کد خبر: 300402133316
اقتصادبازرگانیتولید و بازرگانیروزنامه

فروش ۲۷ هزار تن ذرت غیرمنطبق با استاندارد به شرط صادرات مجدد

عصراقتصاد: اجتهادی، بنابر اعلام مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی، بخشی از ذرت‌های غیرمنطبق با استاندارد به میزان ۲۷ هزار تن ذرت در گمرک خوزستان نامنطبق بود که توسط مراجع قانونی به عنوان محموله آلوده تشخیص داده شده بود که فروش آن به شرط صادرات مجدد به خارج کشور بود.

سیدعبدالمجید اجتهادی در مورد گزارش‌هایی مبنی بر تعیین‌تکلیف ذرت‌های آلوده یا اصطلاحاً غیرمنطبق با استاندارد در گمرکات کشور، گفت: بخشی از ذرت‌های غیرمنطبق با استاندارد به میزان ۲۷ هزار تن ذرت در گمرک خوزستان نامنطبق بود که توسط مراجع قانونی به عنوان محموله آلوده تشخیص داده شده بود که فروش آن به شرط صادرات مجدد به خارج کشور بود.

وی افزود: برای ذرت‌های نامنطبق تأییدیه گمرک گرفته شد و تمام این محموله طی چند مرحله از کشور خارج شد، چون حکم قضایی فروش به شرط صادرات به خارج کشور بوده است.

به گفته وی، بخشی از ذرت‌های نامنطبق با استاندارد برای مصرف ثانویه و تبدیل آن به محصولات دیگر مانند الکل صنعتی استفاده می‌شود، اما فروش محموله ذرت خوزستان به شرط صادرات بود که طی چند فقره حواله در تاریخ‌های ۶ و ۲۲ تیرماه و همچنین یک محموله در ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۱ و آخرین محموله آن در ۳ بهمن ۱۴۰۱ توسط کشتی‌ها بارگیری و از کشور صادرات مجدد شد.

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری اموال تملیکی همچنین در مورد محموله غلات فاسد شده در گمرکات امیرآباد که مورد اشاره رئیس قوه قضائیه بود، گفت: در بندر امیرآباد مازندران ۶ هزار تن گندم خوراکی به صورت متروکه مانده بود که براساس حکم حاکم شرع مجوز فروش آن صادر شد. در این زمینه با اداره غلات مازندران هماهنگی و قراردادی منعقد شد که این گندم‌ها را به اداره غلات بفروشیم، چون طبق قانون همه گندم‌ها باید به اداره غلات داده شود.

وی گفت: ۶ هزار تن گندم متروکه در گمرک امیرآباد در مرحله تفاهم‌نامه و تحویل کالا از سوی اموال تملیکی به شرکت غله و خدمات بازرگانی قرار دارد.

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری اموال تملیکی همچنین ادامه داد: در بندر امیرآباد ۹۳ تن جو دامی نیز متروکه شده است که حکم حاکم شرع گرفته و باید برای فروش آن استعلام سلامت محموله گرفته شود و بعد از جواب استعلام، مجوز فروش این محموله را صادر می‌کنیم.

اجتهادی در مورد ذرت‌های آلوده شده در گمرک امیرآباد که مورد اشاره رئیس قوه قضائیه بود، گفت: ۳ هزار تن ذرت فاسد شده در بندر امیرآباد بود که اصطلاحا نامنطبق با استاندارد بود و طبق حکم قضایی، به شرط تبدیل شدن این محموله به الکل صنعتی، مزایده آن به صورت فوق‌العاده با شماره ۵۷۹ برگزار شد و شرکت‌هایی که دارای صلاحیت هستند و تکنولوژی تبدیل ذرت آلوده به الکل صنعتی مورد استفاده در صنعت و نه ا لکل طبی را دارند، می‌توانند در این مزایده شرکت کنند.

وی گفت: همه ۳ هزار تن ذرت آلوده بندر امیرآباد در مرحله مزایده قرار دارد و هم‌اکنون مزایده ۵۷۹ در جریان است. به زودی این محموله ۳ هزار تنی ذرت غیرمنطبق به فروش می‌رسد و بعد از اینکه شرکت برنده در مزایده مشخص شد، محموله با نظر کارشناسان ترخیص و هزینه آن به حساب دولت واریز می‌شود و ذرت‌های آلوده تبدیل به الکل صنعتی می‌شود.

وی تأکید کرد: همه محموله‌های غیرمنطبق با استاندارد در گمرک مازندران تعیین تکلیف شده است.

بعد از بازدید چند هفته قبل غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه از بندر امیرآباد مازندران با محموله‌ای از ذرت‌های آلوده شده برخورد شد که بوی متعفنی از آن متصاعد می‌شد و رئیس قوه قضائیه اعلام کرد در شرایطی که مرغداران کشور نیاز به دان مرغ و ذرت دامی داشتند، عده‌ای این محموله‌ها را در انبارهای تقریبا رایگان منطقه آزاد دپو کرده و بعد از اینکه محموله فاسد شد، ذرت‌های فاسد شده در نهایت با حکم مقام قضایی برای مصارف صنعتی در فرآیند مزایده و فروش قرار گرفت.

اعلام زمان مزایده خودروهای توقیف شده در گمرک

همچنین مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی از مزایده خودروهایی که مدت‌ها قبل به دلیل ممنوعیت ثبت سفارش در گمرک متوقف شده بودند در مردادماه خبرداد.

سید عبدالمجید اجتهادی، مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی گفت: مزایده خودروهای راه سازی، سبک، سنگین و خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی که چندین سال به دلیل ممنوعیت ثبت سفارش در گمرکات متوقف بوده، با تدبیر وزارت اقتصاد و با توجه به بندی که در قانون بودجه ۱۴۰۲ و در جداول متفرقه آن آمده، به زودی برگزار می شود.

وی همچنین از حل مشکلات قضایی عرضه و فروش این خودرو در جلسات متعدد با قوه قضاییه نیز خبر داد.اجتهادی اضافه کرد: در جلسات با سازمان ملی استاندارد، در نهایت مجوز این بخش نیز صادر شد و قرار است در مرداد ماه این خودروها به خصوص سواری ها که متقاضی زیادی نیز دارد، به مزایده گذاشته شود.

اجتهادی گفت: ما در حال اجرای تکلیف قانونی هستیم که بودجه برای وزارت اقتصاد و به خصوص سازمان اموال تملیکی در نظر گرفته است.

مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی بر حل مشکلات این خودروها در بخش های پلاک ملی، ترخیص و استاندارد نیز تاکید کرد و گفت: با حل مشکلات، عرضه این خودروها تسهیل شده و همه مردم می توانند در این مزایده شرکت کنند.

اجتهادی در خصوص حراجی های برخط خرده فروشی نیز بیان کرد: سامانه حراج برخط خرده فروشی سازمان اموال تملیکی رونمایی شده و اکنون نهمین حراجی با این سامانه انجام می شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر به جز تهران در سایر استان ها از جمله قم نیز برقرار است و ما هر هفته یک یا دو حراج برخط خرده فروشی داریم که همه واسطه ها حذف و خانواده ها در بستر قانونی تصویر کالای مورد نظر خود را در این حراجی ها دیده و برای خرید آن اقدام می کنند.

مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه ویژگی اصلی سامانه برخط الکترونیکی حراجی خرده فروشی، این است که مشکلات سامانه برخط تدارکات الکترونیکی دولت را ندارد، افزود: ثبت نام در این سامانه کاملا رایگان است، در حالی که در سامانه ستاد باید برای ثبت نام، متقاضیان توکن تهیه می کردند؛ همچنین پیش پرداخت ها در صورتی که متقاضی برنده نشود بلافاصله بازگردانده می‌شود در حالی که در سامانه ستاد این مرحله شاید یک ماه طول می کشید.

اجتهادی تاکید کرد: خوشبختانه وزارت اقتصاد در بخش اموال تملیکی، تصمیمات و تدابیر به موقع و درستی را اتخاذ کرده و این موضوع سبب حل بسیاری از مشکلات مردم در این بخش شده است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا