کد خبر: 130302129054
اقتصاداقتصاد کلانبازرگانیتولید و بازرگانی

رشد ۵۲ درصدی صادرات ایران به عمان در سال ۱۴۰۱/ مزیت رقابتی ایران در ۳۳ کالای صادراتی

در سال ۱۴۰۱ صادرات ایران به عمان به یک میلیارد و ۸۷ میلیون دلار رسید که این میزان نسبت به سال قبل رشد ۵۲ درصدی داشت.

محسن ضرابی؛ رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و عمان در گفتگو با خبرنگار ایبِنا، در رابطه با وضعیت تجارت ایران و عمان بیان کرد: عمان در سال گذشته ۳۸ میلیارد دلار واردات داشت.

اگر به آمار سال ۹۲ و قبل از آن نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که با وجود خوب بودن روابط سیاسی، حجم مبادلات در سال‌های ۸۰ تا ۹۲ به میزان ۱۹۰ تا ۲۲۰ میلیون دلار بوده است؛ که دلیل آن نبود زیر ساخت است.

ضرابی تصریح کرد: اتاق مشترک ایران و عمان در سال ۹۲ ایجاد شد. این اعضای این اتاق در جهت شناسایی مشکلات و پتانسیل‌های کشورعمان تلاش کرد و در نتیجه زیر ساخت برای تجارت را نیز فراهم کرد.

در سال ۹۲ کل حجم مبادلات ایران به عمان حدود ۲۲۱ میلیون دلار بود، که از این میزان حدود ۱۴۶ میلیون دلار به عمان صادرات داشته‌ایم و در همان سال عمان ۳۴ میلیارد دلار واردات داشت یعنی سهم ایران از واردات عمان حدود ۰.۴ درصد بود.

وی با بیان اینکه عمان دارای بنادر مدرنی است، تاکید کرد: بنادر مدرن عمان می‌تواند جایگزین تعدادی از بنادر شود و یا در کنار آن‌ها قرار بگیرد.

از پتانسیل‌های مهم عمان استفاده ازاین کشور برای صادرات مجدد کالا‌های ایرانی است، تمامی این محور‌ها طی دو سال اخیر در کمیسیون مشترک اقتصادی مطرح شد.

رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و عمان تاکید کرد: صادرات ایران به عمان در سال ۱۴۰۰ به میزان ۷۱۶ میلیون دلار بود که در همین سال عمان ۳۰ میلیارد دلار واردات داشت.

سهم ایران از واردات عمان  ۲.۳ درصد بود. همچنین گفتنی است که کل حجم مبادلات ایران با این کشور در سال ۱۴۰۰ به یک میلیارد و ۳۳۶ میلیون دلار رسید.

ضرابی با اشاره به این موضوع که در سال ۱۴۰۱ صادرات ایران به یک میلیارد و ۸۷ میلیون دلار رسید که این میزان نسبت به سال قبل رشد ۵۲ درصدی داشت، گفت: واردات از طریق عمان از سال ۹۶ افزایش پیدا کرد و در سال گذشته به ۸۰۰ میلیون دلار رسید.

کل حجم مبادلات ایران با عمان در ۱۴۰۱ به  یک میلیارد و ۸۸۷ میلیون دلار رسید، بنابراین حجم کل مبادلات در ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل خود رشد ۴۱ درصدی داشت.

وی ادامه داد: تراز تجاری ایران همواره مثبت بود. این تراز مثبت فقط شامل واردات از عمان نمی‌شود بلکه واردات از طریق عمان را نیز شامل می‌شود و ایران در نظر دارد تا سهم خود از بازار این کشور را به ۱۰ درصد برساند.

ایران به عمان چه کالا‌هایی صادر می‌کند؟

ضرابی تصریح کرد: قیر، شمش آهن، مواد غذایی، محصولات کشاورزی، میوه، مواد معدنی و شوینده سهم خوبی را در بازار عمان دارند و انواع سنگ‌های تزئینی عمده کالا‌های صادراتی ایران به عمان هستند.

ایران در ۳۳ قلم صادراتی دارای مزیت رقابتی است که به تعدادی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد. مواد غذایی، محصولات کشاورزی، میوه و آبزیان از واردات عمان سهم ۳.۱ میلیارد دلاری دارند که از این میزان ۶۱ میلیون دلار سهم ایران است، این درحالی است که ما به این کشور نزدیک هستیم و می‌توانیم سهم خوبی از مواد خوراکی این بازار داشته باشیم.

وی ادامه داد: مصالح ساختمانی از واردات عمان سهم ۵۹۰ میلیارد دلاری دارند که از این میزان فقط ۱۶ میلیون دلار سهم ایران است.

کشور عمان در حوزه فلزات به میزان ۳.۴ میلیارد دلار واردات دارد که از این مقدار سهم ایران ۱۶۲ میلیون دلار است.

همچنین عمان در حوزه مواد پلاستیکی و اشیا ساخته شده ۹۲۴ میلیون دلار واردات دارد که سهم ایران حدود ۶.۹ میلیون دلار است.

ضرابی در پایان تاکید کرد: بهترین راهکار برای به دست آوردن بازار عمان حضور شرکت‌های تولیدکننده و صادرکننده در نمایشگاه تخصصی عمان است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button