تاسیس مرکز تجاری ایروان/ افزایش همکاریهای بانکی ایران-ارمنستان
رییس سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: وزیر اقتصاد ارمنستان از نمونه کارهای شرکتهای ایرانی بازدید کردند، ایران تمایل دارد که در حوزه جاده سازی در ارمنستان حضور پیدا کند چراکه مسیر دسترسی ما به کشورهای شمالی را فراهم و جایگزین مسیر آذربایجان خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، نشست کارگروه مشترک همکاریهای اقتصادی و فنی جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان با حضور علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه و تجارت و معاون وزیر اقتصاد ارمنستان برگزار شد.
پیمان پاک با بیان اینکه در حوزه تولید و توزیع ساخت مصالح ساختمانی و زنجیره مواد غذایی به توافق رسیدم، گفت: در این هفته ساختارهای جایگزین بانکی را فراهم کردیم و با بانک ملت مراحل کار را نهایی کردیم. تجار ارمنی را به بانک ملت معرفی و صندوق ضمانت صادرات تایید و بیمه نامه را صادر میکند.
معاون وزیر صمت با اشاره به همکاریهای معدنی ایران و ارمنستان، تصریح کرد: یک شرکت ایرانی خریدار کنسانتره ارمنستان است. علاوه بر این ایران و ارمنستان در بحث اکتشافات معدنی میتوانند سرمایه گذاری کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه جاده سازی و تونل سازی برای ایران و ارمنستان دارای اهمیت است، گفت: وزیر اقتصاد ارمنستان از نمونه کارهای شرکتهای ایرانی بازدید کردند، ایران تمایل دارد که در حوزه جاده سازی در ارمنستان حضور پیدا کند چراکه مسیر دسترسی ما به کشورهای شمالی را فراهم و جایگزین مسیر آذربایجان خواهد شد.
وی تاکید کرد: ایران تمایل دارد در بحث سدسازی و ساخت ساختمان دانشگاه معماری ارمنستان همکاری هایش را ادامه بدهد. همچنین آمادگی خود را برای احداث شهرک صنعتی مشترک ایران و ارمنستان اعلام میکنم.
پیمان پاک حجم مبادلات تجاری ایران و ارمنستان را رو با افزایش دانست و تصریح کرد: به نظر میرسد باید در عوارض جادهای تجدید نظر صورت بگیرد. موضوع مهم در زمینه توسعه تجارت بحث لجستیک است که باید این بخش را توسعه بدهیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در زمینه تهاتر با ارمنستان چندان موفق نبودیم، خاطر نشان کرد : ایران اقدامات خوبی در زمینه تهاتر با ترکیه، روسیه، هند و چین داشته است و ۱.۵ میلیارد دلار با این کشورها تهاتر داشتیم. همچنین کشورهای شرق اروپایی اعلام آمادگی کردند تا با ما تهاتر کنند و سازوکارهای این مهم در حال تدوین است.
در ادامه این نشست معاون وزیر اقتصاد ارمنستان با بیان اینکه در ۵ ماه نخست سال جاری حجم مبادلات تجاری ایران و ارمنستان ۳ دهم درصد اضافه شده است، تصریح کرد: ارزش مبادلات تجاری به ۲۴۵ میلیون دلار رسیده است که امیدواریم این رشد ادامه داشته باشد.
وی از تاسیس مرکز تجاری ایروان استقبال کرد و افزود: در مراسم افتتاح این مرکز تجاری شرکت خواهیم کرد.
معاون وزیر اقتصاد ارمنستان با تاکید بر اینکه روند تهاتر ایران و ارمنستان راضی کننده نیست، افزود: کاهش عوارض جادهای در دست بررسی است و وزارتخانههای مربوط در ارمنستان این موضوع را بررسی و نقطه نظرات آنها جمع آوری شده است و در یک ماه آینده به تصویب دولت ما خواهد رسید.
وی با بیان اینکه ۴ شرکت ایرانی برای احداث راه آهن اعلام آمادگی کردند، افزود: مسیرهای جاده ای و کریدور شمال- جنوب برای ما مهم است و تا آنجا که من اطلاع دارم طرف ارمنستان آمادگی سرمایه گذاری در این زمینه را دارد.
معاون وزیر اقتصاد ارمنستان با اشاره به لزوم توسعه حمل و نقل دریایی، افزود: دولت جمهوری ارمنستان حمل و نقل از دریای خزر را بررسی میکند. همچنین بارگیری از بندرهای ایرانی به روسیه فراهم شود و در این زمینه مساعدت بنادر شمالی ایرانی لازم است تا مسیر حمل امن کالا به آسیای میانه و روسیه فراهم شود.
وی با اشاره به فراهم کردن زمینه های تولید مشترک دارو ایران و ارمنستان، تصریح کرد: شرکتهای دارو سازی در ارمنستان این امکان را میتوانند برای شرکت های داروسازی ایرانی فراهم کنند در ارمنستان حاضر شوند و اینگونه در بازار اوراسیا راه پیدا کنند. امکانات و ظرفیتهای ما در عرصه تولید دارو قابل توجه است.
وی ادامه داد: شرایط برای داروهای تولید شده ارمنستان در ایران فراهم شود. ما لیست داروهای تولید شده را به شما اعلام و شما بگویید که کدام اقلام میتواند وارد بازار ایران شود.
همچنین در این نشست نماینده ارمنستان از معاون وزیر صمت درخواست کرد که امکان حضور خودروهای تولید ارمنستان در بازار ایران را فراهم کند.