ساخت ۱۰۰ جایگاه جدید سیانجی در دستور کار
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اعلام آغاز سیاستگذاریهای مؤثر برای متنوعسازی سبد سوخت کشور گفت که ساخت ۱۰۰ جایگاه جدید سیانجی و اضافه شدن بایواتانول در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش عصراقتصاد، محمدصادق عظیمیفر روزگذشته در آیین بهرهبرداری از طرحها و پروژههای متنوعسازی سبد سوخت کشور اظهار کرد: بر اساس پیشبینی تا پایان سال ۱۴۰۳ بهطور میانگین ۷۱ درصد فرآوردههای نفتی (حدود ۱۸۵ میلیون لیتر) در بخش حملونقل مصرف میشود و رشد سالانه مصرف فرآورده در بخش حملونقل حدود ۷ درصد است.
وی بخشی از افزایش مصرف در بخش حملونقل را طبیعی و بخشی را ناشی از ضعف در اجرای سیاستهای کلان ساختاری در بخش انرژی دانست و تصریح کرد: ۵۳ درصد ناوگان خودرویی کشور فرسوده است و مصرف سوخت این خودروهای فرسوده حدود دو تا سه برابر میانگین مصرف جهانی است.
معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه در سبد سوخت مصرفی بخش حملونقل به بحث تنوعسازی سبد سوخت بهخوبی توجه نشده است، یادآور شد: سال ۱۳۹۹ سند تأمین انرژی بخش حملونقل در افق ۱۴۲۰ از سوی شورای عالی انرژی کشور تدوین و تصویب شد، بر اساس این سند، سهم سیانجی در سبد سوخت بخش حملونقل در افق ۱۴۲۰ به ۲۳ درصد برسد که متأسفانه سهم سیانجی از ۲۳ میلیون مترمکعب با سهم ۱۲ درصدی در ۶ ماهه ۱۴۰۰ به حدود ۱۹ میلیون مترمکعب با سهم ۶.۵ درصدی در ۶ ماهه ۱۴۰۳ کاهش یافته است.
عظیمیفر با اشاره به اینکه کاهش توجه به مقوله سیانجی از عوامل مهم کاهش مصرف سیانجی در سبد سوخت کشور است، تصریح کرد: خوشبختانه امروز با سیاستگذاریهای مؤثر و پیگیری همکاران توانستیم طرحهایی اعم از فعال کردن طرح تبدیل رایگان ناوگان عمومی، بهرهبرداری از جایگاههای جدید و ساخت ۱۰۰ جایگاه جدید سیانجی در کشور را آغاز کنیم.
بهرهبرداری از ۱۲ جایگاه سیانجی در ۶ استان
سعید رحمانسالاری نیز در این مراسم اظهار کرد: پس از حدود دو دهه تلاش در بخش سیانجی، هماکنون ۲ هزار و ۶۰۰ جایگاه در کشور فعال هستند و به مناسبت چهلوششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ۱۲ جایگاه جدید به بهرهبرداری رسید.
وی با اشاره به اینکه با در نظر گرفتن تعداد تقریبی ۴.۴ میلیون خودروی گازسوز رسمی در کشور به ازای هر ۱۸۰۰ خودرو یک جایگاه وجود دارد، افزود: سهم سوخت سیانجی کمتر از ۲.۵ درصد از کل مصرف گاز طبیعی در کشور است.
مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه هماکنون حدود ۱۴.۵ درصد از کل مصرف بخش حملونقل سبک کشور با بیش از ۱۹ میلیون مترمکعب در روز به سیانجی اختصاص دارد، تصریح کرد: با تخصیص و تأمین بودجهای بیش از ۳ میلیارد دلار در بخش احداث جایگاههای سیانجی و حمایت از تبدیل کارگاهی و تولید کارخانهای خودروهای دوگانهسوز، از ابتدای اجرای طرح سیانجی تاکنون بیش از ۱۱۷ میلیارد مترمکعب گاز سیانجی (معادل ۱۱۷ میلیارد لیتر بنزین) در کشور توزیع شده است.
رحمانسالاری با اشاره به اینکه در صورتی که سیانجی به سبد سوخت کشور افزوده نمیشد، مصرف بنزین کل کشور تا پایان آذر ۱۴۰۳ معادل ۱۴۳.۴ میلیون لیتر در روز بود، تأکید کرد: با توجه به افزایش روزافزون رشد مصرف بنزین و عدم رشد مصرف در بخش سیانجی، لزوم توجه به موانع توسعه سیانجی در سبد سوخت حمل و نقل کشور ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه هماکنون بیش از ۹۵ درصد جایگاههای سیانجی کشور در مدار هستند، افزود: امروز ۱۲ جایگاه در استانهای آذربایجان شرقی، کرمان، اصفهان، لرستان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان افتتاح میشود که با ظرفیت ۱۴ هزار و ۴۵۰ مترمکعب بر ساعت ظرفیت سیانجی کشور را افزایش میدهند.
مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال بهمنظور بهرهبرداری از این ۱۳ جایگاه سرمایهگذاری شده و اشتغالزایی حدود ۱۳۰ نفر را بهدنبال داشته است.
رحمانسالاری اظهار کرد: امروز در بحث تولید کارخانهای خودروهای دوگانهسوز، قرارداد تولید ۴۵ هزار خودروی تاکسی و وانت با شرکت ایران خودرو و ۳۰ هزار خودروی تاکسی و وانتبار با شرکت زامیاد به ارزش مجموع ۴۵ میلیون دلار امضا میشود که پایان این قرارداد تا ۱۴۰۴ است.
وی با اشاره به طرح تعویض مخازن تاکسیها با بیان اینکه تاکنون ۸ هزار و ۲۰۰ مخزن تاکسی فرسوده تعویض شده است، بیان کرد: در یک ماه گذشته یک هزار و ۲۰۰ مخزن تعویض شده است و تا پایان سال ۴ هزار مخزن جدید نیز روی تاکسیهای با مخازن فرسوده نصب میشود.