کد خبر: 26030032822
اقتصاداقتصاد کلانتولید و بازرگانی

تشریح جزییات ترخیص نسیه کالا از گمرک/ اعلام کالاهایی که مشمول ترخیص نسیه می‌شوند

معاون گمرک ایران اظهار داشت: در راستای بهبود محیط کسب و کار و تسهیل و رفع موانع واردات نهادهای تولید و تسهیل تجارت خارجی با موافقت پیشنهاد گمرک قرار بر این شد که بخشی از کالاها تحت شرایطی به صورت نسیه از گمرکات کشور ترخیص شوند.

مهرداد ارونقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره ترخیص نهاده‌های تولید از گمرکات به صورت نسیه اظهار داشت: در راستای بهبود محیط کسب و کار و تسهیل و رفع موانع واردات نهادهای تولید و تسهیل تجارت خارجی با موافقت پیشنهاد گمرک قرار بر این شد که بخشی از کالاها تحت شرایطی به صورت نسیه از گمرکات کشور ترخیص شوند.

طبق بخشنامه‌ای که در این باره صادره شده گمرکات موظف هستند نسبت به احراز واحدهای تولیدی معتبر بر اساس پروانه بهره‌برداری و نسبت به ترخیص مواد اولیه، کالاهای واسطه‌ای، ماشین‌آلات، تجهیزات و لوازم یدکی به نام واحد مربوطه که شرط الزامی آن داشتن کارت بازرگانی واحد تولیدی است، اقدام کنند و این دسته از افراد می‌توانند از تسهیلات نسیه بهره مند شوند.

وی ادامه داد: حداکثر مهلت استفاده از این تسهیلات و نگهداری بخشی از کالا به عنوان وثیقه پرداخت حقوق و ورودی ۶ ماه است و نباید از تاریخ ۱۵ بهمن ماه سال جاری عبور کند.

معاون گمرک ایران افزود: تنظیم اظهارنامه به میزان کل کالا پس از دریافت و ارائه کد رهگیری و بارگذاری اصل اسناد و بدون اخذ حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده صورت می‌گیرد و چنانچه ردیف تعرفه کالا جزو لیست اعلامی از سوی وزارت صمت برای ترخیص درصدی باشد، ارائه کد رهگیری برای استفاده از تسهیلات ترخیص نسیه الزامی نیست.

ارونقی با بیان اینکه بدهکاران موضوع ماده ۷ قانون امور گمرکی یا صاحبان کالای مشمول توقیف اموال نمی‌توانند از تسهیلات ترخیص کالا به صورت نسیه استفاده کنند، گفت: در صورت عدم ایفای تعهدات در مهلت مقرر، گمرک محل ضمن اجرای مواد ۷ و ۸ قانون امور گمرکی نسبت به پیگیری در جهت رفع تعهدات تودیع نشده اقدام و مراتب را به گمرک ایران برای عدم ارائه تسهیلات گمرکی به صاحب کالا اعلام می‌کند و بعد از وصول حقوق ورودی متعلقه عملیات اجرایی متوقف می‌شود.

وی تاکید کرد: گمرک مروبطه باید آن قسمت از کالای نگهداری شده را در موعد مقرر قانونی متروکه اعلام کند و در متن اظهارنامه متروکه، میزان بدهی کالا را مورد توجه قرار داده و نسبت به پیگیری اخذ ورودی، کل کالا از سازمان جمع‌آوری از فروش املاک تملیکی تا حصول نتیجه اقدام کند.

معاون گمرک ایران افزود: هزینه‌های گمرکی همچنین هزینه‌های متعلقه عوارض، مالیات بر ارزش افزوده به کالاهای ترخیص شده و باقی مانده کالاهای نگهداری شده در گمرک برای مدتی که مجوز صادر شده و همچنین جریمه‌های متعلقه مربوط به مواد ۱۰۷ و ۱۰۸ امور گمرکی باید نقداً پرداخت شود.

ارونقی خاطرنشان کرد: بهره‌برداری از این تسهیلات با سایر تودیع تضامین وجود نداشته بنابراین امکان ضمانت بانکی بعد از تسهیلات نسیه جهت ترخیص باقی مانده کالا وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که این دستورالعمل شامل چه کالاهایی می‌شود، بیان داشت: شامل نهاده‌های تولید اعم از مواد اولیه، کالاهای واسطه‌ای، ماشین‌آلات، تجهیزات و لوازم یدکی مرتبط با واحد تولیدی متقاضی بوده و کالاهایی مانند لوازم آرایشی، مبلمان، اسباب بازی، اشیاء فانتزی و تزئینی‌، کریستال، لوستر و آباژور خصوصا کالاهای گروه‌های ۲۷ و ۴ را در بر نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button