳ عملکردی قابل توجه در حوزه تولید و فروش داشته است. به گزارش روابط عمومی پتروشیمی بندر امام، این مجتمع که یکی از اثرگذارترین شرکت‌های پتروشیمی کشور به شمار می‌رود، بر اساس گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ موفق شد …

دکمه بازگشت به بالا