کد خبر: 070702139109
روزنامهسلامت و رفاه

دیوانسالاری در حوزه غذا و دارو به حداقل رسید

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام به حداقل رسیدن دیوانسالاری و تسریع در صدور مجوزها در حوزه غذا و دارو از راه اندازی ۳۳ خط تولید و ۷۵ داروی جدید در یک سال اخیر خبر داد.

به گزارش عصراقتصاد، بهرام عین‌اللهی، در آیین افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بین‌المللی «ایران فارما» (دارو و صنایع وابسته) گفت: این نمایشگاه با حضور و مشارکت ۴۲۷ شرکت داخلی و ۲۸۲ شرکت خارجی، نمایانگر گوشه‌ای از قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است که در حوزه دارو به نمایش گذاشته شده است.

وی تولید دارو و تجهیزات پزشکی با کیفیت را از نقاط قوت و افتخارات حوزه سلامت برشمرد و عنوان کرد: امروزه بسیاری از کشورها، داروی تولید ایران را مؤثر و موفق می‌دانند و در نمایشگاه‌هایی هم که در کشورهای مختلف برگزار شده است، بر این مهم اذعان دارند.

مطالب پیشنهادی

 عین اللهی اظهار کرد: اکنون برترین جلوه قدرت جمهوری اسلامی ایران، نیروی انسانی آن است که در حوزه سلامت وجود ۶۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، ۲۲ هزار عضو هیات‌علمی، ۲۷۰ هزار دانشجو در رشته‌های مختلف پزشکی و پیراپزشکی و ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی، پشتوانه‌ای استوار برای حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شمار می‌آید.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ رشته‌ای در علوم پزشکی وجود ندارد که در داخل کشور و با توان نیروهای انسانی خود از آن بهره‌مند نباشیم و با توجه به تعداد دانشکده‌های داروسازی و ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود، لازم است میزان تولیدات دارویی را نیز افزایش دهیم.

عین‌اللهی با اشاره به این که در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تمامی شاخص‌های حوزه بهداشت توانسته‌ایم ارتقای ویژه پیدا کنیم، به اهم این شاخص‌ها اشاره و و عنوان کرد: در مهار کرونا یکی از موفق‌ترین کشورهای منطقه بودیم که توانستیم با حمایت دانشمندان و دانشگاه‌های علوم پزشکی این بیماری را در مدت کوتاهی کنترل کنیم. در این مسیر ۶ نوع واکسن در کشور تولید شد و اکنون نیز آمادگی تولید هر نوع واکسن را داریم.

وی با اشاره به اهتمام دولت مردمی به توسعه تعاملات و مشارکت کشورهای دوست و منطقه در حوزه سلامت اظهار کرد: سلامت نقطه مشترک همکاری و نیاز تمام کشورهاست که می‌تواند ملت‌ها را به یکدیگر نزدیک کند و سبب توسعه تعاملات بین‌المللی شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: با پیشبرد برنامه‌های سلامت، فضای جدیدی از همکاری کشورهای منطقه و دوست در حال شکل‌گیری است که در آن دانشگاه‌ها می‌توانند به‌راحتی با یکدیگر تعامل علمی داشته باشند.

 عین اللهی با تأکید بر این که راهبرد ما مشارکت و همکاری با دیگر کشورهاست، تصریح کرد: طی مذاکراتی که با وزرای بهداشت ۲۰ کشور داشتیم از این فضا استقبال کردند و ما نیز باافتخار آماده هرگونه همکاری، به اشتراک کذاری دانش و صادرات دارو و تجهیزات پزشکی هستیم.

تامین داروهای حیاتی از محل منابع ارزی ایران در قطر

از اختصاص بخشی از منابع ارزی ایران در قطر به تامین داروهای حیاتی از اروپا خبر داد.

محمد پیکانپور، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، نیز در این مراسم از اختصاص بخشی از منابع ارزی ایران در قطر به تأمین داروهای حیاتی از اروپا خبر داد و گفت: آرژانتین با جمعیت نصف ایران اما با ارزبری دو برابر ایران، داروی خود را تأمین می‌کند.

وی افزود: در دوره فعلی در اداره دارو، هیچ تبعیضی بین شرکت‌ها قائل نشدیم و جلوی برخی کج‌روی‌ها را گرفتیم.

پیکانپور گفت: قرار است بخشی از منابع ارزی ایران در قطر برای تأمین داروهای حیاتی از اروپا مصرف شود تا کمبود این داروها نیز برطرف شود.

وی با اعلام اینکه سهمیه ارزی ۳.۵ میلیارد دلاری حوزه بهداشت و درمان به ۴ میلیارد دلار افزایش یافت، افزود: میزان ارز تخصیصی دارو و مواد اولیه دارو در نیمه نخست امسال بیش از ۱.۷ میلیارد دلار بوده است.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: حوزه دارو نیاز به قیم ندارد و توصیه می‌کنم برخی نهادهای غیر مسئول در این حوزه دخالت نکنند و باعث کاهش نقش داروساز در عرضه دارو نشوند.

پیکانپور، از پیش بینی ذخیره راهبردی ۶ ماهه برای ۸۳۰ قلم دارو خبر داد و افزود: کشور از اعتماد به متخصصان حوزه دارو نفع برده است.

وی ادامه داد: اداره‌کل دارو حامی صنعت داروسازی و در هموار کردن بزرگراه صنعت از هیچ تلاشی فروگذار نکرد.

پیکانپور گفت: خرید تضمینی ۱۸ قلم آنتی دوت با اعتبار ۹۵ میلیاردی برای رفع کمبودها در این زمینه عملیاتی شد.

وی همچنین، از آغاز عرضه واکسن‌های کووید، تب زرد و روتاویروس در داروخانه‌ها خبر داد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا