گروه سیاسی- روابط ایران و کوبا شامل همکاریهای اقتصادی و دوستانه میباشد. بین دو دولت در ژانویه ۲۰۰۶ یک سند همکاری برای تقویت روابط در هاوانا برقرار شد.
دو کشور هماکنون در خاک یکدیگر دارای سفارتخانههای رسمی و در سطح مقام سفیر میباشند. این دو کشور از سال ۱۳۵۳شمسی با یکدیگر روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و … با افت و خیز برقرار کردند.
همچنین روابط بین آنها یک بار در سال ۱۳۵۵ از سوی دولت ایران قطع شد اما بعد از انقلاب به دلیل تفکرات ضدامپریالیستی کوبا و انقلاب اسلامی ایران این روابط عمیق تر شد.
سیدابراهیم رئیسی بعد از ظهر روز پنجشنبه به وقت محلی در آخرین بخش از برنامههای سفر رسمی دو روزه به کوبا در دیدار با آقای «رائول کاسترو» رهبر معنوی و رئیس جمهور سابق این کشور گفت: امروز روابط سیاسی تهران و هاوانا در عالیترین سطح از ابتدای برقراری روابط دو کشور قرار دارد.
رئیس جمهور با اشاره به پیشرفتها و دستاوردهای انقلاب کوبا، به خصوص در حوزه بهداشت و سلامت افزود: اقتضای این سطح از روابط سیاسی میان دو کشور این است که در سایر حوزهها از جمله اقتصادی، فنی، بیوتکنولوژی، پزشکی، دارویی و تولید واکسن نیز شاهد گسترش روابط و همکاریهای فیمابین باشیم.
رئیس جمهور با تمجید از صبوری، ایستادگی و روحیه آزادیخواهی دولت و ملت کوبا در برابر تحریمهای ناعادلانه و یکجانبه آمریکا علیه این کشور، ۶ دهه اعمال تحریم علیه این کشور و نقض گسترده حقوق بشر علیه ملت کوبا از سوی مدعیان دفاع از حقوق بشر را محکوم کرد.
رئیسی همچنین بر ضرورت اتحاد و همفکری هر چه بیشتر کشورهای همسو در مقابل استکبار جهانی، به ویژه در پی تحولات اخیر در عرصه بینالملل و گذار از نظام کنونی به نظام چندجانبهگرایی تاکید کرد.
«رائول کاسترو» رهبر معنوی و رئیس جمهور سابق کوبا نیز در این دیدار با تمجید از مبارزات انقلابی ملت ایران و ۴۴ سال ایستادگی آنان در مقابل زورگوییهای استکبار و امپریالیسم جهانی گفت: امروز دوران یکجانبهگرایی به سر آمده و در حال گذار به چندجانبهگرایی هستیم.
رائول کاسترو همچنین به بیان خاطراتی از دوران مبارزات خود و برادر فقیدش پرداخت.