رشد ۲۵ درصدی مبلغ فروش صنایع بازار سرمایه
روند عملکرد ۴ ماه امسال صنایع بازار سرمایه و همچنین صنایع منتخب بورسی نشان می دهد که مبلغ فروش کل شرکت های صنعتی فعال در بورس ۲۵ درصد رشد داشته است.
عصراقتصاد: بررسیها نشان میدهد؛ مبلغ فروش صنایع بازار سرمایه در ۴ ماه نخست امسال ۲۵ درصد رشد داشته به طوری که مبلغ فروش درآمدهای این صنایع از ۲۸۸ همت در فروردین ماه به ۳۶۱ همت در تیر ماه رسیده است.
جدیدترین گزارشهای آماری معاونت نظارت بر بورسها و ناشران که به همت اداره میزهای صنعت تهیه شده، حاکی از آن است که مبلغ فروش درآمدهای صنایع بازار سرمایه در اردیبهشت و خرداد به ترتیب ۳۸۸ و ۴۱۹ همت بوده است.
همچنین، مبلغ فروش صنایع بازار سرمایه در تیرماه نسبت به ماه گذشته ۱۴ درصد کاهش یافته است.
صنعت خودرو و ساخت قطعات، رکورد دار فروش
گزارشهای این معاونت از وضعیت صنعت خودرو و ساخت قطعات نشان میدهد؛ مبلغ فروش این صنعت در ۴ ماه ابتدای امسال با رشد ۱۲۷ درصدی همراه بوده است. به این ترتیب، مبلغ فروش این صنعت از ۲۲ همت در فروردین ماه ۱۴۰۳ به ۵۰ همت در تیرماه رسیده است. این درحالی است که مبلغ فروش صنعت خودرو دراردیبهشت و خرداد ماه امسال، به ترتیب ۴۷ و ۵۰ درصد بوده است.
رشد ۱۶ درصدی فروش صنعت فلزات اساسی
آمارهای منتشر شده همچنین نشان میدهد؛ مبلغ فروش صنعت فلزات اساسی نیز در این بازه زمانی، ۱۶ درصد رشد داشته است. براین اساس، مبلغ فروش این صنعت که در فروردین ماه ۵۷ همت بوده در تیرماه به ۶۶ همت افزایش داشته است.همچنین، مبلغ فروش این صنعت در تیرماه نسبت به ماه گذشته ۱۸ درصد کاهش داشته است.
به نظر میرسد؛ این کاهش عمدتا ناشی از کاهش مبلغ فروش نمادهای «فملی، فولاد، ارفع، احیا، کاوه، هرمزو فخوز» بوده است.
فروش صنعت استخراج کانههای فلزی، بدون تغییر
افزون براین، مبلغ فروش صنعت استخراج کانههای فلزی اما در فروردین و تیرماه بدون تغییر و ۱۳ درصد بوده و در ماههای اردیبهشت و خرداد ماه به ترتیب ۱۵ و ۱۷ درصد بوده است.
ملبغ فروش این صنعت نیز در تیرماه نسبت به ماه گذشته ۲۳ درصد کاهش یافته است.
به نظر میرسد، این کاهش عمدتا ناشی از کاهش مبلغ فروش نمادهای «گلگهرو کچاد» بوده است.
رشد ۱۲ درصدی صنعت مواد و محصولات شیمیایی
این گزارش میافزاید؛ مبلغ فروش صنعت مواد و محصولات شیمیایی نیز در ۴ماه ابتدای امسال ۱۲ درصد رشد داشته به طوری که از ۵۹ همت به ۶۶ همت افزایش داشته است.
این گزارش حاکی از آن است که اعمال محدودیت در مصرف انرژی، میزان تولید این صنایع را تحت تاثیر قرار داده است. از سویی دیگر، روند نزولی میانگین نرخ جهانی فلزات اساسی(فولاد، بیلت، مس و آلومینیوم) منجر به تشدید این مساله شده است.