کد خبر: 29040038625
صنعت و معدنفناوری اطلاعات و ارتباطات

نحوه محاسبه مالیات واحد‌های تولیدی

هدف از پرداخت مالیات تامین هزینه‌های دولت و کنترل بازار است. اکثر واحد‌های تولیدی در ابتدای کار خود از انواع مالیات‌هایی که در قانون آمده مطلع نیستند و نمی‌دانند که مشمول پرداخت چه نوع مالیات‌هایی هستند. همین امر باعث شده که در ادامه با چالش‌های جدی‌ای روبرو شوند. بعضی از واحد‌های تولیدی به دلیل اینکه ممکن است موضوع مالیات را حل ناشدنی بدانند از ارائه هرگونه اطلاعات به اداره مالیات خودداری می‌کنند.

ادامه چنین روندی باعث می‌شود در آینده با جریمه‌های سنگین مالیاتی روبرو شوند. در این مقاله به بررسی چالش‌های واحد‌های تولیدی در خصوص مالیات می‌پردازیم و نحوه محاسبه مالیات واحد‌های تولیدی را بطور ویژه بررسی می‌کنیم.

انواع مالیات واحد‌های تولیدی

 در ایران دو نوع مالیات باید بپردازیم، مالیات مستقیم و مالیات غیر مستقیم. باتوجه به پیچیدگی‌هایی خاصی که در محاسبه مالیات برای هر شرکت و سازمانی وجود دارد، الزامی است که متناسب با نیاز شرکت، سازمان و کارخانه و… خود خرید نرم‌ افزار حسابداری را از شرکت‌ معتبری تهیه کنیم.

مالیات بر درآمد؛ اولین مالیاتی که هر واحد تولیدی باید بپردازد

اداره مالیات برای کلیه درآمد‌ها شخص حقیقی یا حقوقی طبق قانون می‌تواند مالیات تعیین کند. مالیات بر درآمد شامل تمام درآمد‌هایی است که اشخاص حقیقی و حقوقی از منابع مختلف به دست می‌آورند.

مالیات بر حقوق؛ سقف معافیت‌های مالیات بر حقوق 1400
مالیات بر حقوق؛ سقف معافیت‌های مالیات بر حقوق ۱۴۰۰

مالیات بر حقوق؛ سقف معافیت‌های مالیات بر حقوق ۱۴۰۰ چقدر است؟

یکی از بارزترین مالیات‌ بر درآمد می‌توان به مالیات حقوق اشاره کرد که بسته به میزان حقوقی که افراد دریافت می‌کنند متفاوت است؛ باتوجه به قوانین مالیاتی کشور مالیات از حقوق افراد کسر می‌گردد. لازم به ذکر است که چنانچه مبلغ حقوق از میزانی کمتر باشد معاف از مالیات خواهد بود.

 هر سال اداره مالیات سقف معافیت مالیات بر حقوق را اعلام می‌کند. سقف معافیت مالیاتی طبق ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۴۸۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال تعیین شده است.

مالیات ارزش افزوده واحد‌های تولیدی

مالیات ارزش افزوده برای همه‌ی واحد‌های تولیدی ۹ درصد نیست! بسیاری از افراد تصور می‌کنند مالیات ارزش افزوده برای همه یکسان است، اما این‌گونه نیست. مالیات ارزش افزوده واحد‌های تولیدی برای هر صنفی متفاوت است. برخی از ضریب ارزش افزوده مشاغل مختلف به شرح زیر است:

  • فروشندگان لوازم برقی و الکتریکی ۶ درصد
  • سنگبری‌ها ۱۱ درصد
  • کارگاه صنعتی پوشاک ۱۳ درصد
  • فروشندگان لوازم بهداشتی و آرایشی ۷ درصد
  • فروشندگان آهن آلات ۶ درصد

باتوجه به نمونه‌های بالا، مالیات واحد‌های تولیدی و هر مشاغلی متفات است و بسته به میزانی که اداره مالیات هر سال تعیین می‌کند باید پرداخت شود. در این خصوص حسابدار با استفاده از نرم افزار حسابداری پیشرفته به راحتی می‌تواند میزان مالیات ارزش افزوده را به قیمت تمام شده کالا اضافه کند. همچنین در هر زمان نیز حسابدار می‌تواند انواع گزارش‌های بسیار جذاب و قابل تحلیل را نیز از نرم‌افزار حسابداری خود خروجی بگیرد.

مالیات بر واردات؛ تعرفه گمرکی و تنظیم تراز تجاری کشور
مالیات بر واردات؛ تعرفه گمرکی و تنظیم تراز تجاری کشور

مالیات بر واردات؛ تعرفه گمرکی و تنظیم تراز تجاری کشور

واردات بخش مهمی از تجارت هر کشوری است. آمار واردات ایران در سال ۹۹ باتوجه به آمار گمرک حدوداً ۳۵ میلیارد دلار بوده است. دولت به منظور حمایت از تولید داخلی برای کالا‌های وارداتی بسته به ارزش و نوع کالا، مالیات تعیین می‌کند.

 تعرفه گمرک در واقع راهکاری برای کنترل بازار است که دولت از واردکنندگان اخذ می‌کند تا بتواند تراز تجاری کشور را به خوبی تنظیم کند. در این خصوص واحد‌های تولید باید برای مواد‌اولیه وارداتی خود مالیات بپردازند که میزان مالیات واردات نیز بسته به ارزش و اهمیت کالا متفاوت است.

 لازم به ذکر است که چنانچه مواد اولیه خود را وارد می‌کنید برای بررسی ورود و خروج کالا در انبار‌های خود باید از نرم‌ افزار انبارداری استفاده کنید. با استفاده از نرم‌ افزار انبارداری به راحتی می‌توانید میزان تولید، فروش، موجودی، میزان مصرف مواد اولیه و… را در هر لحظه محاسبه کرد تا بتوان برای آینده برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری انجام دهید.

تهیه گزارش‌های دقیق مالیات واحد‌های تولیدی

امروزه نرم‌افزار‌های حسابداری زیادی در سراسر جهان وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید انواع مالیات‌های واحد‌های تولیدی را به صورت دقیق محاسبه کنید. لازم به ذکر است که قوانین مالیاتی هر ساله با تغییراتی همراه است؛ به همین دلیل حسابدار درصورتی‌که از نرم‌افزار بروزی استفاده نکند دچار چالش جدی خواهد شد. به همین دلیل برای تهیه گزارش‌های دقیق مالیاتی می‌توان از نرم‌افزار‌های بومی داخلی استفاده کرد که با سیستم مالیاتی کشور هماهنگ و هر سال نیز با بروز‌رسانی‌هایی همراه هستند.

سپیدار سیستم مورد اعتماد واحد‌های تولیدی در سراسر ایران

شرکت‌های تولید نوپا به دلیل اینکه با فرایند امور مالیاتی کشور آشنا نیستند ممکن است در حساب و کتاب مالی خود دچار چالش‌های جدی‌ای شوند. شرکت سپیدار سیستم از با سابقه‌ترین تولید‌کنندگان نرم‌افزار‌های حسابداری در ایران از سال ۱۳۸۷ است. نرم‌افزار سپیدار و دشت شرکت سپیدار سیستم مورد تایید و اعتماد بسیاری از واحد‌های تولیدی در سراسر کشور است. شرکت‌های تولیدی برای انبارداری، ورود و خروج کالا، محاسبه انواع مالیات و دارایی‌های شرکت، سود و زیان، بررسی حقوق و مزایای کارکنان و… از نرم‌افزار حسابداری سپیدار استفاده می‌کنند.

چنانچه می‌خواهید مالیات واحد‌های تولیدی خود را به صورت دقیق بررسی و گزارش‌گیری کنید کافیست از نرم‌افزار تخصصی حسابداری برای کل امور مالی خود استفاده کنید. شرکت سپیدار سیستم باتوجه به نیاز شرکت‌های تولیدی نرم‌افزار تخصصی همسو با فعالیت‌ها آن‌ها طراحی کرده است. در این خصوص هم حسابدار می‌تواند بطور سریع امورات اداری و حسابداری  خود را پیش ببرد و هم سهامدارن می‌توانند با گزارش‌های مالی حسابدار برای آینده شرکت و تولیدات خود برنامه‌ریزی‌های شفاف‌تری داشته باشند.

چنانچه برای تهیه نرم‌افزار حسابداری برای شرکت تولیدی خود سوال یا نیاز به مشاوره دارید می‌توانید به وب‌سایت سپیدار سیستم مراجعه و یا با کاشناسان مجرب سپیدار به شماره تلفن ۸۱۰۲۲۰۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا