کد خبر: 23070049815
بانک و بیمه

درخواست رئیس کل بانک مرکزی از صندوق بین‌المللی پول برای کمک فنی به ایران در زمینه پول دیجیتال

رئیس کل بانک مرکزی از مدیر منطقه‌ای خاورمیانه صندوق بین‌المللی خواستار برخورداری از کمک‌های فنی این نهاد با سه موضوع پول دیجیتال، قوانین بانکی با تاکید بر جنبه‌های استقلال سیاست‌های پولی و سیاست ارتباط جمعی شد.

به گزارش روابط عمومی‌بانک مرکزی، علی صالح آبادی در جلسه مجازی با مدیر منطقه‌ای خاورمیانه صندوق بین‌المللی پول با یادآوری کمک‌های فنی صندوق بین‌المللی پول به کشورهای عضو به بحث پول دیجیتال گفت: کمک فنی صندوق در این خصوص که پدیده نوینی است، می‌تواند در بحث اعمال سیاست‌های پولی و کنترل و نظارت و کاهش نقش پول نقد در اقتصاد مورد استفاده قرار گیرد.

 گروه ۲۴ صندوق بین‌المللی پول

 گروه ۲۴ صندوق بین‌المللی پول با قدمت طولانی متشکل از وزرای دارایی و روسای بانک مرکزی کشورهای در حال توسعه، از جمله ایران؛ که با ۲۴ عضو تشکیل شده بود اکنون ۲۸ عضو دارد؛ مکان مناسبی برای تبادل نظر کشورهای عضو در زمینه‌های اقتصادی و تدوین سیاست‌گذاری‌های بهینه برای رشد و اعتلای آنان تلقی می‌شود. همچنین در قالب این گروه، فرصت همکاری و هم‌اندیشی با سایر سازمان‌های بین‌المللی فراهم شده است.

رئیس کل بانک مرکزی خواستار استفاده از تجربیات صندوق بین‌المللی پول در زمینه استقلال بانک‌های مرکزی شد و افزود: استفاده از تجربیات استقلال بانک‌های مرکزی می‌تواند نقش مهمی‌در حداکثرسازی اثرگذاری سیاست‌های بانک مرکزی در اقتصاد را ایفا کند.

سیاست‌های ارتباط جمعی و مدیریت افکار عمومی

بهره‌مندی از نحوه به کارگیری سیاست‌های ارتباط جمعی و مدیریت افکار عمومی، ‌سومین موضوع کمک فنی رئیس کل بانک مرکزی از مدیر منطقه‌ای خاورمیانه صندوق بود.

او خاطرنشان کرد: نحوه تعامل بانک مرکزی با افکار عمومی‌در اجرایی کردن سیاست‌های پولی و بانکی حائز اهمیت است بنابراین بازتعریف و نحوه تعامل و مواجهه با افکار عمومی‌ بر اساس تجربیات کشورهای موفق عضو صندوق بین‌المللی پول می‌تواند برای سایر اعضا مفید باشد.

او در ادامه درباره آسیب اقتصادی از بیماری کرونا گفت: تلاش برای اجرای اقدامات و سیاست‌های مورد نیاز به منظور محدود کردن اثرات پاندمی‌در دستور کار قرار دارد.

صالح‌آبادی با انتقاد از پرداخت نشدن تسهیلات ابزار تامین مالی سریع (RFI) برای واردات واکسن کرونا به دلیل فشارهای غیرمنطقی آمریکا خواستار تامین مالی برای واردات اقلام پزشکی شد و تاکید کرد: کمک به کاهش تنگناهای پیش روی شرکت‌ها و خانوارها لازم است مورد توجه قرار گیرد.

 رئیس کل بانک مرکزی در این جلسه ارسال هر چه سریعتر پرونده ایران به هیات مدیره صندوق برای تصویب پرداخت وام مانند روال معمول برای سایر کشورها را از مدیر خاورمیانه صندوق بین‌المللی پول خواستار شد.

کمک مالی به کشورها

صالح‌آبادی با بیان اینکه ایران از طرح تأسیس صندوق انطباق و تثبیت (RST) برای کمک مالی به کشورها با درآمد کم و کشورهای نیازمند با درآمد متوسط استقبال می‌کند، افزود: اطمینان دارم این صندوق به منظور پوشش نیازهای کشورهای متقاضی برای مدیریت اقتصاد و مشکلات پیش‌آمده از بیماری کرونا کارا و مفید خواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر تلاش برای ایجاد شفافیت بیشتر درباره نحوه استفاده از منابع صندوق خاطرنشان کرد: منابع استفاده‌نشده از کشورهای غنی به کشورهای ضعیف و نیازمند باید اجرایی و عملیاتی شود.

در این جلسه جهاد آزور، رئیس خاورمیانه ای صندوق بین‌المللی پول با یاداوری سخت شدن اوضاع اقتصادی به دلیل پاندمی‌کرونا گفت: شناخت اولویت‌های شما، چگونگی کمک صندوق بین‌المللی پول و کمک به دولت‌ها در تسریع بهبود اقتصادی تجربیات ارزنده ای برای کشورهای عضو است.

 آزور با نام بردن از تکانه‌های چندگانه اقتصادی، پاندمی‌کرونا و تحریم از تثبیت اقتصادی ایران با وجود این چالش‌ها ابراز خرسندی کرد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا