فعالیتهای عامالمنفعه بانک مسکن با تکیه بر منابع قرضالحسنه مردمی

حجتالاسلام و المسلمین دکتر حبیباله احمدیان، کارشناس مسائل دینی، با اشاره به اهمیت قرضالحسنه در دین اسلام، آن را یکی از اعمال صالح با آثار دنیوی و اخروی توصیف کرد.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن – هیبنا؛ حجتالاسلام احمدیان با استناد به آیه ۲۴۵ سوره بقره «مَن ذَا الَّذِی یُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَیُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا کَثِیرَهً» گفت: قرضالحسنه در قرآن کریم و روایات متعدد اسلامی به عنوان عملی ارزشمند معرفی شده است که هم موجب رفع مشکلات مالی مردم میشود و هم پاداش معنوی فراوانی برای قرضدهنده دارد.
این مبلّغ دینی افزود: قرآن کریم به طور خاص در سورههای بقره (آیه ۲۴۵)، مائده (آیه ۱۲)، حدید (آیات ۱۱ و ۱۸)، تغابن (آیه ۱۷)، و مزمل (آیه ۲۰) به این موضوع پرداخته شده است.
وی گفت: در اخبار صحیحه وارد شده است که پاداش صدقه ۱۰ برابر محاسبه می شود؛ در حالی که پاداش قرضالحسنه ۱۸ برابر نزد خداوند خواهد بود. این تفاوت نشاندهنده جایگاه ویژه قرضالحسنه در نظام ارزشگذاری دینی است.
این کارشناس دینی با اشاره به اهمیت مشارکت در نظام قرضالحسنه از طریق سپردهگذاری در حسابهای قرضالحسنه بانکی یا عضویت در صندوقهای قرضالحسنه گفت: بانکها از محل این سپردهها برای انجام امور خیریه و نیکوکاری استفاده میکنند.
وی در ادامه با بیان اینکه بانک مسکن از جمله نهادهایی است که از منابع قرضالحسنه در امور عامالمنفعه استفاده میکند، اظهار داشت: ساخت مدارس در مناطق محروم، احداث مساجد، تجهیز مراکز درمانی، آزادی زندانیان مالی، برپایی موکبهای پذیرایی از زائران و دیگر فعالیتهای خیریه از جمله اقدامات انجامشده از محل این منابع است. به گفته وی، قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه بانک مسکن نیز فرصت مناسبی برای مشارکت مردم در این سنت حسنه است.
حجتالاسلام احمدیان در پایان سخنان خود تأکید کرد: بهتر است منابع قرضالحسنه هر استان در همان استان صرف امور خیریه شود. این کار موجب میشود این منابع با شناخت لازم از نیازهای محلی، هدفمندتر تخصیص یابد و مردم نیز اثر مستقیم مشارکت خود را در منطقه محل سکونتشان مشاهده کنند.