در سالجاری؛ ۲ هزار واحدغیر فعال تولیدی احیا شدند
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی از احیای ۲ هزار واحدغیر فعال تولیدی در سال گذشته خبر داد.
تا پایان تیر ماه امسال، ۱۹۴ واحد غیرفعال احیا و ظرفیت ۲۶۱ واحد تولیدی که زیر ظرفیت فعالیت میکردند، افزایش یافته شده است.
بیشترین واحدهای احیا شده به ترتیب در آذربایجان غربی، تهران و استان مرکزی بوده که به ترتیب ۲۰، ۱۷ و ۱۷ واحد در آنها احیا شده، اما در ایلام، خراسان شمالی و هرمزگان در سال جاری، هیچ واحدی احیا نشده است.
همچنین در مدت یاد شده، ۵۹ واحد صنعتی در اصفهان، ۳۶ واحد در استان مرکزی، ۱۷ واحد در هر یک از استانهای کردستان و کرمان، افزایش ظرفیت داشتهاند. اما ۱۲ واحد شامل ایلام، آذربایجان غربی، بوشهر، خراسان شمالی، سمنان، فارس، قزوین، کهگیلویه و بویر احمد، گلستان، گیلان و هرمزگان، هیچ واحدی افزایش ظرفیت نداشته است.
طبق اعلام رئیس پیشین هیئت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، برنامهریزی این سازمان احیای ۲ هزار واحدغیر فعال تولیدی در سال ۱۴۰۲ است و سال گذشته بیش از هزار و ۷۵۰ واحد غیر فعال تولیدی حوزه صنعت در کشور به چرخه تولید بازگشته است.
همچنین در سال گذشته ۲ هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی که زیر ۵۰ درصد ظرفیت خود کار میکردند به بالای ۵۰ درصد رسیدهاند.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران چند سالی است که احیای واحدهای غیرفعال را در دستور کار قرار داده و سال گذشته نیز برای برای احیای هزار و ۹۸۷ واحد تولیدی غیرفعال در شهرکها و نواحی صنعتی کشور هدف گذاری و پیش بینی شده که با احیای این تعداد واحد برای ۳۵ هزار و ۷۶۶ نفر شغل ایجاد شود. همچنین برای احیا ۴۰۰ واحد تولیدی راکد در خارج از شهرکها و نواحی صنعتی نیز برنامهریزی شده بود.
نتیجه طرح پایش واحدهای صنعتی غیرفعال کل کشور نشان میدهد ۱۲ هزار و ۶۷ واحد غیرفعال، شامل ۶۸۱۴ واحد در داخل شهرکها و نواحی صنعتی و ۵۲۵۳ واحد در خارج از آنها شناسایی شد.
از مجموع واحدهای صنعتی راکد شناسایی شده ۶۲ درصد از طریق شیوههای فنی بازفعال سازی، امکان راهاندازی مجدد دارند که در صورت تحقق آن، بیش از ۱۶۷ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد.
بر اساس اعلام مدیران بنگاههای اقتصادی غیر فعال کل کشور در سال قبل، ۴۴ درصد از واحدهای غیرفعال مشکل کمبود نقدینگی، ۱۶ درصد مشکل نبود تقاضا و بازار، ۱۱ درصد مشکل کمبود مواد اولیه، ۱۰ درصد مشکل فرسودگی ماشین آلات، ۹ درصد مشکلات حقوقی با سازمانها و دستگاهها، ۸ درصد مشکلات زیرساختی و ۲ درصد مشکلات مالکیتی و سهامداری دارند.