کد خبر: 19129918645
بازاربازارها و خدمات مالیبانک و بیمهروزنامهفناوری اطلاعات و ارتباطات

فعالان اکوسیستم استارتاپی مطرح کردند: نوآوری و فناوری؛ عامل شکست انحصار در صنعت بیمه

سمینار اینشورتک در بیمه‌گری با حضور نمایندگان بیمه‌ها و استارتاپ‌های این حوزه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ در محل کارخانه نوآوری آزادی با محوریت چالش های فروش و نگاه نوآورانه به این حوزه برگزار شد.

در ابتدای این سمینار حمیدرضا قدبیگی، مدیر عامل شتابدهنده و مدرسه کسب و کار آروان تِک و از فعالان اکوسیستم استارتاپی کشور، به عنوان برگزارکننده این سمینار از لزوم نگاه اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور به صنایعی که پتانسیل‌های فراوان ورود نوآوری و فناوری دارند، اشاره کرد و صنعت بیمه را یکی از این صنایع نام برد.

او اضافه کرد:بیمه مرکزی قصد دارد که از ساختار سنتی و انحصاری که در این صنعت وجود دارد، فاصله گرفته و جان تازه‌ای در این صنعت دمیده شود. بهترین و شاید بتوان گفت که تنها راه رسیدن به این هدف استفاده از فناوری و نوآوری و توان استارتاپ‌ها است و از طرفی دیگر استارتاپ‌ها باید بتوانند بر روی نیازهای واقعی که در صنعت بیمه وجود دارد، فعالیت کنند که نیازمند ایجاد تعامل بین صنعت بیمه و استارتاپ‌های این حوزه است. البته بعضی از بیمه‌ها مانند بیمه سامان که جز پیشروترین بیمه‌ها در کشور هستند، سعی کرده‌اند با برگزاری رویداد‌های نیازمحور (ریورس پیچ) نیازهای فناورانه حوزه بیمه را در اختیار اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور قرار دهند که جای بسی خوشحالی است.

قدبیگی اضافه کرد: در این بین بیمه مرکزی هم به عنوان قانونگذار لازم است قوانین را به گونه‌ای وضع کند که در جهت تسهیل فعالیت‌های استارتاپ‌ها و حمایت از آنها باشد تا بتواند با کمک این شرکت‌های نوآور به هدف اولیه خود که رفع انحصار از این صنعت است، دست یابد.

او ادامه داد: از دیگر فعالیت‌هایی که بیمه مرکز به عنوان متولی این حوزه در کشور در شرح وظایف خود می‌تواند انجام دهد تا بستر را برای فعالیت بخش خصوصی آماده کند، ایجاد زیرساخت فرهنگی بیمه در کشور است. با تولید محتوای هدفمند می‌توان آگاهی مردم در مورد اهمیت بیمه را بالا برد که در نتیجه آن، ریسک زندگی کاهش می‌یابد و احساس آرامش در افراد افزایش پیدا می‌کند.

به گفته مدیر عامل شتابدهنده و مدرسه کسب و کار آروان تِک، بخش دیگری از این صنعت که می‌توان آن را موتور محرک یا پارو زنان اصلی این صنعت دانست، کارگزاران بیمه هستند که به عنوان نمایندگان مصرف‌کنندگان می‌توانند با استفاده از ابزارهای مختلف و با تکیه بر تجربه و تجهیز خود به تکنولوژی جان تازه‌ای به این صنعت ببخشند. البته طبق قوانینی که در بیمه مرکزی برای اعطای مجوز به کارگزاران آنلاین داده شده است زمینه برای فرهنگ کارگزاری آنلاین به‌وجود آمده است. کارگزاران از همین حالا برای آموزش و کسب مهارت کارگزاری آنلاین باید اقدام کنند تا بتوانند با تغییر فرهنگ خرید مردم که موضوع کرونا به آن سرعت دوچندان داده است از این موضوع به عنوان یک فرصت استفاده کنند.

او تاکید کرد: تمامی مواردی که ذکر شد، نشانده آن است که نیاز است نگاه به صنعت بیمه از دید قانونگذار، بیمه‌گران و کارگزاران تغییر کند و با عینکی مجهز به تکنولوژی‌های روز به این صنعت نگاه کنند تا بتوانند فرصت‌های فراوانی که در این حوزه وجود دارد را ببینند و هم برای خود و هم برای جامعه باعث آرامش بیشتری شوند.

ضرورت همرسانی عرضه و تقاضای فناورانه

در ادامه این رویداد آرش فروزان به عنوان دبیر پنل و فعال اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور نیاز اکوسیستم بیمه و اینشورتک کشور به برگزاری این سمینارها در جهت به اشتراک‌گذاری تجربیات، همفکری و همرسانی عرضه و تقاضای فناورانه را از لزوم این حوزه دانست و از بیمه سامان و شتابدهنده آروان‌تِک که پایه‌گذار این فعالیت شده‌اند تشکر کردند و همچنین اضافه کردند که امیدوار هستند با همکاری همه بیمه‌ها رویدادها اینچنینی به صورت مستمر اتفاق بیافتد.

این رویداد با برگزاری پنل اول با موضوع: «سیاست‌های شرکت‌های بیمه در تعامل با نوآوری زیرساختی و فروش بیمه نوآورانه» با حضور نمایندگان بیمه سامان (حسن سعیدی مدیر برنامه‌ریزی و توسعه بازار بیمه سامان)، تجارت نو (حامد شیدائیان، مدیر کسب و کارهای نوین بیمه تجارت‌نو) و بیمه رازی (حمید پروازی، مدیر توسعه کسب و کارهای دیجیتال بیمه رازی) برگزار شد.

نوآوری و فناوری راه بقای بیمه‌ها

در ابتدای این پنل، فروزان به عنوان دبیر پنل یادآور شد که تحول سازمانی خوبی در حوزه چارت سازمانی بیمه‌ها اتفاق افتاده است و عناوین سازمانی مانند «مدیریت کسب و کارهای نوین» و «مدیر توسعه کسب و کارهای دیجیتال» ایجاد شده است. او از حاضران پنل خواستند که درباره تأثیرگذاری این عناوین سازمانی جدید به بیان دیدگاه‌های خود بپردازند.

حمید پروازی، مدیر توسعه کسب و کارهای دیجیتال بیمه رازی، صنعت بیمه را صنعتی سنتی دانست و عنوان کرد که مدل های کسب و کارهای گذشته پاسخگو نیاز کنونی این صنعت نیستند و نیاز است که در راستای تحول دیجیتال تغییراتی صورت پذیرد

 او این تغییرات را به این صورت تشریح کرد که بیمه ها علاوه بر اینکه موضوع نیاز به نواوری و فناوری را قبول کرده اند برای بقا چاره‌ای جز نگاه جدی به موضوع نواوری و فناوری ندارند.

همچنین حسن سعیدی، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه بازار بیمه سامان، در پاسخ به این موضوع اعلام کرد که صنعت بیمه اکنون در مقایسه با چند سال قبل دچار تحول شده است و مدیران اصلی بیمه‌ای و حتی بیمه مرکزی این تغییرات را پذیرفته‌اند.

حامد شیدائیان، مدیر کسب و کارهای نوین بیمه تجارت‌نو، در ادامه بحث به اهمیت تحول دیجیتال اشاره کرد که تحول دیجیتال باید از داخل اتفاق بیافتد و لازمه انجام آن، حمایت مدیران ارشد از این موضوع است و شرکت‌های بیمه با تمام ذهنیت‌های سنتی باید بپذیرند که باید از چابکی و خدماتی که استارتاپ‌ها اینشورتک می‌توانند بیافرینند، بیاموزند که البته کمابیش بیمه‌ها این موضوع را پذیرفته اند.

شیدائیان یکی از رسالت های اصلی مدیران نوآوری و کسب و کارهای نوین در شرکت های بیمه ای را فرهنگ‌سازی در این حوزه دانست و گفت: مدیران کسب و کارهای نوین باید روی ذهنیت مدیران ارشد کار کنند و این موضوع را به صورت نهادینه به این مدیران بقبولانند که صنعت باید به سمت تحویل دیجتال و نگاه خاص به نوآوری و فناوری حرکت میکند و چاره ای جز این وجود ندارد.

مقاومت در حوزه نوآوری در صنعت بیمه

در ادامه پروازی یکی از اصلی‌ترین فعالیت های عملیاتی بیمه رازی در سال آینده را فرهنگ‌سازی با استفاده از ابزارهای مختلف مانند تولید محتوا، برگزاری رویدادهای داخلی و دعوت و برگزاری دوره‌هایی برای کارگزاران، نمایندگان و مدیران شعب در شهرهای مختلف برشمرد و افزود: در موضوعات تکنیکال هم فعالیت‌هایی صورت گرفته است که یکی از آنها ایجاد اکوسیستم همراز است که در حوزه نمایندگان و شبکه فروش فعالیت می‌‌کند.

سعیدی اعتقاد دارد که در اصل این فرهنگ‌سازی در صنعت بیمه تا حدی صورت گرفته است و با موجی که در موضوع کرونا در دنیا در خرید آنلاین اتفاق افتاده، این فرهنگ با سرعت بیشتری رو به افزایش است.  به گفته او، اکنون زمان آن است که راه‌های عملی را به اکوسیستم بیمه‌ای کشور که تشنه این موضوعات است، تزریق شود.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه بازار بیمه سامان تاکید کرد:‌ اکنون بیمه‌ها در حوزه استفاده از نوآوری‌ها در حالت رقابتی قرار گرفته‌اند و شاید اعتقاد قلبی هم به حوزه نوآوری و فناوری نداشته باشند اما ناگزیر از وضع بوجود آمده در این مسیر قدم‌هایی را برداشته‌اند.

او افزود: بنابراین نیاز است که به موضوع بعد از فرهنگ‌سازی فکر کنیم. اکنون شبکه فروش تشنه استفاده از نوآوری و فناوری در فروش است و اما راه حل مناسب و دقیقی همچنان در این حوزه وجود ندارد و لازم است که متولیان و فعالان اکوسیستم نوآوری فناوری کشور در این حوزه قدم بردارند و مسیر راه را برای حرکت بیمه‌ها روشن کنند.

شیدائیان، مدیر کسب و کارهای نوین بیمه تجارت‌نو که از زاویه دیگری به این موضوع نگاه می‌کند می‌گوید که هرگونه تحول که در سازمان قرار است رخ دهد نیاز به زمان دارد و تغییر چیزی نیست که با بخشنامه و حکم مدیرعامل اتفاق بیافتد ممکن است که در ظاهر مدیران و بدنه کارشانسی به این موضوع موافق باشند اما در باطن نسبت به این موضوع مقاومت می‌کنند و مهمتر از زمان نیاز به واضح کردن چرایی در سازمان وجود دارد که اگر ما توجیح و تبیین نکنیم که چرا باید در یک سازمان تغییر ایجاد شود و به سمت استفاده از نوآوری و اینشورتک حرکت کنیم این واضح نبودن چرایی و ترس از ریسک کردن و تغییر دادن باعث می‌شود که چگونگی در سازمان پذیرفته نشود.

وی گفت: از فعالیت‌های انجام شده در بیمه تجارت‌نو که به پیشنهاد ایشان اتفاق افتاده است تغییر ذهنیت مدیران فنی، بازاریابی و مابقی مدیران نسبت به عصر دیجیتال، اینشورتک و چابکی سازمانی با استفاده از ابزارهایی، مانند رویدادها، کارگاه‌ها و مسابقه‌های نوآوری بوده است.

 او به گزارش مکنزی سال ۲۰۱۹ اشاره کرد که در آن ذکر شده است که شرکت‌های بیمه باید جهت ارائه خدمتشان به فکر دسترسی به بازیگران و بازارهای دیگری از جمله موضوعات گردشگری، حمل و نقل، و خدمات شهری باشند و این موضوع را عاملی اصلی پیشرفت در راه بیمه‌های دانستند.

استخوان لای زخمی به نام زیر ساخت فروش و صدور آنلاین

شیدائیان در مورد موضوع تحول درکل به دو موضوع مهم رهبری و فناوری اشاره کرد و در مورد رهبری کم و بیش در حال انجام است اما حوزه فناوری در واقع پاشنه آشیل صنعت بیمه است.

در حاضر اگر قصد داریم به سمت بیمه‌گری باز، ظرفیت‌های اینشورتک و ایجاد زنجیره ارزش قدم برداریم نقش هسته بیمه بسیار مهم می‌شود و لازم است که این هسته بتواند سرویس‌های به روز را در سریع‌ترین زمان و راحت‌ترین روش ممکن در اختیار استارتاپ‌ها و شرکت‌های بیمه قرار دهد.

 و متاسفانه در حال حاضر هسته بیمه این ظرفیت‌ها را ندارد و لازم است که شرکت‌های نرم‌افزاری و شرکت‌های بیمه‌ای با نگاهی جدید به این موضوع وارد عمل شوند و پیش بینی میکنم که در سال آینده به سمت ایجاد هسته‌های کوچک بیمه‌ای بروند تا حداقل بتوانند برای محصولات کوچکی که خود طراحی می‌کنند از این هسته‌های استفاده کنند و ناگزیر هستند برای تعامل با استارتاپ‌ها و ایجاد سرویس‌ها بهتر به این سمت بروند و خدمات را در حالتی که به ظاهر به صورت‌ آنلاین صورت می‌پذیرد و در پس پرده به صورت آفلاین صدور صورت می‌پذیرد تغییر دهند

هزینه‌های که در حاضر هسته بیمه از بیمه‌گرها دریافت می‌کند به اندازه هزینه ایجاد یک استارتاپ است

سعیدی در مورد هسته بیمه‌ای اعلام کردند که در حدود ۵ سال پیش با یک شرکت بیمه‌ای قصد داشتیم که یک هسته بیمه را در حوزه بیمه‌های عمر ایجاد کنیم اما در بین این فعالیت به مشکلاتی برخوردیم که در عمل نتوانستیم این فعالیت را به صورت کامل به پایان ببریم و متوجه شدیم که برای انجام این فعالیت لازم است که بیمه‌های با ایجاد یک کنسرسیوم و به اشتراک گذاری منابع، داده‌ها و دانش این موضوع را به سرانجام برسانند.

در حال حاضر به مشکل هسته بیمه تمامی فعالیت‌ها در اصلی در حوزه بیمه به صورت مکانیکی انجام می‌شود و حتی استارتاپ‌ها هم در پشت پرده فعالیت خود ورود دیتا را به صورت دستی انجام می‌دهند و فقط در اصل ورود اطلاعات را به صورت آنلاین انجام می‌دهند و می‌توان گفت که در حال حاضر در کشور با وجود مشکل هسته بیمه صحبت از اینشورتک به معنی واقعی کلمه امری بسیار سخت و در بعضی مواقع غیر قابل انجام به نظر می‌رسد.

با شرایط هسته بیمه تنها می‌توانیم شعار اینشورتک را بدهیم

پروازی با توجه به ضعف‌های هسته بیمه اعتقاد دارد که این محدودیت‌ها که هسته بیمه برای ما ایجاد کرده است ما هم بیکار نمانده‌ایم و اکوسیستمی با نام همراز را ایجاده کرده‌ایم که با استفاده از آن توانسته‌ایم با شرکای خود بیمه رازی فعالیت‌هایی مشخصی را تعریف کنیم و در حوزه آتش‌سوزی با پیگیری‌ها و سختی‌های فراوان توانسته‌ایم سرویسی را از هسته بیمه فناوران دریافت کنیم که در حال حاضر در جشنواره بیمه رازی توانسته‌ایم در حدود ۶۰۰۰ هزار عدد از این بیمه‌ها را با سرویس که از فناوران دریافت کرده‌ایم انجام دهیم.

در انتهای پنل اول حضار در خصوص موضوعات مختلف سوالاتی را از پنلیست‌های داشتند که پنلیست‌ها به آنها پاسخ دادند.

پنل دوم برنامه

با موضوع: “موانع و فرصت‌های پیش‌روز کارگزان آنلاین و تغییرات مورد نیاز فروش بیمه در دوران‌گذار ” با حضور بنیانگذار بیمه‌بازار (محمدرضا فرهی)، هم‌بنیانگذار و مدیر ارشد عملیات استارتاپ‌ها بیمیتو و ازکی (آیدین حسینی) و بنیانگذاری استارتاپ هشتک‌بیمه (علیرضا عقیلی) برگزار گردید.

موفقیت خروجی استارتاپ های اینشورتک

آیدین حسینی ،بنیانگذار استارتاپ هشتک‌بیمه در مورد فعالیت بیمتو که از سال ۹۴ با موضوع بیمه اتومبیل شروع به کار کرد گفت و از مشکلاتی که با عدم رسمیت و حمایت از بیمه‌مرکزی برای این فعالیت داشتند اشاره کرد و اشاره کرد که با توجه به اینکه ما به این کار ایمان داشتیم به هیچ عنوان دلسرد نشدیم و با پوشیدن چکمه‌های آهنی این فعالیت را ادامه دادیم تا سال ۹۵ که توانستیم محصول اولیه را وارد بازار کنیم در غالب وب سایت و اپلیکیشن بر بستر اندروید شروع به کار کردیم که در حال حاضر هم با توجه به استقبالی که از فعالیت ما شده ما توانسته‌ایم ۱۰ محصول را وارد باز اینشورتک کشور کنیم.

علیرضا عقیلی ،بنیانگذار استارتاپ هشتک‌بیمه هم در مورد شروع کار خود در سال ۹۶ از بوت کمپ شتابدهنده نوین تک گفت که با ارائه ایده خود توانستند در این شتابدهنده پذیر گرفته و شروع به کار رسمی کنند.

و با موضوع درمان فعالیت‌های خود را شروع کردیم و با بیمه سامان موضوع درمان انفرادی را با کمک آرش فروزان استارت زدیم و مشکل رفع زمانی زیادی که برای صدور بیمه درمان تکمیلی انفرادی وجود داشت را تا حد خوبی حل کنیم و به صورت تخصصی در حوزه درمان فعالیت می‌کنیم.

آشنایی محمدرضا فرحی ، بنیانگذار بیمه‌بازار با موضوع بیمه  که به گفته خودش از پروپوزال تز دکترای ایشان که در حوزه نظریه قراردادها و بازی‌های بوده است که آن زمان در کشور نبودم اما بعد از برگشت به ایران در شرکت رهنما که یک صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر است شروع به کار کردم و با رویکرد من به سمت فناوری اطلاعات متوجه شدن که صنعت بیمه با حوزه فناوری اطلاعات بسیار نا آشنا است و در حین این فعالیت‌ها با آشنایی با شرکت بیمه البرز شرکتی را با موضوع طرح‌ها نوین بیمه‌ای ایجاد کردیم .

در یک سال گذشته که به عنوان مدیر عامل بیمه‌بازار شروع به کار کردم سعی کردم که در نگاه و جهت بیمه‌بازار تغییراتی را انجام دهم و استراتژی‌ را از هیاهو به سکوت تغییر دادم و به صورت مشخص دو کار اصلی را انجام دادیم یکی ارتباط با بیمه‌ها با ایجاد محصولات مشخص‌تر که بر پایه تکنولوژی هستند و فقط از جنس فروش نیست و از همین موضوع توانستیم فعالیت‌های راهبردی ایجاد کنیم و همچنین فعالیت مشخص دیگر که در حال انجام آن هستیم همکاری با اپراتور‌ها و مجموعه‌هایی است که اطلاعات مخاطبین زیادی را دارند از جمله ایرانسل، و دیجی پی و …. از ایجاد اسنپ بیمه با همکاری اسنپ برای اولین بار خبر دادند.

چالش‌های پشت سر گذاشته و برنامه ۱۴۰۰

عقیلی بزرگترین چالش خود را با توجه به اینکه فعالیت‌ها خود را سرویس محور می‌داند و بیشتر بر سرویس‌های درمان فعالیت‌میکنند مهمترین چالش خودرا ارتباط و هماهنگی با بیمه‌ها می‌دانند و اینکه بتوانند ادبیات بیمه‌ها را باخودشان یکسان کنند و اینکه بتوانند موضوع سرعت در گرفتن سرویس از هسته را حل کنند بسیار مهم است.

یکی دیگر از بزرگترین مشکلات چالش نیاز مشتری است در حال حاضر نیاز به علت ویروس کرونا این نیاز در کل دنیا بالا رفته و این نیاز براساس اجبار است و نیاز است که بیمه‌گر ها بر اساس نیازهای مشتری خدمات خود را شخصی سازی کنند.

اوگفت:که در سال ۱۴۰۰ بیشتر به سمت سرویس‌هایی می‌رویم که بتوانیم ارزش افزوده بدهیم و در حال حاضر هم در حال فعالیت بر روی پروژه خسارت درمان با استفاده از هوش مصنوعی هستیم که تا اردیبهشت این سرویس را ارائه کنیم.

آیدین حسینی، هم‌بنیانگذار و مدیر ارشد عملیات استارتاپ‌ها بیمیتو و ازکی صنعت بیمه را صنعت سختی می‌داند و اضافه می‌کند که در لایه اول بزرگترین چالش‌ها معرفی خودمان به عنوان یکی از بازیگران حوزه بیمه به فعالان این اکوسیستم بود که به سختی توانستیم از این مشکل عبور کنیم و از چالش های دیگر ارتباط مستقیم گرفتن با بیمه‌ها و هسته بیمه بود و زمان ورود ما و تیم ما از مهمترین عوامل موفقیت ما بوده است.

در ابتدا از ما به عنوان یک سوپر مارکت آنلاین یاد می‌شد که توانستیم با استفاده از تکنولوژی‌های روز این روند را تغییر بدهیم که در حال حاضر هم با محصول که از بیمیتو به بازار عرضه کردیم در خصوص پرداخت خسارت آنلاین این موضوع را توانسته‌ایم تا حد خوبی پوشش دهیم.

و فعالیت‌های پیشروی ما بیشتر در لایه تجربه مشتری کار می‌کنیم و فعالیت‌های اصلی با به ایجاد تجربه بهتر برای مشتری و پایین آوردن زمان گرفتن خدمات است که صدور بیمه نامه شخص ثالث کمتر از ۳۰ دقیقه و بیمه‌های بدنه کمتر از یک روز بعضی از آنها است.

فرهی چالش اصلی بیمه بازار را موضوع صبوری عنوان کرد که باید با زیرسازی مناسب فعالیت‌های را باید بنا کرد و بر اساس واقعیات بازار حرکت کرد و این صبوری در رابطه با بیمه‌گرها شبکه فروش و بیمه مرکزی هم بهتر خواهد شد.

و یکی از مهمترین مواردی که در گذر زمان به آن رسیدیم این بود که باید ارزش‌های محوری خود را بشناسیم و بر پایه آنها فعالیت‌های خود را تعریف کنیم و در سال جدید ما برگشتی داشتیم به استراتژی دو سال قبل که براساس ارزش‌های محوری خودمان فعالیت‌ها جلو ببریم.

در انتهای پنل دوم حضار در خصوص موضوعات مختلف سوالاتی را از پنلیست‌ها داشتند که پنلیست‌ها به آنها پاسخ دادند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا