کد خبر: 131103191572
اقتصادصنعت و معدن

ایران در رتبه ۵ منابع طبیعی دنیا با ارزش ۲۷.۵ تریلیون دلار

طبق گفته رئیس سازمان زمین‌ شناسی و اکتشافات معدنی کشور، ایران با دارا بودن حدود ۲۷ و نیم تریلیون دلار منابع طبیعی اعم از نفت، گاز و انواع منابع طبیعی و معدنی در رتبه پنجم دنیا قرار دارد.

به گزارش سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، داریوش اسماعیلی افزود: از این مقدار حدود ۵ درصد منابع معدنی و شامل ۱۴۰۰ میلیارد دلار مواد خام معدنی در درون زمین است که اگر این مواد استخراج و فرآوری شود و ضریب بالای ۵۰ را دریافت کند بسیار قابل توجه است.

وی گفت: اگر به بخش معدن و اکتشاف، استخراج و فرآوری تمرکز کنیم، حتماً فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر جایگزینی معدن به جای نفت محقق خواهد شد.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ادامه داد: ۲۵ ورقه زمین‌شناسی کاربردی و ۷۵ طرح اکتشافی در سه لایه زمین‌شناسی، زمین‌شناسی اقتصادی و ژئوشیمی با مبلغی بالغ بر حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای وسعت حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربعی تهیه شد.

وی ضمن اشاره به فعالیت اکتشافی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در پهنه کردستان گفت: ۲۵ ورقه زمین‌شناسی کاربردی و ۷۵ پروژه اکتشافی در سه لایه زمین‌شناسی، زمین‌شناسی اقتصادی و ژئوشیمی با مبلغی بالغ بر حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای وسعت حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربعی تهیه شد.

اسماعیلی، اضافه کرد: با هزینه انجام شده معادل ۵۷ آنومالی طلا، ۳۶ آنومالی مس، ۱۸ آنومالی سنگ‌آهن و ۱۰ آنومالی سرب و روی و آثاری از منگنز شناسایی شد که اگر بخواهیم این میزان را برای بورس و بخش خصوصی در معرض فروش و مزایده قرار دهیم حتماً بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان ارزش‌گذاری خواهد شد و این نشان می‌دهد تمرکز روی اکتشاف و مواد معدنی شبیه پاشیدن بذر و درو کردن آن با چندین برابر آنچه که هزینه می‌کنیم خواهد بود.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور ادامه داد: عمده اکتشافات انجام شده در کشور اکتشافات سطحی بوده و هرگز اکتشافات عمیق را انجام ندادیم و امروز از طریق اکتشافات به روش نوین می‌توانیم تقریباً تمام اعماق زمین را مطالعه کرده و بر روی نقشه بیاوریم که مهمترین راه آن انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی است که پرواز بالگردها، داده‌های درون زمین و ذخایر زیرزمینی را به ما نمایش می‌دهد.

وی با بیان این‌که در ۴۵ سال گذشته فقط ۶۵۰ هزار کیلومتر خطی پرواز فیزیک هوایی داشته‌ایم، گفت: خوشبختانه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت، ۲ میلیون کیلومتر پرواز خطی خواهد داشت که تقریباً دو سوم کشور را پوشش می‌دهد و ما در این سازمان مصّر به انجام این کار هستیم و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در حدود ۳ سال این میزان برداشت ژئوفیزیک هوایی را خواهیم داشت.

اسماعیلی با بیان این‌که فواصل پروازی تا قبل از انقلاب حدود ۷ و نیم کیلومتر بوده، ادامه داد: آنچه درون زمین وجود دارد را با فواصل هوایی ۲۵۰ متر بر روی نقشه خواهیم آورد که این مطالعات به حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان نیاز دارد و اگر این هزینه انجام شود درآمد بالایی خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا