کد خبر: 191101120199
اخبار شرکت ها

توافق‌نامه بومی‌سازی تجهیزات و فناوری‌های گلوگاهی صنعت نفت امضا شد

وزارت نفت و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در زمینه بومی‌سازی تجهیزات و فناوری‌های گلوگاهی صنعت نفت توافق‌نامه همکاری مشترک امضا کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران به نقل از شانا، بر اساس این توافق‌نامه که ظهر امروز (چهارشنبه، ۱۹ بهمن‌ماه) امضا شد، بخشی از نیازهای فناورانه صنعت نفت، از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بومی‌سازی می‌شود.

موضوع اصلی این توافقنامه که از سوی جواد اوجی، وزیر نفت و روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری امضا شد، بومی‌سازی و ساخت تجهیزات گلوگاهی مورد نیاز صنعت نفت است که برای چهار سال تداوم دارد.

معاونت علمی و فناوری بر اساس این تفاهم‌نامه باید ضمن تشکیل و راهبری کنسرسیوم دانش‌بنیان و فناور به‌منظور بومی‌سازی و توسعه دانش فنی و تشکیل کنسرسیوم بین‌المللی و انتقال فناوری برحسب نیاز، تسهیل در صدور مجوزهای قانونی مرتبط را در نظر گیرد.

این معاونت همچنین بر اساس این توافق‌نامه باید امکان صدور ضمانت‎نامه و تسهیل و تسریع در فرآیندهای بانکی و اعطای تسهیلات را فراهم و تا سقف مبلغ ۵۰ درصد از هزینه‌های تحقیق و توسعه پرداخت‌شده حمایت کند.

حمایت برای توسعه بازار، به‌منظور خرید دوباره تجهیزات تا سقف ۳۰ درصد در قالب تسهیلات تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال از دیگر تعهدهای این توافق است.

در مقابل وزارت نفت تعهد دارد اولویت‌های فناورانه را تعیین و مجوزهای لازم و قانونی مرتبط با وزارت نفت برای انجام طرح‌های فناورانه را صادر کند و منابع مالی برای حمایت از طرح‌های فناورانه تخصیص دهد،‌ همچنین بخشی از هزینه تحقیق و توسعه منتج به محصول را تأمین کند.

ارائه تسهیلات دولتی و اختصاصی در دسترس در وزارت نفت بر اساس قوانین و مقررات مربوطه از دیگر تعهدات وزارت نفت در این توافق است.

در نخستین گام برای اجرایی‌سازی این توافق‌نامه اقدام‌های لازم برای بومی‎سازی تجهیزات، با حجم بازار تقریبی ۲ میلیارد دلار، در دستور کار کارگروه قرار می‌گیرد.

کارگروهی راهبری متشکل از چهار نفر نماینده‌ تام‌الاختیار از هر طرف تعهدها را پیگیری و درباره موضوع‌ همکاری جدید برنامه‌ریزی می‌کند.

در قالب این توافق طرح‌هایی از جمله بومی‎سازی دکل‎های حفاری آب‎های کم‌عمق، بومی‌سازی و توسعه فناوری مایع‌سازی گاز طبیعی مقیاس‌کوچک و متوسط (Mini-LNG)، بومی‌سازی ساخت Coil Tubing، با اولویت ساخت پنج مورد، بومی‌سازی فناوری لوله‌های مغزی سیار (CRA)، بومی‌سازی ساخت تجهیزات حفاری جهت‎دار با اولویت ساخت سه تجهیز، بومی‌سازی ساخت پمپ Cryogenic با اولویت ساخت سه عدد و بومی‌سازی ساخت تجهیز ZLD با اولویت ساخت دو عدد اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا