کد خبر: 11129917460
روزنامهکشاورزی

انتقاد از غیبت دولتمردان در شورای قیمت‌گذاری گندم

مشاور عالی نظام صنفی کشاورزی با بیان اینکه شنیده‌ها حاکی از آن است که دولت قصد اصلاح نرخ خرید گندم را ندارد از حضور نیافتن مسئولان درجلسات شورای قیمت‌گذاری انتقاد کرد.

سیدجعفر حسینی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با انتقاد از تأخیر شورای قیمت‌گذاری در اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جاری اظهار کرد: گویا دولت قصد اصلاح (افزایش) قیمت خرید تضمینی گندم را ندارد و قرار است که نرخ خرید این محصول همان ۴۰۰۰ تومان بماند.

او با اشاره به برگزاری چند جلسه از سوی شورای قیمت‌گذاری محصولات استراتژیک، افزود: متأسفانه وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکنون در این جلسات حضور نیافته‌اند و به نظر می‌رسد که دولت چندان این شورا را قبول ندارد و همچنان نگاه بودجه‌ای به گندم دارد.

حسینی با اشاره به اینکه قیمت پیشنهادی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی برای خرید هر کیلوگرم گندم با توجه به افزایش سرسام‌آور هزینه‌های تولید و همچنین رعایت منافع مصرف‌کنندگان، ۵۲۰۰ تومان است، افزود: اولین برداشت گندم، معمولاً دهه اول فروردین انجام می‌شود؛ بنابراین کمتر از یک ماه به برداشت این محصول باقی مانده و هنوز دولت اراده‌ای برای اصلاح قیمت این محصول نشان نداده است.

او با اشاره به اینکه در اتفاقی بی‌سابقه قیمت جو در سال‌های اخیر در کشور ما از قیمت گندم پیشی گرفته است، گفت: هم‌اکنون قیمت جو حدود ۵۵۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان است و گندم ۴۰۰۰ تومانی در دامداری‌ها و مرغداری‌ها خوراک دام و طیور می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه قیمت‌گذاری اشتباه موجب کاهش تولید جو نیز شده است، افزود: اگر تولید جوی داخلی بیشتر شده بود، قیمت آن این همه افزایش نمی‌یافت، با این حال دولت قیمت جو را برای سال زراعی جدید نیز ۲۳۷۰ تومان تعیین کرده است.

این فعال بخش خصوصی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دولت نمی‌تواند با دستور و اهرم فشار گندم کشاورزان را خریداری کند، گفت: تعیین قیمت مناسب و پرداخت به موقع وجه گندم به کشاورزان دو راهکاری است که کشاورزان را ترغیب به تحویل گندم تولیدی به دولت می‌کند.

حسینی همچنین هشدار داد که در صورت تحویل ندادن گندم تولیدی کشاورزان به دولت، دولتمردان ناچار به واردات این محصول خواهند شد که در تحریم و جنگ اقتصادی و محدودیت منابع ارزی کشور این کار به دشواری انجام خواهد شد.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه امسال پیش‌بینی کاهش تولید گندم را نیز داریم، گفت: به دلیل کاهش بارندگی‌ها، تولید گندم در دیم زارهای جنوب کشور آسیب جدی دیده است ضمن اینکه کاهش تولید در گندم آبی را هم به دلیل کاهش بارندگی در استان‌های مختلف پیش‌بینی می‌کنیم، در چنین شرایطی اگر کشاورزان نیز همه گندم تولیدی خود را تحویل دولت ندهند، چالش بزرگی ایجاد خواهد شد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا