کد خبر: 07040034698
اقتصاد

دلار رجیستر نشده چیست؟

همه چیز درباره دلار رجیستر نشده

شاید بارها کلمه دلار رجیستر نشده به گوشتان خورده باشد. دلار رجیستر نشده چیست ؟ معمولا در کنار دلار و یا سایر ارزها اعدادی نوشته می‌شود که نشان می‌دهد این دلار واقعی است و به اصطلاح رجیستر شده است. دلاری که رجیستر نشده باشد یک دلار تقلبی است و در ادامه به طور مفصل به بررسی آن خواهیم پرداخت. لازم است هر شخص دلار رجیستر نشده را از رجیستر شده تشخیص دهد تا دچار مشکل نشود.

مشخصات دلار رجیستر نشده چیست؟

در اینجا می‌خواهیم بررسی کنیم که مشخصات دلار رجیستر نشده چیست؟

  1. در دلارهای اصل یک نوار به نام نوار امنیتی وجود دارد که دلار تقلبی فاقد این نوار است.
  2. برخی از نوشته‌ها در دلار اصل برجسته هستند. در دلار تقلبی این نوشته‌ها صاف و فاقد برجستی بوده و تشخیص آن به راحتی امکان پذیر است.
  3. تصویر نامرئی بر روی دلار وجود دارد که زمانی که در مجاورت نور قرار گیرد مشخص می‌شود.
  4. جنس دلار واقعی از کتان است اما دلارهای تقلبی کاغذی بوده و از ظاهر آن کاملا متوجه خواهید شد که دلاری تقلبی در دست دارید.
  5. اعداد ۲۰،۵۰،۱۰۰ و … که بر روی گوشه‌های دلار نوشته می‌شود، طلاکوب و براق هستند و وقتی آن‌ها را در مقابل آفتاب قرار می‌دهید می‌درخشند.
  6. شماره سریال‌های درج شده بر روی اسکناس واقعی تکراری نیستند.
  7. گوشه نوشته‌ها و اعداد نوک تیز است اما در دلار رجیستر نشده این گوشه‌ها به شکلی گرد به چشم می‌آیند.

بازار دلار تقلبی

تا اینجا بیان نمودیم که دلار رجیستر نشده چیست؟ دلار مدتی است که در ایران نوسانات افزایشی و کاهشی بسیاری را به همراه داشته است. به طوری که در مدت زمان کمی از ۴هزارتومان به ۳۰ هزارتومان رسید. این امر موجب شد تا در مقابل صرافی‌ها شاهد دلالان بسیاری باشیم که دلار خرید و فروش می‌کردند. این امر شرایط را برای ورود دلار تقلبی فراهم نمود و برخی از افراد از شرایط موجود سو استفاده کرده و دلار تقلبی را به جای دلار اصل می‌فروختند. برای پیشگیری از این مشکل باید از صرافی‌های مجاز، شعب ارزی و بانک‌ها دلار دریافت کنید.

مشخصات دلار تقلبی
  1. همانطور که گفته شد دلار اصل از جنس کتان است و دلار تقلبی از جنس کاغذ.
  2. خطوط قرمز و آبی فیبر مانندی بر روی دلار قرار گرفته است.
  3. سطح دلار برجسته است.
  4. مهر بانک مرکزی آمریکا به رنگ مشکی در گوشه سمت چپ قرار گرفته است.
  5. تصاویر پرتره
  6. شماره سریال قرار گرفته بر روی دلار اگر در برابر نور قرار بگیرد به شکلی متفاوت دیده می‌شود. این شماره سریال ترکیبی از حروف و اعداد است.
  7. نوار امنیت سه بعدی

راه‌‌های شناسایی ۱۰۰ و ۵۰ دلار

اسکناس ۵۰ و ۱۰۰ از اسکناس‌های رایج و پر استفاده هستند که شناسایی اصل آن‌ها از نکات بسیار مهم است.

واترمارکی بر روی اسکناس ۱۰۰ دلاری قرار دارد که اگر در برابر نور آفتاب قرار بگیرد، تصویر کم رنگی از بنجامین فرانکلین در سمت راست هر دو طرف اسکناس ظاهر می‌شود.

اگر اسکناس را تکان دهید رنگ گوشه سمت راست از رنگ مسی به رنگ سبز تغییر می‌کند. نخ امنیتی در بافت تار و پود اسکناس قرار گرفته است. نخ امنیتی که به صورت عمودی در سمت چپ اسکناس قرار گرفته طرح USA را نشان داده و از دو طرف اسکناس قابل مشاهده است. اسکناس ۵۰ دلاری زمانی که در برابر نور قرار می‌گیرد تصویر کم رنگ گرانت رئیس جمهور سابق آمریکا از دو طرف آن قابل مشاهده است.

یک نخ امینتی که به صورت عمودی در سمت راست پرتره قرار دارد،  نشان دهنده متن USA ۵۰ و یک پرچم کوچک با الگویی متناوب بوده و از هر دو طرف اسکناس قابل مشاهده است. هنگامی که این نخ در برابر نور ماوراء بنفش قرار بگیرد، به رنگ زرد در می آید.

زمانی که اسکناس را پشت و رو می کنید، به نوار آبی رنگ بر روی نگاه کنید، همان طور که می‌بینید ناقوس‌های آبی رنگ با حرکت اسکناس به ۱۰۰s تغییر شکل می‌دهد. زمانی که آن را می‌چرخانید و پشت و رو می‌کنید، زنگ‌ها و ناقوس‌ها از سمتی به سمت دیگر می روند و اگر آن را به سمت راست بچرخانید، آنها به سمت بالا و پایین حرکت می‌کنند.

در اینجا بررسی نمودیم که دلار رجیستر نشده چیست و چگونه می‌توان دلار تقلبی را از اصل تشخیص داد. با داغ شدن بازار دلار تقلب و کلاهبرداری در آن به شدت بیشتر شد. از همین رو می‌توان با شناخت صحیح مشخصات دلار رجیستر شده و اصل از مشکلات احتمالی پیشگیری کنید.اگر باز هم سوالی در این باره دارید میتوانید به سایت عصر اقتصاد مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا