رئیسجمهور: آثار پیروزی جنگ اقتصادی سال ۹۸ پدیدار شد
رئیسجمهور با بیان اینکه سال ۹۷ جنگ تحمیلی اقتصادی بر ما تحمیل شد، گفت: اما با ایستادگی، صبر و مقاومت مردم، سال ۹۸ آثار پیروزی بر این جنگ پدیدار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز(چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت با اشاره به سالگرد ۱۹ دی ۵۶، گفت: در ایام قیام مردم قم در ۱۹ دی سال ۵۶ هستیم. در ۱۷ دی با مقاله اهانت آمیز به رهبر انقلاب اسلامی و مرجع تقلید شیعیان یعنی حضرت امام خمینی(ره) در یکی از روزنامهها و حرکتی که در ۱۸ دی در قم بوجود آمد و در ۱۹ دی ادامه یافت و به کشتار خونین مردم منتهی شد.
روحانی تاکید کرد: مردم در سال ۵۶، از آبان ماه که شهادت فرزند برومند امام خمینی(ره) مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی در نجف اتفاق افتاد، یک حرکتی در سراسر ایران آغاز شد. این حرکت آنچنان شدید بود که من در سخنرانی که در مسجد ارک برای ختم شهید حاج آقا مصطفی خمینی داشتم و آنجا پیشنهاد لقب و کلمه امام را برای مرجع عالیقدر، آیت الله خمینی مطرح کردم، تقریباً بلادرنگ همه مردم پذیرفتند یعنی این کلمه امام در هفتههای بعد در تمام مجامع و مجالس از زبان مردم گفته میشد.
وی افزود: این نشانه عشق مردم و علاقه آنها نسبت به رهبر انقلاب و نهضت اسلامی بود. این حرکتی که در آبان آغاز شد و با کار احمقانهای که رژیم در دی ماه با مقاله اهانت آمیز به امام انجام داد، شور و شوق جدیدی نهضت اسلامی پیدا کرد و ۱۹ دی درواقع سرآغازی برای حرکت مردم در برابر رژیم وابسته و فاسد آن زمان شد. یعنی هم فساد، هم غیرقانونی بودن، هم وابسته بودن و هم غیر دینی و اسلامی بودن تمام دلایلی بود که مردم به خیابانها آمدند.
قیام ۱۹ دی قم منجربه چلههای انقلاب شد
رئیسجمهور گفت: در ۱۹ دی قم در نهایت منتهی شد به ۲۹ بهمن تبریز یعنی چله قم در تبریز برگزار شد و این چله ها ادامه پیدا کرد. در فروردین ۵۷ در یزد و به همین صورت تا ماجرای ۱۷ شهریور سال ۵۷، حرکتهای مردم در تاسوعا و عاشورا و ایام محرم ادامه پیدا کرد. این حرکت یعنی مقاومت مردم و اراده آنها در برابر رژیم وابسته از دی ۵۶ آغاز شد و یک سال بعد یعنی در دی ۵۷ به ثمر نشست. دی ۵۷ همان ماهی بود که شاه مجبور به فرار شد و با فرار شاه معلوم بود که دیگر انقلاب پیروز شده است و این انقلاب در ماه بهمن به پیروزی نهایی خود رسید.
روحانی گفت: البته اصل نهضت از سال ۴۱ و ۴۲ شروع شده بود و اوجهایی در این سالها داشتیم اما در این سال آخر، با یک سال ایستادگی، پشتکار و مبارزه بی امان، خداوند پیروزی را نصیب مردم کرد. کار دیگری که مردم انجام دادند در جنگ تحمیلی و در سال ۵۹ بود. آنجا هم یک جنگ شدید تحمیلی از سوی مزدوران ابرقدرتها و با حضور خود ابرقدرتها بر مردم تحمیل شد. ما یک سال بعد تقریباً شاهده اولین پیروزی های بزرگ در این حرکت مردم بودیم.
وی ادامه داد: مادر مهر سال ۶۰ با عملیات ثامن الحجج و شکست حصر آبادان به این پیروزی رسیدیم. بعد از آن ادامه پیدا کرد یعنی پیروزی رزمندگان ما در آذر ماه در منطقه بستان، سپس در فروردین ۶۱ در عملیات فتح المبین و تا خرداد ۶۱ که منتهی به آزادسازی خرمشهر شد. اینجا هم یک سال مقاومت شدید مردم در برابر یک تجاوز بیگانه، ما را در مسیر پیروزی قرار داد.
رئیسجمهور گفت: حرکت سوم مردم در سال ۹۷ است. سال ۹۷ جنگ تحمیلی اقتصادی بر مردم ما تحمیل شد و یک کسی که در راس یک قدرت بزرگ جهانی بود، آمد به صراحت مدعی شد که من باید نظام ایران را از طریق جنگ اقتصادی سرنگون کنم و آنچنان فشاری بر مردم وارد کنم، فشاری که در تاریخ بی نظیر باشد. اینها تعبیرات خودشان است.
روحانی تاکید کرد: فشاری که مدعی بودند تا ۲۲ بهمن ۹۷ نتیجه خواهد داد و شما خواهید دید که دیگر جشنی به نام جشن انقلاب نخواهد بود و فرش قرمز برای آمریکا در خیابانهای تهران پهن میشود. دیدید که مردم در این حرکت سوم باز با ایستادگی، مقاومت، صبر و پشتکار در همان یک سال به پیروزی رسیدند.
آثار پیروزی جنگ اقتصادی سال ۹۸ پدیدار شد
وی تصریح کرد: آثار پیروزی این جنگ در سال ۹۸ پدیدار شد یعنی در سال ۹۸ در اواخر فصل بهار، رشد تورم سیر نزولی را طی کرد و شرایط اقتصادی آرامش بهتری یافت و اگر آن روند ادامه داشت، ما در ۹۹ شرایط بسیار بهتری داشتیم اما در اواخر ۹۸ با کرونا مواجه شدیم و مشکل اقتصادی که برای همه دنیا پیش آمد، برای ما هم ایجاد شد.
رئیسجمهور گفت: اما در عین حال میبینیم که دولت در یک شرایط غیر عادی و در یک جنگ توانست کشور را بهگونهای اداره کند که هم فعالیتهای تولیدی ادامه یابد، هم فعالیتهای توسعهای ادامه پیدا کند و هم زندگی مردم از یک شرایط سخت بتواند عبور کند.
زندگی مردم سخت شد اما صف نبستند
روحانی گفت: البته زندگی مردم زندگی سخت شد، بالاخره ما در یک جنگ و محاصره شدید بین المللی بودیم و از همه طرف ما را محاصره کردند ولی در عین حال مردم صف نبستند، مردم برای پیدا کردن کالای اساسی از این خیابان به خیابان نرفتند، هرکجا میرفتند کالا بود و در اختیار مردم قرار داشت البته یک مقدار به خاطر شرایط جنگ، یک مقدار به دلیل بیانصافی برخی افرادی که در زمینه فعالیت اقتصادی کار میکردند و یک مقدار هم در زمینه مدیریتها که ما باید کار بیشتری انجام میدادیم، قیمت ها زیاد بود. همه این عوامل دست به دست هم دادند و مردم در سختی و فشار بودند ولی در عین حال دولت در این زمینه اقدامات خود را انجام داد.
وی تاکید کرد: دولت در هر مقطعی آمد و یک کمکی را برای اقشار آسیبپذیر اضافه کرد. ما از آبان سال ۹۸ یک بسته حمایتیِ معیشتیِ ماهیانه برای ۶۰ میلیون نفر مقرر کردیم و همین طور هم ادامه دارد. ما در شرایط کرونا بسته های حمایتی متعددی را مقرر کردیم. در یک چند ماه برای ۳ میلیون نفری که خیلی در شدت بودند و بسته های حمایتی برایشان قرار دادیم، بعد از آن وام در اختیار بانکها قرار دادیم و به مردم وام دادیم.
رئیسجمهور گفت: در این اواخر هم دیدید که یک بسته حمایتی برای ۳۵ میلیون نفر مقرر کردیم. دولت در همه این مقاطع اولین هدفش این بود که اقشار آسیب پذیر در این جنگ، به سختی اما با حداقل ها بتوانند زندگی کنند. البته دولت فعالیت های عمرانی و توسعهای خود را ادامه داده است.
روحانی گفت: شما میبینید که ما هر هفته و هر روز در سه سال اخیر، افتتاح داشتیم. یک رسانه خارجی خیلی عصبانی شده بود که من گفتم در این دولت بیش از دولتهای قبل به اقشار اسیب پذیر رسیدگی کردیم. آن مجری خارجی بر سر و سینه میزد که از کجا و چطور؟ از همین جا که در این دولت با همه فشار و با همه جنگی که وجود داشته است، ما در زمینه آب، برق، ارتباطات، راه، بهداشت و آموزش برای روستاهای دور افتاده کارهای زیادی کردیم.
وی تصریح کرد: در همین هفتهای که گذشت ۱۳۷ روستای ما به شبکه آب سالم پایدار متصل شد. در طول این ۷ سال و چند ماه بیش از ۱۲ هزار روستای ما به شبکه آب سالم پایدار متصل شده است. قبلا هم من گفتم که برای یک جمعیت ۸ میلیون در این دولت آب سالم در اختیارشان قرار گرفته است. قبل از این دولت یعنی در سال ۹۲ حدود ۹۰۰ هزار نفر از روستائیان ما دارای آب سالم پایدار بودند و در پایان این دولت، این عدد به ۱۰ میلیون روستایی میرسد.