جعفری طهرانی: کنفرانس آهن سازی محفلی برای راهکارهای بهره وری است
اولین کنفرانس ملی آهن سازی ایران در حالی برگزار می شود که به گفته کارشناسان چالش های این حوزه در دو مقوله دسته بندی می شود؛ که یک بخش آن به بحث شرایط اقتصادی-سیاسی کشور و تحریم ها برمی گردد و بخش دوم چالش ها نیز مربوط به چالش های فنی است.
به این معنا که بر فرض ناترازی هایی که در کشور برای انرژی، مواد اولیه، حمل و نقل و … وجود دارد یکی از تاثیرگذارترین حوزه های آن بحث زنجیره فولاد است چون به صورت کلان نیازمند زیرساختهای کشور است.
به گزارش عصر اقتصاد از سوی دیگر به گفته کارشناسان امر مقدار زیادی منابع زیرزمینی سنگ آهن داریم که چندان برای اکتشاف و تایید میزان ذخیره در کشور که برای آینده مفید است، پرداخته نشده است. ضمن اینکه برای تکمیل صنایع معدنی که بتواند از این منابع زیرزمینی استفاده کنند و وارد چرخه تولید فولاد کنند نیز به آن پرداخته نشده است. لذا برگزاری نشست ها و کنفرانس های تخصصی اگر با هدف رفع مشکلات فنی باشد می تواند نتیجه بخش و کمک کننده باشد.
در این رابطه کیوان جعفری طهرانی، تحلیلگر صنعت فولاد کشور در گفتگو با عصر اقتصاد معتقد است این نشست ها و کنفرانس های فنی از نظر آشنایی با تکنولوژی های روز دنیا کمک کننده است. ضمن اینکه قطعا راهکارهایی در رابطه با چگونگی استفاده بهینه برای افزایش بهره وری تولید و مسائل مشابه دیگر در چنین محافلی ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه طبیعتا این اتفاق در صورتی می افتد که این امکان برای نشست های تخصصی ایجاد شود، افزود: ما شاهد هستیم در طول سالیان گذشته روی مسائل تجاری بارها کنفرانس های متعدد در سطح کشوری و ملی برگزار شده است. همچنین در حوزه کنفرانس های فنی حرفه ای و تخصصی شاهد هستیم برخی فولادسازان مثل فولاد خوزستان و فولاد مبارکه برگزار کننده بوده اند و این کنفرانس ها بسیار کمک می کند تبادل اطلاعات فنی بین کارشناسان اتفاق بیفتد.
جعفری طهرانی در پایان خاطرنشان کرد: در چنین نشست های تخصصی قطعا می توان از بدنه دانشگاه و همچنین از دانشجویان برجسته بیشترین بهره ها را گرفت تا از این طریق در قالب ارائه طرح یا پایان نامه در مقاطع مختلف در راستای حل مشکلات فنی کمک کننده باشند.
گفتنی است کارشناسان امر معتقدند فولاد و سنگ آهن را نباید صرفا در این مقطع و در سال ۱۴۰۳ دید بلکه تمام دست اندرکاران دولتی، معدنکاران، صاحبان صنایع و کارخانجات و سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری دارند باید این زنجیره را در ۲۰ سال آینده در نظر بگیرند.