کد خبر: 05030029370
اقتصاد

هزینه یک عروسی ساده چقدر است؟ | راهنمای جامع هزینه‌ها

معرفی هزینه‌های اصلی عروسی

دیگر مانند گذشته، رسم و رسومات شرقی خانواده‌های سنتی ایرانی در مراسم ازدواج رعایت نمی‌گردد، اما با این حال هنوز عده‌ای با پایبندی به اصول آبا و اجدادی‌شان در این مسیر پای می‌گذارند. در این مقاله، قصد داریم آن‌دسته افرادی را که با وجود شرایط اقتصادی نامساعد امروز، قصد برگزاری یک مراسم آبرومند را دارند راهنمایی کنیم تا با هزینه یک عروسی ساده آشنا شوند و انتخابی هوشمندانه و اقتصادی داشته باشند:

  1. لوازم عروس و داماد و جهزیه

از اقلام و لوازمی که باید پیش از برگزاری مراسم عقد و عروسی تهیه شوند، لوازم عروس و داماد و جهیزیه عروس هستند که تهیه مورد اول با خانواده داماد و تهیه موارد دوم و سوم با خانواده عروس می‌باشد.

فهرست لوازم عروس که از سوی خانواده داماد باید تهیه شود قران و جانماز، ست کامل لوازم آرایشی، عطر یا ادکلن، کیف و کفش، ست کامل لباس (مانتو، روسری، شلوار و…)، لباس شب، چمدان، سشوآر، اپی‌لیدی، دستگاه‌های حالت‌دهنده مو و…، لباس زیر و لباس خواب، ساعت مچی زنانه و نیم‌ست طلا را شامل می‌شود. حدوداً با درنظرداشتن هزینه یک عروسی ساده، هزینه تهیه این اقلام از ۱۵ میلیون تومان آغاز خواهد شد.

مطالب پیشنهادی

فهرست لوازم داماد که از سوی خانواده عروس باید تهیه شود قرآن و جانماز، ست کامل لوازم بهداشتی (افترشیو، کف ریش‌تراشی، ژل و واکس مو و…)، عطر و ادکلن، کفش، ست کمربند و کراوات، ست کامل لباس شامل پیراهن و شلوار یا کت‌شلوار و…، چمدان، سشوآر، ماشین ریش‌تراش و…، لباس زیر و لباس خواب و ساعت مچی مردانه را شامل می‌شود. حدوداً با درنظرداشتن هزینه یک عروسی ساده، هزینه تهیه این اقلام از ۱۰ میلیون تومان آغاز خواهد شد.

بخش عمده خرید جهیزیه که خریدش با خانواده عروس است، یکی از سنگین‌ترین هزینه‌هایی است که به خانواده عروس تحمیل می‌شود و برای کم کردن از بار آن، هزینه برخی از اقلام همچون سیستم صوتی و تصویری و چند قلم از اجناس آشپزخانه همچون یخچال یا اجاق گاز برعهده داماد میفتد. حدوداً با درنظرداشتن هزینه یک عروسی ساده، هزینه تهیه این اقلام از ۲۰ میلیون تومان آغاز خواهد شد.

  1. تالار عروسی

هزینه تالار عروسی به عوامل متعددی همچون موقعیت مکانی تالار، بزرگی و ظرفیت آن بستگی دارد و در شهرهای بزرگ همچون تهران، اصفهان، مشهد، تبریز و شیراز بالاتر است اما با رعایت چند نکته زیر می‌توانید با مدیریت هزینه یک عروسی ساده، از سطح قیمتی آن بکاهید:

  1. روزهای معمولی (غیر از اعیاد و جشن‌های ملی و مذهبی) یا روزهای فصل زمستان را انتخاب کنید.
  2. بجای عصرهای روزهای پنج‌شنبه و جمعه، روزهای دیگری از هفته را برای برگزاری مراسم عروسی انتخاب کنید.
  3. مراسم عقد و عروسی را یکجا برگزار کنید (هزینه سفره عقد از ۲ میلیون تومان آغاز می‌شود).
  4. تالاری کمتر پرطرفدار و ترجیحاً دورتر از مرکز شهر را انتخاب کنید تا هزینه‌های‌تان کاهش پیدا کند.
  5. گزینه‌های اضافی تالارها همچون اهدای هدایای کوچک به مهمانان از طرف عروس و داماد، نورپردازی، گل‌آرایی، بادکنک‌آرایی و… را تا حد امکان حذف کنید.

هزینه عروسی

هزینه یک تالار معمولی با ظرفیت ۵۰۰ مهمان و منویی با ۴ نوع غذا به‌طور متوسط (برای هر نفر) حدود ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان خواهد بود. خیلی از تالارها برای مهمانان کمتر از ۲۰۰ نفر تخفیف قائل می‌شوند و شما می‌توانید با سفارش تعداد کمتری غذا و دسری ساده و دعوت کردن مهمانان کمتر از مخارج بالای خود بکاهید.

  1. لباس عروس

هزینه لباس عروس به عواملی همچون مزون، برند، جنس و نوع کار روی لباس و محله‌ای که از آن خرید شود بستگی دارد. هزینه خرید یک لباس عروس ساده، شیک و مناسب از دو میلیون تومان آغاز می‌شود. اگر هم بخواهید، می‌توانید لباس عروس اجاره کنید و برای داشتن هزینه یک عروسی ساده صرفه‌جویی کنید.

  1. آرایشگاه عروس

با وجود تعیین نرخ از سوی صنف آرایشگران زنان برای آرایش عروس، آرایشگاه‌ها بسته به شهرت و موقعیت مکانی‌شان در شهر، هزینه‌های متفاوتی را دریافت می‌کنند. با حذف پکیج‌هایی همچون خدمات ناخن، اکستنشن مو و کاشت مژه، رنگ مو، مش، فر یا کراتینه مو، استفاده از آکسسوار برای تزیین مو و مواردی از این دست که هزینه آرایش شما را به چیزی حدود ۲ تا ۲۰ میلیون تومان می‌رساند، می‌توانید هزینه‌ای بین ۲ تا ۵ میلیون تومان برای خودتان تدارک ببینید.

  1. عکاسی و فیلم‌برداری

برای هزینه یک عروسی ساده و استفاده از خدمات عکاسی و فیلمبرداری که هزینه‌شان به عواملی همچون تعداد دوربین‌ها و فیلم‌برداران، نوع دوربین فیلم‌برداری، تعداد عکس‌های روی شاسی و آلبوم دیجیتال، عکاسی و فیلم‌برداری در باغ و آتلیه، تدوین و مونتاژ اختصاصی، تعداد کلیپ‌های عروسی، عکاسی از مراسم عقد، عکاسی از تمامی زمان عروسی، کارگردانی و سناریونویسی برای کلیپ‌ها و پخش کلیپ در انتهای مراسم بستگی دارد و از ۴ میلیون تومان شروع شده و با افزوده‌شدن به گزینه‌ها تا ۱۲ میلیون تومان و بیشتر افزایش پیدا می‌کند، می‌توانید نکات زیر را رعایت کنید:

هزینه عروسی

حذف نمایش کلیپ در آخر عروسی، سفارش تعداد عکس‌های کمتر، انتخاب یک مورد بین باغ و آتلیه، کاهش یا حذف تعداد کلیپ‌ها، کاهش زمان حضور فیلم‌بردار در طول مراسم و لغو فیلم‌برداری از ساعات آخر مراسم.

  1. موسیقی

هزینه گروه موسیقی عروسی به شهرت گروه، تعداد افراد گروه، تعداد سازهای موسیقی و امکانات آن‌ها در تولید صدا و نورپردازی بستگی دارد و هزینه هر ساعت حضورشان در مراسم از ۳ میلیون تومان آغاز می‌شود.

  1. ماشین ‌عروس

هزینه گل‌آرایی ماشین عروس و نیز هزینه کرایه ماشین عروس در بین انواع هزینه یک عروسی ساده از ۵۰۰ هزارتومان آغاز می‌شود و تا هزینه‌های بسیار بالا و هنگفت افزایش پیدا می‌کنند.

  1. دسته‌گل عروس

هزینه سفارش یک دسته گل ساده با چند شاخه لیلیوم یا رز از ۱۰۰ هزار تومان به بالا برایتان خرج خواهد داشت.

  1. کارت دعوت مراسم عروسی

یک کارت دعوت عروسی با مدیریت هزینه یک عروسی ساده از ۵ تا ۲۰ هزار تومان خواهد بود. راهکارهای دیگری هم وجود دارد که هنوز استفاده از آن‌ها در ایران خیلی باب نشده و آن ارسال دیجیتالی یک کارت دعوت عروسی شیک و زیبا با سپردن این کار به طراحان گرافیست ماهر است.

  1. کیک عروسی

یکی از کم‌خرج‌ترین المان‌ها برای هزینه‌های یک عروسی ساده، کیک عروسی است که نمی‌شود خیلی از سر و ته آن زد، مگراینکه تعداد طبقات آن را کمتر کنید. هزینه سفارش یک کیک عروسی از کیلویی ۱۰۰ هزار تومان آغاز می‌شود.

در این مقاله ما شما را با هزینه یک عروسی ساده از لوازم عروس و داماد و جهیزیه تا تالار عروسی، لباس عروس و آرایشگاه، عکاسی، فیلمبرداری و موسیقی، ماشین، دسته‌گل و کارت دعوت عروس و در پایان کیک عروسی  آشنا کردیم. اگر از آقا دامادها یا عروس‌ خانم‌هایی هستید که قصد دارید در آینده‌ای نزدیک ازدواج کنید یا تجربه یک ازدواج ساده را داشته‌اید، می‌توانید در بخش نظرات، پرسش‌ها یا توصیه‌های‌تان را مطرح کنید.اگر سوالی دارید میتوانید به سایت عصر اقتصاد مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا