کد خبر: 160203158334
اخبار شرکت هااقتصادانرژیتولید و بازرگانی

شمارش معکوس برای بهره برداری از مخازن ذخیره سازی نفت خام گوره

مجری پروژه مخازن ذخیره سازی نفت خام گوره در شرکت مهندسی و توسعه نفت از آغاز شمارش معکوس برای بهره برداری از ۶ مخزن ذخیره سازی نفت خام سبک و سنگین در منطقه عملیاتی گوره خبر داد.

به گزارش عصر اقتصاد به نقل از خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، مرجان محمدی با بیان اینکه ۶ مخزن ذخیره سازی نفت خام در منطقه عملیاتی گوره به زودی به بهره برداری می رسد، گفت: سایت مخازن استراتژیک ذخیره سازی نفت خام گوره که در مجاورت تلمبه خانه گوره و در ۴۰ کیلومتری شمال بندر گناوه در استان بوشهر واقع شده، شامل ۲ مخزن هر یک به ظرفیت یک میلیون بشکه و ۴ مخزن هر یک به ظرفیت نیم میلیون بشکه است که در مجموع قابلیت ذخیره سازی ۴ میلیون بشکه نفت خام را دارد.

وی توضیح داد: مخازن ذخیره سازی به شماره های ۲۰۰۱-۲۰۰۶ هستند که مخازن ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ با ظرفیت ۵۰۰ هزار بشکه و مخزن ۲۰۰۳ به ظرفیت یک میلیون بشکه برای ذخیره سازی نفت خام سنگین در نظر گرفته شده است.

محمدی ادامه داد: مخازن ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ هر کدام به ظرفیت ۵۰۰ هزار بشکه و مخزن ۲۰۰۶ با ظرفیت یک میلیون بشکه نیز برای ذخیره سازی نفت خام سبک در نظر گرفته شده اند.

محمدی با بیان اینکه مخازن ذخیره سازی نفت خام گوره به صورت مکعبی و برای نخستین بار در کشور به شکل بتنی و به صورت دفنی طراحی و تحت اجرا قرار گرفته اند، افزود: قابلیت پر شدن مخازن ۵۰۰ هزار بشکه ای هر کدام ۱۰۰ هزار بشکه در روز و مخازن یک میلیون بشکه ای هر کدام ۲۰۰ هزار بشکه در روز بوده و بر این اساس در مجموع ظرفیت پر شدن مخازن در حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز است.

وی تصریح کرد: همچنین به منظور کاهش اثرات نشت احتمالی نفت از مخازن بتنی و به حداقل رساندن هدر رفت نفت خام و جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی، لایه ای از ژئوممبرین دور مخازن در نظر گرفته شده است.

محمدی همچنین از انجام یک میلیون نفر- روز کار بدون حادثه در اجرای طرح مخازن ذخیره سازی نفت خام گوره خبر داد و گفت: هم اکنون مخازن آماده نفت گیری هستند که به زودی و به طور رسمی اعلام و اجرایی می شود. مذاکرات با مناطق نفتخیز جنوب نیز به منظور تحویل و تحول در حال انجام است.

به گفته محمدی، افزون بر مخازن ذخیره سازی نفت خام در این سایت تمامی تاسیسات و تجهیزات مورد نیاز از قبیل پمپ های اصلی، ساختمان های اداری و کنترل، سیستم آتش نشانی، فلر، واحد تولید گاز خنثی یا تیتروژن، پکیج هوای ابزاز دقیق و … وجود دارد که البته بخش عمده پروژه از سوی پیمانکاران قبلی انجام شده است.

گفتنی است که آغاز شروع طرح ساخت و راه اندازی مخازن ذخیره سازی نفت خام در منطقه عملیاتی گوره به سال ۱۳۸۱ بر می گردد. طی این سال ها به دلایلی از جمله عدم نیاز به ذخیره سازی، تحریم های بین المللی، هزینه های احتمالی و … در اولویت توسعه و راه اندازی قرار نداشت اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم طرح اجرای این مخازن از سال ۱۴۰۱ در اولویت کاری شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت.

به گفته محمدی، شاید کمتر کسی فکر می کرد که بتوان در مدتی محدود تاسیسات مدفون شده در گل و لای و رسوبات ناشی از سیلاب های متعدد را پاکسازی و شرایط راه اندازی و بهره برداری از این مخازن را فراهم کرد.

گفته می شود که تاسیسات، تجهیزات و پمپ های این مخازن زیر بیش از ۱۰ متر گل و لای پنهان شده بود و با وسایل مکانیکی امکان پاکسازی وجود نداشت و همه به صورت دستی و به همت نیروی انسانی فعال در منطقه انجام شده است.

محمدی با بیان اینکه خطوط لوله انتقال نفت به مخازن پیش از این نصب و هیدروتست شده بودند، افزود: با توجه به عدم قطعیت های خیلی زیاد و ناشناخته های موجود، موظف بودیم برای صحه گذاری و اطمینان از عملکرد صحیح خطوط لوله، مجدد تمامی لوله ها را تست کنیم که با توجه به آسیب و فرسودگی موجود انجام کار بسیار دشوار بود.

وی ادامه داد: خوشبختانه هم اکنون تمام تجهیزات، تاسیسات و خطوط لوله اورهال و بازسازی شده اند. در ضمن لازم به یادآوری است که با توجه به اینکه تجهیزات عمدتا خارجی سفارش گذاری و نصب شده بودند، اورهال آنها یکی از چالش های عمده بود که به همت سازندگان داخلی این مهم عملیاتی و هم اکنون در مرحله بهره برداری قرار دارد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا