از خشک شدن کامل یک سد تا افزایش میزان تأمین مصارف بخشهای مختلف
بررسی ۸ سد در استان های خراسان رضوی، هرمزگان، کرمان، گلستان و سمنان نشان می دهد که متاسفانه میزان پرشدگی آنها زیر ۴۸ درصد است؛ این یعنی وضعیت بارش های سال آبی رضایت بخش نیست.
فیروز قاسمزاده سخنگوی صنعت آب، با تشریح وضعیت مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۹ مهر ماه گفت: ورودی سدهای کشور از ۰.۸۵ میلیارد متر مکعب در سال گذشته به ۱.۱۲ میلیارد متر مکعب افزایش یافته است که نشان از رشد ۳۱ درصدی ورودی سدهای کشور دارد.
سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به خروجی سدهای کشور بیان کرد: خروجی سدهای کشور از ۱.۹۲ میلیارد مترمکعب در سال آبی گذشته به حجم ۲.۵۲ میلیارد مترمکعب رسیده است که نشانگر افزایش میزان تأمین مصارف بخشهای مختلف از محل سدها نسبت به سال گذشته است.
بر این اساس، سد «طرق» در خراسان رضوی از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۲ مهر، سه میلیون مترمکعب موجودی آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶۹ درصد کاهش را نشان میدهد و میزان پرشدگی آن ۸ درصد است.
سد «سرنی» در استان هرمزگان نیز اکنون ۱۳ میلیون مترمکعب آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی قبل ۶۱ درصد کاهش داشته و درصد پرشدگی ۲۱ درصدی دارد، همچنین سد «استقلال» هرمزگان از ابتدای سال آبی جدید تا ۲۲ مهر ۷۳ میلیون مترمکعب آب داشته که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته ۵۳ درصد کاهش را نشان میدهد؛ میزان پرشدگی این سد۳۰ درصد بود.
سد «نساء» استان کرمان هم با ۴۰ میلیون مترمکعب موجودی آب با کاهش ۵۲ درصدی نسبت به سال گذشته روبهرو بوده و درصد پرشدگی ۲۴ درصدی را نشان میدهد؛ همچنین، سد «جیرفت» کرمان هم ۸۲ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۷ درصد کاهش نشان میدهد که میزان پرشدگی این سد به ۲۵ درصد رسیده است.
کاهش حجم آب سد «وشمگیر، گلستان، بوستان» گلستان نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد است که این سد خشک شده و هیچ آبی ندارد.
سد دامغان در استان سمنان با هشت میلیون متر مکعب موجودی آب با کاهش ۲۸ درصدی نسبت به سال آبی گذشته روبرو شده است؛ البته میزان پرشدگی این سدهم از ابتدای سال آبی ۴۸ درصد است.