کد خبر: 060903181835
اخبار شرکت هاتولید و بازرگانیصنعت و معدننمره 20 کگل در افزایش سرمایه؛

رکوردشکنی گل گهر در بحران ناترازی‌ها

زینب غضنفری

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر از جمله شرکت‌های قدیمی‌و کهنه کار بازار سرمایه محسوب می‌شود که نزدیک به ۲۰ سال است معامله سهام آن روی تابلوی معاملات بورس انجام می‌گیرد.

این شرکت از اولین افزایش سرمایه خود که در سال ۱۳۷۹ بوده تا به امروز در ۲۰ نوبت سرمایه خود را افزایش داده و اکنون به فاصله‌ای کوتاه از افزایش سرمایه قبلی، ۲۱اُمین افزایش سرمایه خود را به جریان انداخت.

شرکت گل گهر به منظور تامین و جبران مخارج انجام شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه، سرمایه گذاری در طرح‌های توسعه و خرید ماشین آلات و تجهیزات به بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال منابع مالی نیاز دارد که در نظر دارد ۲۹ هزار میلیارد ریال آن را از محل سود انباشته و ۱۲۱ هزار میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی شرکت تامین کند.

بدین ترتیب، پیشنهاد افزایش سرمایه از محل مبلغ ۴۳۰ هزار میلیارد ریال کنونی به ۵۸۰ هزار میلیارد ریال از فیلتر حسابرس عبور کرده و در انتظار صدور مجوز از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار است تا پس از آن سهامداران در مجمع عمومی‌فوق‌العاده به شور بنشینند.

با تصویب و ثبت افزایش سرمایه پیشنهادی، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر از حیث مبلغ سرمایه باز هم بزرگتر می‌شود و جایگاه خود را در صدر گروه استخراج کانه‌های فلزی حفظ می‌کند.

با توجه به گذشت نزدیک به ۸ ماه از سال جاری، این افزایش سرمایه اثر اصلی خود را در صورت‌های مالی سال‌های آتی می‌گذارد و پیش بینی شده در صورت انجام افزایش سرمایه، در سال ۱۴۰۳ سود خالص ۲۰۴ هزار میلیارد ریالی محقق شود و در سال ۱۴۰۴ این رقم به ۲۴۷ هزار میلیارد ریال نزدیک شود.

لازم به ذکر است که شرکت گل گهر در سال قبل ۱۸۰ هزار میلیارد ریال سود خالص بدست آورد و در ۶ ماهه نخست سال جاری نیز ۵۱ هزار میلیارد ریال سودآوری داشته که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۳ درصدی را نشان می‌دهد.

بنابراین، تحقق سود خالص پیش بینی شده برای سال جاری چندان دور از دسترس نیست و همان گونه که آمار و اطلاعات فروش ماهانه نشان می‌دهد، با گذشت ۷ ماه از سال بیش از نیمی‌از فروش ۷۰۹ هزار میلیارد ریالی پیش بینی شده پوشش داده شده است.

بر اساس این گزارش، شرکت گل گهر از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان مهر ماه تقریبا دو برابر مدت مشابه سال ۱۴۰۲ کنسانتره سنگ آهن و گندله به مقاصد خارج از کشور صادر کرده و درآمد ریالی حاصل از آن نیز تا دو برابر افزایش یافته است.

این شرکت بزرگ معدنی با بهبود نرخ‌های فروش خود در سال جاری توانسته درآمدزایی قابل توجهی رقم بزند و در مدت یاد شده نزدیک به ۴۵۲ هزار میلیارد ریال درآمد فروش شناسایی کند و رشد ۲۹ درصدی را ثبت کند.

به طور کلی در مهر ماه سال جاری عملکرد شرکت گل گهر به گونه‌ای بوده که با رشد مقداری فروش، درآمدزایی افزایش یافته و رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت رسیده است.

مقدار فروش محصولات شرکت گل گهر از ۱.۱ میلیون تن در مهر ماه سال ۱۴۰۲ با افزایش۳۹ درصدی به ۱.۵ میلیون تن در مهرماه سال ۱۴۰۳ رسید که نسبت به شهریور ماه همین سال نیز رشد نشان می‌دهد.

در ادامه مسیر صعودی درآمدزایی شرکت، همراه شدن رشد مقداری با افزایش نرخ فروش محصولات، درآمد شرکت با جهش ۷۱ درصدی نسبت به مهر ماه سال قبل روبرو شد و رکورد جدیدی در درآمد ماهانه این شرکت بزرگ معدنی به ثبت رسید.

به طور کلی، آمار و ارقام‌ها نشان می‌دهد که با وجود همه کاستی و ناترازی شدید انرژی در سال جاری که هر سال بدتر از سال قبل می‌شود، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر توانسته از این چالش‌ها عبور کند و مجالی به افت شاخص‌های خود ندهد و بلکه در ثبت درآمد رکوردشکنی نیز بکند.

با این اوصاف، می‌توان انتظار داشت از افزایش سرمایه پیشنهادی شرکت استقبال شود و همانند گذشته سرمایه گذاری‌ها در مسیر درست خود قرار گیرد و بازدهی آن در نهایت به جیب سهامداران و سرمایه گذاران رود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا