کد خبر: 19129918541
بازار

اتاق اصناف ایران خبر داد: اجرای طرح «کاسبان امین» برای توزیع کالاهای اساسی در ایام عید

نائب رئیس اتاق اصناف ایران عنوان کرد با هماهنگی وزارت صمت و سازمان بسیج اصناف، طرح «کاسبان امین» برای توزیع هدفمند و مویرگی کالاهای اساسی و مصرفی اجرا می‌شود.

جلال‌الدین محمد شکریه، نائب رئیس اتاق اصناف ایران ،در گفت و گو با مهر در مورد وضع بازار در ایام پایانی سال، اظهار داشت: وزارت صمت باید پاسخگوی وضع تولید باشد؛ اگر محصول از جمله روغن به دست واحدهای صنفی برسد، واحدهای صنفی توزیع می‌کنند. اگر کمبود عرضه در بازار وجود داشته باشد، ربطی به واحدهای صنفی و کسبه ندارد.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران افزود: با هماهنگی سازمان بسیج اصناف و وزارت صمت طرحی را تحت عنوان طرح کاسبان امین برای توزیع کالاهای مصرفی ایام عید مثل روغن، شکر، برنج و … از طرق واحدهای صنفی منتخب کلید زده‌ایم.

وی ادامه داد: ما بارها تاکید کرده‌ایم که توزیع کالاهای اساسی نباید فقط از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای انجام شود و باید در شبکه مویرگی واحدهای صنفی توزیع شود تا راحت تر به دست مردم برسد؛ وقتی یک کالایی در دسترس مردم نیست، نگرانی درباره کمبود آن بیشتر می‌شود؛ باید خیال مردم راحت باشد که کالا به ویژه روغن که این روزها در مرکز توجه قرار گرفته، همیشه در واحدهای صنفی وجود دارد؛ وقتی این اطمینان در مردم ایجاد شد که این کالا وجود دارد، به اندازه مصرف واقعی خود خرید می‌کنند ولی وقتی این نگرانی هست که این کالا امروز وجود دارد و هفته بعد کم می‌شود، مردم بیش از نیازشان خرید می‌کنند.

توزیع کالاهای اساسی از سوی کاسبان امین

نایب رئیس اتاق اصناف ایران توضیح داد: در قالب طرح «کاسبان امین»، کسبه امین در سراسر کشور توسط اتاق اصناف شناسایی می‌شوند و کالاهای اساسی مثل روغن، شکر و مرغ جهت توزیع، در اختیارشان قرار می‌گیرد؛ ناظرین سازمان بسیج اصناف هم در زمان توزیع کالا در واحدها مستقر می‌شوند.

شکریه تصریح کرد: این کالاها با قیمت دولتی در اختیار مردم قرار می‌گیرد؛ منتهی توزیع به صورت هدفمند انجام خواهد شد.

وی گفت: همچنین باید با بازرسی مستمر از طریق اتحادیه، وزارت صمت، بازرسین نظام صنفی و اصناف، نظارت لازم بر روی نظام توزیع انجام شود.

کمبود کالا در کشور ادواری است

نایب رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه کمبود کالا در کشور ادواری است، اظهار داشت: ما کمبود خاصی در کشور نداریم و نمی‌توان گفت که به عنوان مثال روغن و مرغ در بازار نیست؛ بلکه به دلیل بروز برخی چالش‌ها به صورت ادواری چنین کمبودهایی ایجاد می‌شود.

وی در خصوص وضع توزیع میوه نیز گفت: وزارت صمت به اندازه کافی سیب و پرتقال ذخیره سازی کرده و برای توزیع در اختیار شبکه توزیع قرار داده؛ بخشی نیز هچنان در سردخانه‌ها ذخیره است بنابراین در توزیع میوه مشکل خاصی نداریم.

شکریه افزود: مرغ منجمد نیز به اندازه کافی وجود دارد؛ اما ما تاکید کردیم که نظارت نباید فقط بر واحدهای توزیع صورت بگیرد بلکه باید در کشتارگاه‌ها و مرغداری‌ها هم نظارت تشدید شود. همچنین حجم مرغ قطعه بندی باید کاهش یابد تا مرغ در بازار به وفور یافت شود و در جلوی چشم مصرف کننده قرار بگیرد.

دبیر ستاد تنظیم بازار: خرید کالاهای اساسی سال ۱۴۰۰ آغاز شده است

دبیر ستاد تنظیم بازار اعلام کرد بانک مرکزی همه اعتباراتی را که مورد نیاز بوده، امسال به طور صددرصد به کالاهای اساسی اختصاص داده و خریدها برای کالاهای سال ۱۴۰۰ آغاز شده است.

به گزارش صدا و سیما، عباس قبادی در جلسه ستاد تنظیم بازار گفت: یکی از برنامه‌های ما این است که میوه‌هایی که از طریق کارگروه تنظیم بازار ذخیره سازی شده، در روزهای آینده توزیع گسترده شود.

دبیر ستاد تنظیم بازار درباره تنظیم بازار شب عید نیز با بیان اینکه گزارش‌های مختلفی از وضعیت میوه و مرکبات داشتیم، افزود: در چند روز گذشته جلساتی را با همه دست‌اندرکاران از باغداران تا تشکل‌ها داشتیم که مقرر شد مکان‌های مناسبی را در اختیار آنان قرار دهیم تا بتوانند کالا را به صورت مستقیم عرضه کنند.

قبادی با بیان اینکه این اقدام، حذف واسطه‌ها و دلال‌ها را در پی خواهد داشت، گفت: امیدواریم با قیمت گذاری مناسب‌تر بتوانیم میوه و تره بار را در اختیار مردم قرار دهیم.

وی اضافه کرد: با استانداران سراسر کشور نیز هماهنگی به وجود آمده که در استان‌ها و شهرهای مختلف میوه و تره بار در اختیار مردم قرار گیرد.

دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: در تهران هم باغداران دماوند، آذربایجان شرقی و غربی و همه استان‌هایی که تولیدکننده میوه هستند این امکان به وجود آمده که ما فضایی را در اختیار آن‌ها قرار دهیم.

قبادی افزود: در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران نیز بیش از ۸۰ نقطه آماده است که بتوانیم در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم تا میوه را به صورت مستقیم عرضه کنند.

وی همچنین با اشاره به گزارش‌هایی از سطح بازار از موجودی کالاهای بنادر و کالاهای وارد شده به کشور گفت: آنچه در سال ۹۹ اتفاق افتاد، به اندازه سال ۹۸ کالا به کشور وارد شده است.

دبیر ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه بیش از ۲۰ میلیون تن کالاهای مورد نیاز در سال ۹۹ از کشورهای مختلف خریداری و وارد شده است، افزود: اکثر کالاهای خریداری شده کالاهای واسطه‌ای از جمله مواد اولیه کارخانه‌ها هستند.

قبادی گفت: همچنین کالاهای مصرفی جامعه از جمله روغن، جو، کنجاله، ذرت و دانه‌های روغنی نیز وارد شده و موجودی بنادر کشور هم به میزان سال گذشته است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه کسری‌ای در این زمینه وجود ندارد، افزود: بانک مرکزی همه اعتباراتی را که مورد نیاز بوده، امسال به طور صددرصد به کالاهای اساسی اختصاص داده و خریدها برای کالاهای سال ۱۴۰۰ آغاز شده است.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا