کد خبر: 140503168428
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالیبورسروزنامه

بورس سرگردان شد

بازار بورس پس از ریسک‌های سیاسی و امنیتی روزهای اخیر و تنش های منطقه ای ایجاد شده، با ریسک های اقتصادی فراوان روبرو شد و به همین دلیل دولت تصمیم گرفت دامنه نوسان را از شش به یک درصد کاهش دهد اما باز هم شاهد ریزش بازار بودیم.

به گزارش عصراقتصاد، بازار سرمایه در این روزها وضعیتی آشفته را تجربه می‌کند. در پایان معاملات روزشنبه شاخص کل بورس با ریزشی ۶۱ هزار واحدی به کار خود پایان داد که این میزان از افت شاخص کل از ۲۶تیرماه ۱۴۰۲ بی‌‌‌سابقه بوده است. تقریباً تمامی نمادهای بازار در محدوده منفی و نزدیک به صف فروش قرار داشتند.

در همین راستا سازمان بورس پس از جلسه‌ای فوق‌العاده به‌منظور بررسی وضعیت بازار سرمایه و جلوگیری از پَنیک شدن این بازار، با تأکید بر تغییر دامنه نوسان اعلام کرد: به‌دنبال بررسی‌های انجام‌شده و دریافت نظرات فعالان بازار و نیز پیشنهاد فرابورس و بورس تهران، دامنه نوسان معاملات سهام از فردا، یک‌شنبه، تا پایان هفته به مثبت و منفی یک درصد و معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی به مثبت و منفی دو درصد تغییر می‌کند. همچنین تصمیمات لازم درخصوص تغییر دامنه نوسان برای هفته آینده نیز با توجه به شرایط اتخاذ خواهد شد.

در نتیجه این تصمیم، روزگذشته در ساعات اول بازگشایی بازار سرمایه شاخص کل بورس با کاهش ۳۶۳۸ واحد مواجه و شاخص به عدد ۲,۰۰۳,۰۵۴ رسید و با افت حدود ۱۱۰۰ واحدی شاخص کل و قرار گرفتن این نماگر در ارتفاع دو میلیون و پنج هزار واحد به کار خود پایان داد.

شاخص هم‌وزن نیز ۸۳۳ واحد کاهش پیدا کرد و به ۶۳۷ هزار و ۳۲ واحد رسید. تعداد معاملات بورس ۱۹۳ هزار فقره و ارزش آن ۳۶۶۲ میلیارد تومان شد.

فملی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشت اما وبانک و نوری اثر مثبت ایجاد کردند. شستا، وبانک و فولاد نیز از نمادهای پرتراکنش امروز بورس بودند.

فرابورس ایران نیز در روز گذشته ۳.۶ واحد کاهش یافت و به ۲۰ هزار و ۷۴۴ واحد رسید. حدود ۹۲ هزار معامله به ارزش ۶۹۶۳ میلیارد تومان در فرابورس انجام شد.

آریا و شگویا تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند و هرمز اثر منفی ایجاد کرد. سلیم، سامان و خاور نیز از نمادهای پرتراکنش امروز فرابورس بودند.

در نتیجه معاملات روزگذشته حقیقی ها ۱۴۹ میلیارد تومان پول از بازار خارج کردند و ارزش معاملات خرد به ۲.۱ همت رسید.

آن‌قدر عوامل اقتصادی و ابهامات آن به بازار سهام فشار آورده است که از بیم شعله‌‌‌ور شدن آتش در منطقه، بورس به رفتارهای هیجانی روی آورده است.

سرنوشت بورس آن‌قدر پیچیده شده است که با وجود رسیدن ارزش بازار دلاری به کف چندسال اخیر و سقوط p/e بازار به زیر ۶واحد، نمی‌توان رونقی را برای این بازار پرحاشیه در کوتاه‌‌‌مدت متصور شد. خروج بیش از هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار با ارزش معاملات ۲٫۷همتی، نشانه‌‌‌ای از حال وخیم بورس است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا