کد خبر: 2404994360
تولید و بازرگانی

سرپرست وزارت صنعت: تولید ماسک تا اطلاع ثانوی نیاز به هیچ‌گونه مجوز صنفی و صنعتی ندارد

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد که به دلیل اینکه در شرایط خاصی قرار داریم تولید ماسک تا اطلاع ثانوی نیاز به هیچ‌گونه مجوز صنفی و صنعتی ندارد.

به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، حسین مدرس خیابانی  در جلسه ستاد ملی کرونا با بیان اینکه در واحدهای تولیدی مورد مبتلا به کرونا نداشته‌ایم، بیان کرد: همه پروتکل‌های بهداشتی در واحدهای تولیدی سراسر کشور رعایت شده و مراقبت‌ها و فاصله‌‍های اجتماعی در واحدهای تولیدی و کارخانه‌ها به خوبی مد نظر قرار گرفته شده است.

وی با بیان اینکه نباید به خاطر شیوع بیماری کرونا فعالیت واحدهای تولیدی را محدود کنیم، تاکید کرد: تولید مناسب اقلام مرتبط با کرونا، فراوانی دسترسی به این کالاها و متعاقب آن کاهش قیمت در بازار برای دسترسی عموم مردم را مد نظر داریم.

سرپرست وزارت صنعت در بخش دیگری از سخنان خود، افزود: در شرایط خاصی قرار داریم و این شرایط نیاز به اتخاذ تصمیمات خاص نیز دارد و در همین راستا، تولید ماسک تا اطلاع ثانوی نیاز به هیچ‌گونه مجوز صنفی و صنعتی ندارد تا به راحتی در دسترس عموم مردم و اقشار مختلف جامعه قرار گیرد.

افزایش ظرفیت تولید ماسک پارچه‌ای از سوی اصناف

مدرس خیابانی با بیان اینکه اعتقاد دولت رفتن به سمت ماسک‌های پارچه‌ای و قابل شستشو است، بیان کرد: کارگاه‌های تولیدی باید به این سمت بروند، زیرا هم رقابت در تولید ماسک زیاد خواهد شد و هم از نظر تامین مواد اولیه ماسک پارچه‌ای مشکلی نداریم.

وی گفت: انتظارمان از حوزه صنفی افزایش تولید ماسک‌های پارچه‌ای است، تولید این نوع ماسک نیاز به مجوز ندارد و فقط وزارت بهداشت باید نوع پارچه مورد استفاده را به سرعت تعیین تکلیف کند. تاکید رئیس‌جمهوری نیز بر همین است، به طوری که باید بازاریابی در این حوزه انجام شود و رسانه‌ها و صدا و سیما آن را فرهنگ‌سازی کنند.

تولید روزانه ۶میلیون ماسک صنعتی

مدرس خیابانی درباره ظرفیت‌های تولید ماسک نیز گفت: بنابر آمار رسیده ۳.۵میلیون ماسک کارگاهی در سراسر استان‌ها تولید می‌شود و همچنین ظرفیت تولید ماسک صنعتی با توجه به ماشین‌آلات نصب‌شده ۶میلیون عدد در روز است.

سرپرست وزارت صنعت درمورد تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی نیز بیان کرد: نباید انحصار تامین مواد اولیه مختص یک یا۲ کارخانه باشد و مواد اولیه در کارخانه‌های مختلف تامین شود.

مدرس خیابانی همچنین گفت: شبکه توزیع باید به گونه‌ای تنظیم شود تا تولیدکننده به ازای ارائه آمار تولید خود بتواند از شرکت‌های تامین‌کننده مواد اولیه بدون واسطه و به طور مستقیم، مواد اولیه خود را تامین کند و به ازای تحویل و تولید ماسک به واحد تولیدی مواد اولیه داده شود.

وی تاکید کرد: اولویت اصلی برای اتصال به این شبکه توزیع، واحدهای صنعتی تولید ماسک است که دارای مجوز هستند.

سرپرست وزارت صنعت با بیان اینکه باید تکمیل زنجیره تولید در هر واحد تولیدی در دستور کار قرار بگیرد، ادامه داد: همچنان با کرونا مواجه‌ایم و بهترین مدل تولید نیز تولید درون زنجیره تامین است. در این زمینه گلوگاه اصلی مواد اولیه است که باید به فکر تامین آن باشیم.

نگرانی برای تولید ماسک نداریم

سرپرست وزارت صنعت با بیان این که یاد گرفته‌ایم چگونه از مشکلات عبور کنیم، اعلام کرد: نگرانی در مورد تولید ماسک نداریم و سازمان حمایت باید در این شرایط موضوع احتکار و اعلام موجودی ماسک و پارچه را جز جرایم تخلفات صنفی و بازار قرار دهد.

وی با بیان اینکه رئیس‌جمهوری روی عرضه ماسک ارزان‌قیمت تاکید دارد، اضافه کرد: وزارت بهداشت و بازرسان سازمان غذا و دارو باید به حوزه داروخانه‌ها که عموماً ماسک را با قیمت بالاتر عرضه می‌کنند ورود کنند؛ زیرا قیمت ماسک در شبکه توزیع مشخص است و هرگونه افزایش قیمت نیز باید با بررسی و اسناد به سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ارائه شود.

استقرار بازرس در شرکت‌های تامین‌کننده مواد اولیه ماسک

وی از سازمان حمایت خواست در شرکت‌های تامین‌کننده مواد اولیه مانند «بافتینه» و «بافتسان» بازرس مقیم مستقر کند و همچنین دایره نوع مواد اولیه مورد نیاز ماسک باید گسترده شده و وزارت بهداشت باید به این حوزه ورود کند.

مدرس خیابانی همچنین از ستاد اجرایی فرمان امام (ره) خواست با توجه به ظرفیت خود که ۲.۵میلیون تولید روزانه است، روزانه یک‌میلیون ماسک به وزارت بهداشت تحویل داده و یک‌میلیون ماسک در مناطق محروم توزیع کند.

شبکه توزیع ماسک باید نظام‌مند شود

وی با بیان اینکه مردم باید همه جا به ماسک دسترسی آسان داشته باشند، گفت: با آمار ارائه شده ظرفیت تولید ماسک صنفی و صنعتی ۱۱میلیون ماسک است؛ فقط روی شبکه توزیع باید کار شود، این شبکه ارتقاء یابد و نظام‌مند شود.

سرپرست وزارت صنعت همچنین تاکید کرد: ماسک نباید دو نرخی باشد یا اگر ماسک دونرخی را قبول داریم، باید در دو شبکه مجزا توزیع شود.
مدرس خیابانی بیان کرد: براساس موافقت وزارت بهداشت، تحویل سهمیه و حواله مواد اولیه توسط معاونت امور صنایع وزارتخانه انجام شود.

۵۰۰ هزار عدد ظرفیت تولید ماسک۹۵ N

همچنین معاون امور صنایع وزارت صنعت در این جلسه بیان کرد: ظرفیت تولید ماسک صنعتی ۶میلیون ماسک روزانه با توجه به ماشین‌آلات نصب شده است و ظرفیت تولید ماسک۹۵ n نیز ۵۰۰هزار عدد است.

مهدی صادقی‌نیارکی گفت: ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از هفته آینده می‌تواند روزانه ۲.۵میلیون عدد ماسک تولید کند و بقیه واحدها نیز روزانه ۳.۵میلیون می‌توانند تولید کنند؛ علاوه بر این ظرفیت‌های جهادی نیز داریم و می‌خواهیم مواد اولیه را بر اساس حواله تحویل واحدها دهیم.

قیمت مصوب ماسک تعیین شود

محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا دارو نیز در این جلسه، افزود: تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی ماسک باید مدنظر قرار بگیرد و برای ماسک نیز قیمت مصوب باید تعیین شود تا از دو نرخی بودن بیرون بیاید.

متولی ماسک کارگاهی، سازمان بسیج اصناف است

جمشید گلپور، رئیس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صنعت نیز در این جلسه گفت: متولی ماسک کارگاهی را سازمان بسیج اصناف کشور قرار دادیم که در این حوزه ساماندهی خوبی انجام شد.

کارگاه‌ها تولید ماسک هیچ‌وقت تعطیل نشدند

رئیس بسیج اصناف نیز بیان کرد: روزانه ۲میلیون و ۳۰۰هزار عدد ماسک در واحدهای صنفی در حال تولید است که یک میلیون و ۷۳۰ هزار عدد از آن در تهران و البرز تولید می‌شود.

غلامرضا حسن‌پور با اعلام اینکه ظرفیت تولید روزانه تا پنج‌میلیون ماسک با تامین مواد اولیه را داریم، خاطرنشان کرد: هفته گذشته یک میلیون ماسک را به خوزستان فرستادیم و یکصدهزار ماسک را نیز به ایلام ارسال کردیم.

او با بیان اینکه کارگاه‌های ما هیچ‌وقت تعطیل نشدند، اعلام کرد: ۱۲تیر همزمان با میلاد امام رضا(ع) نخستین سایت تخصصی عرضه ماسک بدون واسطه برای خرید مردم رونمایی شد و عرضه ماسک در بستر اینترنت برای توزیع مناسب را در دستور کار داریم.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا