ضرورت کشف رازهای بهرهوری در صنعت آهنسازی
مهرداد ابراهیمیان
صنعت آهنسازی به عنوان قلب صنعت فولاد کشور، نقش کلیدی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و صنعتی ایران ایفا کرده و در ادامه زمینه را فراهم کرده تا زنجیره فولاد در جایگاه دومین بخش بزرگ و ارزآور در اقتصاد کشور بعد از نفت و مشتقات قرار گیرد.
در راستای این مهم، شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با برگزاری نخستین کنفرانس ملی آهنسازی ایران، گامی بنیادین در تحکیم ارتباط میان صنعت و دانشگاه و ارتقاء بهرهوری برداشته است.
این کنفرانس بههمراه مشارکت دانشگاه های معتبر کشور در روزهای ۲۱ و ۲۲ آذرماه ۱۴۰۳ در بندرعباس برگزار خواهد شد و به عنوان یک رویداد تخصصی در راستای تبادل دانش و تجربیات در حوزه آهنسازی، میتواند نتایج مثمر ثمری برای این صنعت بههمراه داشته باشد.
تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه
یکی از اهداف اصلی برگزاری کنفرانسهای تخصصی در حوزه صنعت آهنسازی، تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه است. دانشگاهها به عنوان مراکز تحقیق و توسعه، همواره در تلاشند تا یافتههای علمی خود را به کاربردهای صنعتی تبدیل کنند. برگزاری کنفرانسها این امکان را فراهم میکند که محققان، صنعتگران، و دانشجویان آیندهساز، به تبادل نظر و تجربیات بپردازند و از دستاوردهای یکدیگر بهرهمند شوند. این تعامل میتواند موجب ارتقاء کیفیت محصولات و خدمات در صنعت آهنسازی شود و به بهبود فرآیندهای تولید کمک کند.
نوآوری و توسعه تکنولوژی
از این رو می توان امیدوار بود که نخستین کنفرانس ملی آهنسازی ایران، بستری مناسب برای ارائه جدیدترین تحقیقات و فناوریهای روز در این صنعت به وجود آورد. از موضوعات مهم کنفرانس میتوان به فرآیند ریفورمینگ و تولید گاز احیاکننده، فولاد سبز و الزامات زیستمحیطی، و تکنولوژیهای نوین اشاره کرد. این موضوعات در شرایط کنونی که دنیای صنعت به سمت پایداری و کاهش تأثیرات زیستمحیطی پیش میرود، از اهمیت ویژهای برخوردارند. شناسایی و بهکارگیری تکنولوژیهای جدید میتواند به کیفیت و بهرهوری بیشتر در تولید فولاد کمک کند و صنعت آهنسازی ایران را در سطح جهانی ارتقا دهد.
ارتقاء بهرهوری و تقویت اقتصاد مقاومتی
اهمیت دیگر برگزاری چنین کنفرانسهایی، حمایت از سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر لزوم ارتقاء بهرهوری و استفاده بهینه از منابع تأکید دارند. با توجه به این مهم، برگزاری کنفرانس ملی آهنسازی و استفاده از ظرفیتهای علمی و پژوهشی مراکز دانشگاهی میتواند به تقویت این سیاستها و افزایش رقابتپذیری صنعت فولاد کشور کمک کند.
این کنفرانس یک فرصت ایدهآل برای بررسی و شناسایی چالشها و فرصتهای موجود در صنعت آهنسازی و ایجاد استراتژیهای لازم جهت بهرهبرداری بهتر از منابع و توانمندیها است.
مطرح کردن چالشهای زیستمحیطی
مسائل زیستمحیطی یکی از چالشهای جدی پیش روی صنعت آهنسازی است که در کنفرانس ملی آهنسازی به آن توجه ویژهای خواهد شد. در دنیای امروز، صنایع موظف هستند که همگام با توسعه پایدار، آسیب کمتری به محیطزیست وارد کنند. در این راستا، ارائه راهکارها و تکنیکهای زیستمحیطی در کنفرانس میتواند منجر به تغییرات مثبت در نحوه تولید فولاد و کاهش اثرات منفی آن بر محیطزیست شود.
بررسی مقالات علمی
دکتر رضا ابراهیمی، استاد برجسته متالورژی و دبیر علمی کنفرانس تأکید کرده است که از مجموع مقالات رسیده به دبیرخانه، ۲۶ مقاله موفق به کسب امتیاز لازم شدهاند. این آمار نشاندهنده علاقه و همکاری گسترده اساتید، محققان و دانشجویان در زمینه تحقیقات علمی و تکنولوژیهای نوین در صنعت آهنسازی است.
ارائه ۱۳ مقاله بهصورت سخنرانی و ۱۳ مقاله بهصورت پوستر فرصتی است برای نمایش دستاوردهای علمی و غنیسازی محتوای کنفرانس که باید امیدوار بود این حرکت آغازین با گام های استوار و علمی مسیر جدیدی را به سوی دغدغه های تولید از جمله بهره وری و سازگاری بیشتر با محیط زیست را فراهم کند.
علاوه بر این، برگزاری چنین رویدادهایی به مرحلهای برای شناسایی و معرفی نیازها و چالشهای موجود در بازار کمک کرده و از سوی دیگر توجه مسئولان، برنامه ریزان و مدیران در صف برای حل مشکلات مبتلابه را جلب کرده تا با روش های علمی و با سینرژی بیشتر از آنها عبور کنند.
امید است که متولیان صنعت و مسئولان اجرایی با نگرش مثبت به دستاورد این کنفرانس نگاه کنند و از فرصتهای موجود برای رونق و شکوفایی این صنعت حیاتی بهره ببرند تا در نهایت گامی بلند تر به سوی توسعه پایدار اقتصادی کشور برداریم.