کد خبر: 140502134467
آموزشجامعه و فرهنگروزنامه

ساعت آغاز به کار مدارس در اختیار استان‌هاست

بنابر اعلام معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، استان‌ها براساس آیین‌نامه‌های موجود اختیار دارند که با هماهنگی ستاد و با توجه به شرایط، ساعت آغاز به کار مدارس را انتخاب کنند.

به گزارش عصراقتصاد، احمدرضا دوراندیش اظهار کرد: براساس آیین‌نامه‌ها این اختیار به استانها داده شده است که با توجه به شرایطی که دارند ساعت شروع آغاز به کار مدرسه را تعیین کنند و با هماهنگی ستاد این شرایط اتفاق مهیا است، بطور مثال برخی استان‌ها که گرمای بیشتری دارند، می‌توانند از این آیین‌نامه بهره‌مند شوند.

وی درباره مهارت آموزی گفت: بحث مهارت آموزی ریشه در کودکی دارد و باید در آموزش و پرورش از دوران ابتدایی علم و عمل باهم تلفیق شود و این موضوع نباید فقط محدود به دوره دوم متوسطه باشد.

مطالب پیشنهادی

وی ادامه داد: اگر مهارت‌آموزی را یک نظام کلان در نظر بگیریم زیر نظام‌هایی دارد که عملکرد کلان نظام را نشان می‌دهد مهارت‌آموزی زیر نظام‌هایی به نام برنامه درسی، تربیت‌دهندگان مهارت آموزی و فضا و تجهیزات دارد که بدون آن‌ها معنا پیدا نمی‌کند.

یکی از دلایل عدم رغبت برای ورود به هنرستان این است که کار کیفی به لحاظ علمی در دوره ابتدایی و متوسطه اول کم انجام داده‌ایم و کمتر به هدایت تحصیلی دانش آموزان توجه کردیم درحالی که در اسناد تحولی مشخص شده که دانش‌آموزان باید بر اساس استعدادهایشان و باتوجه به نیازهای کشور هدایت تحصیلی شوند.

دوراندیش با بیان اینکه نظام آموزشی باید بر روی ریل اسناد بالادستی مربوط به مهارت آموزی مثل سیاست های کلی اشتغال حرکت کند، تصریح کرد: نظام‌های آموزشی موظف هستند بحث تبلیغ و توسعه مهارت آموزی و تربیت نیروی ماهر را در برنامه‌های خود داشته باشند و این موضوعات باید در برنامه وزارت آموزش و پرورش و دستگاه‌هایی مثل وزارت صنعت، وزارت جهاد، وزارت بهداشت که خروجی‌های وزارت آموزش و پرورش در آن‌ها مشغول به کار می‌شوند قرار گیرد.

وی افزود: نظام جدید آموزش فنی و حرفه‌ای کشور بسیار پیشرو است و برنامه‌ریزی انجام شده که طی سه سال سی شغل برای هر رشته آموزش داده می‌شود و کتاب هایی که در نظر گرفته شده پودمانی است و نیاز نیست انتهای سال دانش آموزان تمام کتاب را امتحان دهند و از محتوا محور بودن فاصله گرفته است.

مخالفت آموزش و پرورش با شناورسازی ساعت شروع دبستان‌ها

از سوی دیگر معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از مخالفت با شناورسازی ساعت کار مدارس خبر داد.

شناورسازی ساعت کار ادارات و مدارس به‌عنوان یکی از پیشنهادات برای کاهش ترافیک در مهر مطرح است و مدیرکل حمل‌ونقل عمومی شهرداری تهران از کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی ترافیک پایتخت با اجرای این طرح خبر داده است،

با این حال معصومه نجفی پازوکی معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره شناور شدن زمان آموزش گفت: طبق تجربه مخصوصاً در شهرهای بزرگ این کار بسیار دردسرساز است، سال گذشته که ساعت شروع کلاس‌های ابتدایی ۸.۳۰ صبح اعلام شد، والدین شاغل معترض بودند.

وی افزود: در مقطع ابتدایی کودک نیاز به مراقبت دارد و والدین ساعت خود  را با آن تنظیم می‌کنند و از طرفی بسیاری از مدارس دوشیفته هستند و امکان این وجود ندارد که ساعت فعالیت خود را دیرتر آغاز کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: این امر خانواده‌ها را به دردسر انداخت و خروجی این بود که زمان آموزش دوره ابتدایی یک ساعت کوتاهتر شد، هرچقدر اعلام کردیم که “بسیاری از مدارس دوشیفته هستند و نمی‌توان این طرح را اجرا کرد”، گفتند که “دانش‌آموزان یک ساعت بیشتر در مدرسه بمانند”.

نجفی پازوکی ادامه داد: این موضوع می‌تواند برای دبیرستان‌ها مطرح شود اما برای دبستان‌ها مناسب نیست.

همچنین احمدرضا دوراندیش معاون شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر ساعت کار شروع مدارس از مهر ۱۴۰۲ گفت: طبق اطلاع بنده این اختیار به استان‌ها اعطا شده است تا با توجه به شرایط خود،ساعت شروع به کار مدارس را تعیین کنند به عنوان مثال برخی استان‌ها که گرمای بیشتری دارند می‌توانند از این امکان استفاده کنند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا