بانک صنعت و معدن

Snat-o-madan

معرفی تصویری

اطلاعات تماس

آدرس :
کد پستی :
تلفن :
پست الکترونیک :
وب سایت : bim.ir

Snat-o-madan

درباره بانک صنعت و معدن

از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، چهار بانک توسعه ای در زمینه سرمایه گذاریهای صنعتی مشغول بودند

۱. بانک اعتبارات صنعتی که اولین بانک توسعه صنعتی در ایران است به موجب قانون برنامه عمرانی هفت ساله دوم کشور در سال ۱۳۳۵ باسرمایه اولیه ۶۰۰ میلیون ریال و به منظور ایجاد و تقویت کارآفرینان بخش خصوصی تأسیس گردید . سهام اولیه این بانک تماماً به دولت تعلق داشت لیکن پس از حدود ۲۰ سال فعالیت، تصمیم گرفته شد که با فروش تدریجی سهام به بخش خصوصی موجبات غیردولتی شدن بانک مزبور فراهم گردد . در اواخر سال ۱۳۵۶ با فروش تدریجی حدود پنج درصد سهام به بخش خصوصی ، زمینه غیردولتی شدن بانک آغازگردید . این بانک در مدت ۲۲ سال فعالیت خود ۱۱۰۷ فقره تسهیلات به مبلغ کل ۷/۸۶ میلیارد ریال به واحدهای تولیدی و خدماتی پرداخت نموده و در سرمایه گذاری ۷۰ واحد تولیدی و خدماتی نیز به مبلغ ۱۱ میلیارد ریال مشارکت حقوقی داشته است.

۲. بانک توسعه صنعتی و معدنی ایران ، دومین بانک توسعه صنعتی در سال ۱۳۳۸ که ضمناً اولین بانک توسعه ای خصوصی در کشور به شمار می آمد ، با سرمایه ۴۰۰ میلیون ریال به صورت شرکت سهامی عام تأسیس گردید . این بانک متعلق به بخش خصوصی بود و حدود ۸۷ درصد سهام این بانک به افراد و مؤسسات ایرانی و۱۳ درصد بقیه متعلق به ۱۹ بانک و مؤسسه خارجی بود . از ۱۹ بانک خارجی ، ۶ بانک انگلیسی – ۲ بانک فرانسوی – ۴ بانک ژاپنی – ۲ بانک آمریکایی – ۲ بانک آلمانی – ۱ بانک ایتالیایی و ۲ بانک هلندی بودند . این بانک تا پایان سال ۱۳۵۶ قریب به ۲۲۲ میلیارد ریال وام صنعتی و سرمایه در گردش برای ایجاد و توسعه صنایع ایران پرداخت کرده بود و در سرمایه ۱۴۸ واحد تولیدی و خدماتی به مبلغ ۲/۴۹ میلیارد ریال مشارکت داشت.

۳. بانک توسعه و سرمایه گذاری ایران ، سومین بانک توسعه ای در سال ۱۳۵۲ با سرمایه ۰۵۰ر۱ میلیون ریال که پنجاه درصد آن پرداخت گردیده بود ، به صورت شرکت سهامی عام تأسیس گردید. حدود ۸۲ درصد سهام این بانک به ۳۳۳۳ فرد و مؤسسه ایرانی و حدود ۱۸ درصد باقی نیز به افراد و مؤسسات خارجی تعلق داشت . این بانک تا پایان سال ۱۳۵۶ جمعاً ۱۶۵ فقره تسهیلات به مبلغ تقریبی ۵/۱۹ میلیارد ریال به صنایع کشور پرداخت کرد و در سرمایه سهامی ۱۴ طرح تولیدی و خدماتی جمعاً به مبلغ ۵۸۰ میلیون ریال مشارکت داشت .

۴. شرکت سرمایه گذاری بانکهای ایران در سال ۱۳۵۵ با سرمایه اولیه ۱۵ میلیارد ریال به صورت شرکت سهامی عام آغاز به فعالیت نمود . سهامداران این شرکت را ۱۵ بانک ایرانی و ۱۶۰۰ سهامدار از افراد حقیقی و حقوقی تشکیل می دادند .

علاوه بر بانکهای توسعه ای فوق که برای کمک به صنایع بزرگ و متوسط تشکیل شده بود ، کمکهای مالی برای ایجاد و توسعه واحدهای کوچک صنعتی از طریق صندوق ضمانت صنعتی پرداخت می گردید . این صندوق در سال ۱۳۳۹ با سرمایه انتقالی از صندوق مشترک ایران و آمریکا به مبلغ ۱۳۸ میلیون ریال به صورت مؤسسه غیرتجاری عام المنفعه برای کمک به صنایع کوچک ایجاد شده بود و سرمایه آن به تدریج به مبلغ ۷۷۰ میلیون ریال افزایش یافته بود و کلا متعلق به دولت بود .

این شرکت تا پایان سال ۱۳۵۷ در ۲۲ مؤسسه تولیدی و خدماتی ، مبلغی در حدود ۵/۲ میلیارد ریال سرمایه گذاری نمود و سهام ۲۲ مؤسسه تولیدی و خدماتی را به مبلغ یک میلیارد ریال خریداری نمود.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران بانک صنعت ومعدن به موجب مصوبه مورخ۱۳۵۸/۰۷/۰۲ مجمع عمومی بانکها ، با اجازه حاصل از ماده ۱۷ لایحه قانونی اداره امور بانکها و از ادغام بانکهای اعتبارات صنعتی – توسعه صنعتی و معدنی ایران – توسعه و سرمایه گذاری ایران و شرکت سرمایه گذاری بانکهای ایرانی – صندوق ضمانت صنعتی و صندوق معادن تشکیل گردید . به استناد صورتجلسه مورخ ۱۳۶۲/۰۳/۳۱ مجمع عمومی بانکها ، موضوع ادغام صندوق ضمانت صنعتی و شرکت صندوق معادن در بانک صنعت ومعدن منتفی اعلام و اساسنامه بانک باتوجه به سرمایه واحدهای فوق الذکر اصلاح گردید . به موجب بند یک مصوبه مجمع عمومی فوق العاده بانک مورخ ۱۳۶۷/۰۱/۲۱ ، صندوق ضمانت صنعتی از تاریخ مصوبه، با کلیه اموال و دارائیها در بانک صنعت ومعدن ادغام گردید.

اخبار بانک صنعت و معدن

بانک صنعت و معدن

این بانک تحقق شعار سال را اولویت و مهمترین وظیفه خود می داند

مدیرعامل بانک صنعت و معدن در همایش سراسری مدیران بانک صنعت و معدن با رویکرد ارزیابی عملکرد و تبیین برنامه ها و سیاست های سال ۱۴۰۴، اظهار کرد که انتخاب شعار “سرمایه گذاری برای تولید” از سوی رهبر معظم انقلاب، لزوم تمرکز بر بخش تولید و اشتغال کشور و هدایت سرمایه های بخش خصوصی به …

بانک صنعت و معدن

حمایت بانک صنعت و معدن از صنایع استراتژیک

اعضای هیات مدیره و هیات عامل بانک صنعت و معدن، بر ضرورت حمایت از شرکتهای تولیدی که گام های مؤثری در زمینه اشتغالزایی در کشور برداشته اند، تاکید کردند. به گزارش روابط عمومی بانک صنعت و معدن، حسین عسکری رییس هیات مدیره به اتفاق بیژن اسدی، سعید ملکی توتونچی و امیرهوشنگ عصارزاده اعضای هیات مدیره، …

بانک صنعت و معدن

گام بزرگ بانک صنعت و معدن در سرمایه گذاری برای تولید

همزمان با سفر معاون اول رییس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان خراسان رضوی، با تامین مالی بانک صنعت و معدن یکی از بزرگترین واحدهای تولید نورد و مقاطع فولادی در شرق کشور افتتاح شد. طرح خیام سپهر فولاد نیشابور با حضور محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور، سید محمد اتابک وزیر …

بانک صنعت و معدن

بانک صنعت و معدن در خط مقدم تحقق شعار سال

مدیرعامل بانک صنعت و معدن، با تبریک فرا رسیدن سال نو و عید سعید فطر، شعار امسال را که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان” سرمایه گذاری برای تولید” نام گذاری شده، راهبردی کلان برای عبور از چالش های اقتصادی کشور دانست. به گزارش روابط عمومی بانک صنعت و معدن، محمود شایان با اشاره …

بانک صنعت و معدن

تقویت سرمایه انسانی؛ کلید موفقیت بانک صنعت و معدن در مسیر توسعه

در راستای تعامل مستمر با سرمایه انسانی و تقویت فرهنگ سازمانی، دکتر محمود شایان، با کارکنان و کارشناسان حوزه مدیریت امور سرمایه انسانی دیدار و گفت‌وگو کرد. به گزارش روابط عمومی بانک صنعت و معدن، در این نشست صمیمانه، دکتر شایان ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات همکاران در ماه مبارک رمضان، از تلاش‌های ایشان …

دکمه بازگشت به بالا