در مجمع عمومی سالیانه شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور مطرح شد؛افزایش بیش از ۲ برابری ظرفیت قطعی معادن صبانور
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور اظهار کرد: با اکتشافات انجامشده، ظرفیت قطعی معادن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور از ۵۰ میلیون تن به ۱۳۰ میلیون تن افزایش یافت.
محمد کلانتری، مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در مجمع عمومی سالیانه در رابطه با نتایج طرحهای اکتشافی گفت: پس از یک وقفه ۲۰ ساله، طرحهای حفاری این شرکت تکمیل و ظرفیت قعطی معادن این شرکت به میزان ۲ برابر افزایش یافت.
وی ادامه داد: در معدن باباعلی، طرح حفاری به میزان ۱۵ هزار و ۳۵۰ متر در نظر گرفته شده بود که خوشبختانه با همت کارکنان، موفق به حفاری ۱۶ هزار متری شدیم که نتیجه آن افزایش ذخیره در این معدن از دو میلیون تن به ۱۵ میلیون بود. در معدن گلالی، طرح حفاری به میزان ۱۸ هزار متر در نظر گرفته شده بود که ۱۵ هزار متر حفاری تا عمق ۸۰۰ متری از سطح زمین انجام شد.
همچنین در معدن شهرک، طرح حفاری به میزان ۲۵ هزار متر در نظر گرفته شده بود که ۲۴ هزار متر از آن محقق شد و نتیجه آن افزایش ۲۵ میلیون تنی ذخیره این معدن بود.
در معدن ظفرآباد نیز طرح حفاری به میزان دو هزار متر هدفگذاری شده بود که سه هزار و ۲۰۰ متر حفاری اکتشافی در این معدن صورت گرفت و ذخیره این معدن از ۲۶ هزار تن به ۵۰۰ هزار تن افزایش یافت.
در مجموع تا قبل از اجرای عملیاتهای اکتشافی، ذخایر قطعی این معادن ۵۰ میلیون تن بود که بعد از اتمام پروژهها، ۸۰ میلیون تن به آن افزوده شد و اکنون شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور، ۱۳۰ میلیون تن ذخیره قطعی را در اختیار دارد که رقمی بیسابقه طی ۲۰ سال اخیر است.
لازم به ذکر است که این شرکت دو واحد کنسانترهسازی و گندلهسازی در استان همدان به ترتیب با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن و ۶۵۰ هزار تن در سال و یک واحد کنسانترهسازی در استان کردستان با ظرفیت سالانه یک میلیون تن را در اختیار دارد.
پیشرفت بیش از ۴۰ درصدی پروژه گندلهسازی کردستان در سال گذشته
وی با اشاره به وقفه ۱۰ ساله در پروژه مهم دیگر این شرکت خاطرنشان کرد: پروژه مهم دیگر شرکت، گندلهسازی کردستان به ظرفیت ۹۲۰ هزار تن در سال است؛ تاکنون ۷۲۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری به صورت ارزی و ریالی در این پروژه صورت گرفته و تخمین زده میشود مخارج باقی مانده آن، یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان باشد.این پروژه در سال ۱۴۰۱ از نظر مالی با پیشرفت ۳۴ درصدی و از نظر فیزیکی با پیشرفت ۴۱ درصدی همراه بوده است.
پروژه کنسانترهسازی معدن گلالی با ظرفیت دو میلیون تن مهر ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد
کلانتری با اشاره به پروژههای مهم این شرکت، افزود: شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور دو پروژه مهم را در دست داشته که یکی از آنها پروژه کنسانترهسازی گلالی با ظرفیت دو میلیون تن کنسانتره خشک در سال بوده که مکان اجرای آن در ۳۰ کیلومتری جاده قروه به همدان است.
وی با اشاره به نقش مهم این پروژه در رونق اقتصادی منطقه و رشد اشتغال ناشی از آن افزود: این پروژه به پیمانکار ابلاغ شده است. برآورد اجرای این پروژه بیش از ۷ هزار میلیاردتومان و ظرفیت تولید ۲ میلیون تن کنستانتره در سال است.سرمایهگذاری اجرای این طرح، سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و ۹۵ میلیون یورو است که جمعا معادل هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است؛ پیشبینی میکنیم این طرح در مهر ماه سال ۱۴۰۴ با اشتغالزایی برای ۱۵۰ نفر به بهرهبرداری برسد. یکی از مهمترین اقداماتی که در سال گذشته در این خصوص انجام شد، انتخاب زمین و اخذ مجوزهای لازم برای اجرای پروژه بود اما به دلیل اینکه معدن گلالی در منطقه حفاظت شده محیط زیست واقع شده است، ما به ناچار زمینی به مساحت ۵۰ هکتار، خارج از منطقه با فاصله ۱۲ کیلومتری از معدن را برای اجرای پروژه انتخاب کردیم. بعد از انتخاب زمین، گزارش توجیه فنی و اقتصادی طرح، توسط شرکت فولاد تکنیک تهیه شد و با پیگیریهای لازم از وزارت صمت و سازمان صمت استان کردستان، موفق به اخذ جواز تاسیس شدیم.
همچنین با انجام مطالعات ارزیابی زیستمحیطی، موفق به اخذ تاییدیه سازمان محیط زیست استان و کشور شدیم؛ ضمن اینکه برای تامین آب مورد نیاز با شرکت آبهای کردستان، قراردادی در خصوص استفاده از پساب فاضلاب شهر قروه منعقد کردیم.
برای تامین برق طرح، مکاتباتی با شرکت برق منطقه باختر جهت انتخاب بهترین روش تامین برق داشتیم؛ همچنین شرکت کاوشگران را به عنوان مشاور این طرح انتخاب کردیم. در نهایت با تهیه اسناد و برگزاری مناقصه، شرکت پیمانکار سازههای صنعتی آذران، برای اجرای پروژه انتخاب شد که از اردیبهشت ماه سال جاری، فرایند تجهیز کارگاه را شروع کرده است.
تقسیم سود ۱۸۰ تومانی صبانور
گفتنی است روز چهارشنبه ۲۴ خرداد ماه مجمع عمومی سالیانه و مجمع عمومی فوقالعاده شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با دستور کار قرائت گزارش هیئت مدیره و بررسی گزارش صورت مالی شرکت منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، برگزار شد که در پایان سهامداران و حاضران در مجمع، به تقسیم سود ۱۸۰ تومانی به ازای هر سهم رای مثبت دادند.