مسیر بی بازگشت جاده ها در ۱۴۰۶
رئیس انجمن قیر با تاکید بر این که همچنان اولین صادرکننده قیر جهان هستیم، گفت: 130 شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه حضور دارند
نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه قیر، آسفالت، عایق ها، بتن، سیمان و ماشین آلات وابسته (BAIEX & CEMENTEX ۲۰۲۵) با حضور داوود محمدی رییس انجمن قیر ایران، مریم توکلیان برگزار کننده این رویداد، برخی از اعضای انجمن و اصحاب رسانه در محل انجمن قیر ایران برگزار شد.
رقم چشمگیر صادرات قیر ایران
داوود محمدی، رئیس انجمن قیر ایران، در این نشست، از رشد چشمگیر صادرات قیر ایران خبر داد و گفت: در سال گذشته، ایران موفق به صادرات ۷.۵ میلیون تن قیر به ارزش بیش از دو میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار شده است و پیش بینی می شود این رقم در سال جاری به ۸.۵ میلیون تن افزایش یابد.
وی در ادامه گفت: با وجود رشد قابل توجه صادرات، ۲ میلیون تن قیر نیز برای مصارف داخلی کشور از جمله جاده های روستایی، نوسازی مدارس، بنیاد مسکن، دهیاری و شهرداری ها… مصرف می شود. این امر نشان از اهمیت قیر در توسعه زیرساخت های کشور دارد.
محمدی گفت: صادرات قیر ایران به طور کامل از طریق بورس کالا انجام می شود و این امر شفافیت و نظارت بر بازار را افزایش داده است. ایران همچنان بزرگترین صادرکننده قیر در جهان است و محصولات خود را به بیش از ۱۵ کشور، به ویژه هند و چین، صادر می کند.
اهمیت قیر در دنیا
پروفسور مقدسی نژاد، یکی از برجسته ترین متخصصان جهانی در حوزه آسفالت و قیر، در این نشست با تأکید بر اهمیت حیاتی قیر در زیرساخت های کشور، اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد از خرابی های جاده ای در سراسر جهان به طور مستقیم یا غیرمستقیم به رفتار و کیفیت قیر مرتبط هستند.
این آمار نشان می دهد که قیر به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده آسفالت، نقش محوری در دوام و پایداری راه ها ایفا می کند که خوشبختانه قیر ایران از کیفیت بالایی برخوردار است.
جاده ها در مسیر برگشت ناپذیر
وی افزود: با توجه به ارزش تقریبی ۹ هزار میلیارد تومانی شبکه راه های کشور وبر اساس استانداردهای جهانی باید سالانه حدود ۶۰ هزار همت صرف احیا و بازسازی جاده ها کنیم در حالی که هزینه سالانه ۴ هزار میلیارد تومانی نگهداری از آن ها محقق شده است.
این متخصص قیر ادامه داد: همین آمارها نشان می دهد که جاده ها رو به خرابی است و پیش بینی من این است که در صورت ادامه این روند جاده ها در سال ۱۴۰۶ به اندازه ای خراب می شوند که برگشت ناپذیر نخواهد شد.
وی دلیل این موضوع را کاه چشمگیر بودجه های عمرانی و نامتناسب بودن آن با نرخ تورم عنوان کرد و گفت: علاوه بر این نرخ قیر در ۶ سال اخیر بیش از ۱۶ برابر شده است و لذا باید بیش از گذشته بر اهمیت و کیفیت قیر های استفاده شده در جاده ها توجه کرد.
مقدسی نژاد در پاسخ به این سوال که چگونه باید کیفیت جاده ها را بالا برد، گفت: مهمترین بخش عمده این موضوع بر اراده کافی و لازم سیاستگذاران باز می گردد. اما توجه به تکنولوژی های روز نیز در این باره موثر است به شرط آن که استفاده از آنها توجیه پذیر شود.
جزییات برگزاری نمایشگاه
توکلیان مجری برگزاری این رویداد نیز در این نشست با بیان اینکه این نمایشگاه از ۱۳ تا ۱۶ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار خواهد شد، گفت: امسال ۱۳۰ شرکت داخلی و خارجی از کشور چین در این رویداد حضور خواهند داشت.
در این دوره از برگزاری نمایشگاه محصولات جدیدی در حوزه انواع قیرهای امولسیونی، آسفالت های رنگی و پلیمری، مواد افزایش دهنده طول عمر رویه های آسفالتی کشور، انواع عایق های نسل جدید و نانو، ماشین آلات پخش آسفالت و… به نمایش گذاشته خواهد شد.
وی در ادامه افزود: برخی شرکت های مهندسی و پیمانکاری که در حال طراحی و راه اندازی نسل پنجم کارخانجات قیر هستند نیز در این دوره از نمایشگاه حضور خواهند داشت. بخش سیمان و بتن، تجهیزات و ماشین آلات وابسته به این صنعت نیز در سالن های مجزا میزبان فعالان و متخصصان این حوزه خواهد بود.
مجری برگزاری نمایشگاه قیر و آسفالت در ادامه گفت: نمایشگاه امسال در فضایی بالغ بر ۱۰ هزار متر مربع و در ۳ سالن برگزار خواهد شد.
همچنین کارگاه های آموزشی با موضوعات مختلف تخصصی این صنعت نیز به عنوان برنامه های جانبی در این دوره از برگزاری نمایشگاه برپا خواهد بود.
دیدار با مشتریان عمده قیر در پانزدهمین نمایشگاه به جای امارات
بهنام، یکی دیگر از اعضای انجمن قیر ایران نیز در این جلسه، گفت: خوشبختانه کشورمان همچنان به عنوان بزرگترین صادرکننده قیر در جهان شناخته می شود.
آمار صادرات ۹ ماهه نخست سال جاری که به ۴ میلیون و ۸۶۰ هزار تن می رسد، موید این ادعاست. اما با توجه به این موفقیت ها، نباید از ارتقای سطح علمی و فنی فعالان این صنعت غافل شد. یکی از بهترین فرصت ها برای دستیابی به این هدف، شرکت در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی قیر، آسفالت، عایق ها، بتن، سیمان و ماشین آلات وابسته است.
وی همچنین از دعوت مشتریان بزرگ خارجی به این نمایشگاه و معرفی قیرهای باکیفیت ایران در مقایسه با کشورهای رقیب همسایه خبر داد و گفت: در تلاشیم تا با دعوت مشتریان عمده که بیشتر به دلیل ترس از تحریم دیدارها در امارات رخ می داد، در این نمایشگاه آنها را با توانمندی های شرکت های ایرانی و کیفیت قیر ایرانی آشنا کنیم.
میثم تقوی، عضو انجمن قیر ایران نیز در ادامه این نشست به موضوع مهم بازیافت آسفالت پرداخت و گفت: در سال های اخیر، رویکرد جهانی به سمت بازیافت و استفاده مجدد از این مواد تغییر کرده و آسفالت های تراشه شده پس از فرآوری مجدد، به عنوان یکی از اجزای اصلی در ساخت آسفالت های جدید مورد استفاده قرار می گیرند اما در ایران نبود تجهیزات و دستگاه های مدرن برای بازیافت آسفالت چالش اساسی در اینباره است.