شرط توسعه صنعت آهن سازی، اصلاح قوانین و ایجاد فضای پایدار است
با توجه به نقش کلیدی واحدهای تولیدی آهنسازی در توسعه صنعتی، رشد اقتصادی کشور، و تاثیر عوامل حیاتی نظیر مواد اولیه، انرژی، تکنولوژی و همچنین ضرورت تقویت ارتباط بین نخبگان علمی، صنعتی و دانشگاهی، نخستین کنفرانس ملی آهنسازی در تاریخ ۲۱ و ۲۲ آذرماه ۱۴۰۳ به میزبانی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش برگزار شد.
به گزارش عصر اقتصاد، این همایش که با حضور اساتید، دانشجویان، مدیران صنعتی و متخصصان حوزههای مختلف همراه بود، بستری ارزشمند برای تبادل علمی و تجربی فراهم آورد. در پایان این کنفرانس، اعضای پنلهای تخصصی و شرکتکنندگان با تأکید بر اهمیت همسویی فعالان صنعت و دانشگاه، موارد زیر را به عنوان قطعنامه پایانی مورد تایید و تصویب کردند:
در متن قطعنامه مواردی جهت اجرا و پیگیری به ویژه توسط مسئولان عالیرتبه صنعت، معدن، و تجارت کشور اشاره شد که به شرح زیر بود:
اصلاح قوانین حاکمیتی در حوزه صنعت
در بخشی از این قطعنامه که توسط سعید تقی زاده رئیس روابط عمومی فولاد کاوه جنوب کیش قرائت شد، آمده است: پیشنهاد میشود تغییرات و اصلاحاتی در بخشهایی از قوانین حاکمیت شرکتی با رویکرد حمایت عملی از طرحهای پژوهشی و نوآورانه انجام شود. در این راستا، تدوین و تخصیص مشوقهای مادی و معنوی متناسب با مفاهیم نوآوری دانشبنیان و مبتنی بر نسل پنجم انقلاب صنعتی، از طریق مکلفسازی نهادهای مرتبط، به طور جدی پیگیری شود.
ایجاد فضای پایدار برای توسعه صنعتی
در ادامه این قطعنامه آمده بود: تأکید مجدد بر ایجاد شرایط امن و پایدار به لحاظ قوانین و مقررات صنعتی ضروری است. همچنین، ممانعت از ایجاد رویههای غیرقانونی و توجه به اجرای دقیق قانون بهبود محیط کسبوکار مصوب مجلس شورای اسلامی به ویژه تکالیف زیرساختی آن در ماده ۲۵، مورد مطالبه شرکتکنندگان است.
رفع ناترازی انرژی در واحدهای تولیدی آهنسازی
در بخش دیگری از این قطعنامه آمده بود: با توجه به راهبرد مزیت رقابتی انرژی ارزان در سالهای گذشته که مبنای ایجاد واحدهای تولیدی آهنسازی بوده، توجه ویژه به تخصیص کافی گاز فرایندی و رفع ناترازی انرژی ضروری است. عدم رفع این چالش اساسی، خطر توقف تولید و زیانهای گسترده برای واحدهای فعال در این حوزه را به دنبال دارد.
تشکیل دبیرخانه دائمی کنفرانس
در پایان این قطعنامه نیز آمده بود: دبیرخانه دائمی این کنفرانس در شرکت فولاد کاوه جنوب کیش وابسته به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی تأسیس خواهد شد. این دبیرخانه وظیفه تسهیل و حمایت از طرحهای خلاقانه و نوآورانه صنعت آهنسازی کشور را بر عهده خواهد داشت.
همچنین، دبیرخانه به عنوان پایگاه علمی و اجرایی در زمینههایی همچون ارائه راهکارهای نوآورانه برای افزایش بهرهوری انرژی و کاهش مصرف آن ، مطالعه و پیشنهاد تغییرات تکنولوژیکی برای ارتقاء ارزش افزوده و توسعه پایدار صنعتی فعالیت خواهد کرد.
گفتنی است این قطعنامه با امید به آیندهای روشن برای صنعت آهنسازی و در راستای توسعه پایدار کشور به تصویب رسید.