کد خبر: 090403164355
جامعه و فرهنگروزنامه

اثرات رای مردم بر طبقات هرم مدیریت

وحید حاج سعیدی

در هفته های اخیر که بسیاری از هموطنان و کنشگران سیاسی در پی انتشار اسناد یا روایت های مربوط به صلاحیت های کاندیدای مورد نظرشان بودند و با تبلیغات گسترده در صدد جذب آرا بیشتری بودند، عده ای نیز در سوی دیگر عمیقاً در تلاش بودند تا انتخابات را امری نمایشی، بیهوده و کم تاثیر در مدیریت جامعه قلمداد کنند و مردم را از حضور در پای صندوق های رای باز می داشتند.

البته سبک، رویکرد و دلایل این طیف از افراد جامعه نیز با یکدیگر در تضاد بود و همگی یک سیر را دنبال نمی کردند. عده ای در همصدایی با جماعت منافق و خارج نشین همراه بودند و جمعی نیز در تقابل با نظام اقدام به باد زدن آتش این بی تفاوتی در حیطه انتخابات داشتند. جالب اینکه بسیاری از این گروه ها و افرادی که مردم را تشویق به عدم حضور در پای صندوق‌های رای می‌کنند، آلترناتیو یا راه دیگری برای رهایی از شرایط دشوار جامعه ارائه نمی کنند!

اما در بعد دیگری از این ماجرا، برخی از شهروندان فرایند انتخابات را در اداره کلی مملکت بی تاثیر می دانند و معتقدند با توجه به شرایط موجود کنونی کشور، سن، سابقه، جنس، حزب، عقیده و آرمان های رئیس جمهور در اداره مملکت تاثیر ندارد و وضعیت به همین منوال خواهد ماند!

بدون تعارف در سال های اخیر به دلایل گوناگون داخلی و خارجی که برشمردن آنها از حوصله این مقال خارج است، کشور با تنگناها، دشواری ها و گرفتاری های عدیده ای همراه بوده است. اما هیچگاه نمی توان مدعی بود با بی تفاوتی و گوشی نشینی، شرایط اصلاح خواهد شد و مشکلات عدیده اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و … مرتفع خواهند شد.

برخلاف تبلیغات ناکامان سیاسی گذشته و حال سیاست ایران، بهره‌گیری از حق انتخاب در جهان امروز به عنوان یک راهکار مدنی و کنش سیاسی موثر مورد پذیرش است. در حقیقت کناره نشستن و نظاره کردن به امید تنبیه مسئولان ناکارآمد و نظام سیاسی، گزاره امتحان شده‌ای است که در آزمون‌های مختلف در نقاط مختلف جهان توفیقی به دست نیاورده است. اما اکنون که انتخابات به دور دوم کشیده شده است حضور هدفمند و انتخاب درست بر اساس مشاهده روایت ها و تاریخچه افراد در بسیاری از مواقع راه اصلی در چاکراه ها و بیراهه‌های پیشنهادی این روزها خواهد بود.

نکته دیگر در خصوص ضرورت شرکت آگاهانه در این ماجرا، تبعات مثبت همسویی بدنه جامعه با رئیس جمهور منتخب است. به دیگر سخن هر اندازه پشتوانه مردمی رییس قوه‌ای بیشتر باشد به همان اندازه در اجرای برنامه‌ها و دفاع از اقدامات خود اقتدار و اعتباری بیشتری خواهد داشت و این اقتدار، همراهی و همسویی قطعاً در سامان بخشی امور کشور به دولت کمک خواهد کرد.

به هر روی آنچه مسلم است بعد از هر انتخابات، تنها عده معدودی از مدیران نظام در قالب راس هرم ( حداکثر سه هزار نفر مدیر) جابجا می شوند و سایر کارکنان دولت و حاکمیت در همان جایگاه، اداره، نهاد، سازمان به ادامه فعالیت خود مشغول خواهند شد. اینکه عالی ترین مقام دولت بتواند با انتخاب مدیران شایسته و کاربلد، کارکنان و به عبارتی بدنه یا هرم جامعه مدیریتی کشور را در مسیر درست ساماندهی و خط دهی کند، یکی از راهکارهای نجات کشور از بسیاری از مشکلات داخلی است.

امید که شهروندانی که در این دوره از انتخابات گوشی نشینی را به انتخاب آگاهانه ترجیح دادند، در دور دوم انتخابات با مداقه و دوراندیشی بیشتر، به امید داشتن فردایی روشن تر و استفاده از ظرفیت های فکری نوین، در عرصه تصمیم گیری کلان کشور مشارکت نموده و با انتخاب آگاهانه، ضمن امید به انتخاب مشاوران و مدیران آگاه، دلسوز و کاربلد از سوی رئیس جمهور منتخب، در ریل گذاری آینده کشور شرکت نموده و جایگاه و قدر رای خود را در سرنوشت کشور، جدی و مهم تلقی کنند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا