کد خبر: 070603171293
اقتصادتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

معاملات آنلاین خودرو و برگزاری مزایده در سامانه ستاد بر سکوی تجارت الکترونیک

زینب غضنفری

امروز چهارشنبه ۷ شهریور در نشست خبری رونمایی از دستاوردهای مرکز توسعه تجارت، مراسم آغاز به کار معاملات خودرو در سکوهای بخش خصوصی و همچنین رونمایی از امکان برگزاری مزایده‌های اجرای ثبت قوه قضائیه در سامانه تدارکات الکترونیکی (ستاد) با حضور معاونت راهبردی قوه قضائیه و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برگزار شد.

به گزارش عصر اقتصاد، امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک در این مراسم اظهار کرد: دو اقدام ارزشمند نهایی شده است که هریک سابقه پیگیری بیش از یک ساله دارد.

بحث معاملات تجاری کشور در حوزه‌های مختلف شکل می‌گیرد که یکی از مهمترین آن‌ها، حوزه خودرویی کشور است که سالانه میانگین شش الی هفت میلیون صرفاً تعویض پلاک صورت می‌گیرد و بیش از این بحث خود معاملات است که بیش از این‌هاست.

وی تصریح کرد: تجارت الکترونیکی برای حوزه خودروی کشور، ظرفیت شفاف‌سازی و اعتماد سازی است که مهمترین عامل‌های مربوط به یک معامله را در سکوهای تجارت الکترونیک در اختیار مردم و دو طرف معامله قرار می‌دهد. از این جهت شفاف خواهد بود که شخصی که معامله می‌کند، به موضوع معامله که خودروست، آگاهی کامل دارد در مواردی همچون احراز مالکیت خودرو و اینکه خودرو متوقف نباشد یا بدهی نداشته باشد، داده‌های ثبت‌ اسناد و…. بنابراین اعتماد از این جهت خواهد بود که دو طرف معامله اطمینان خاطر داشته باشند که در آینده، نسبت به این قرارداد و معامله، هیچگونه ادعای حقوقی همچون جعل امضا، مالکیت خودرو و … از سوی دو طرف معامله اتفاق نخواهد افتاد.

کلاهدوزان با بیان اینکه در مجموع کار فشرده‌ای آغاز شد و جلسات متعددی برگزار شد، گفت: علیرغم اینکه هماهنگی چندین دستگاه کار سختی بود اما با همت همکاران فراجا و معاونت راهبردی قوه قضائیه انجام شد و ماحصل این جلسات این بود که پاییز سال گذشته، آیین‌نامه تصویب و شیوه‌نامه اجرایی آن اواخر سال گذشته نهایی و ابلاغ شد. براساس آن، مرکز توسعه‌ تجارت الکترونیک فراخوانی را اعلام و از سکوهای بخش خصوصی که تمایل دارند به حوزه معاملات خودرو ورود کنند، دعوت کردیم تا کار خود را آغاز کنند.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک ادامه‌ داد: در وهله‌ اول، ٩ شرکت تقاضای اولیه خود را برای ما ارسال‌ کردند؛ البته تقاضاهای بعد از آن، ابراز شد و در دستور کار ما قرار گرفت. زیرساخت‌های فنی و مستندات اتصال کامل در اختیار٩ شرکتقرار داده شد و از این ٩ شرکت، دو شرکت تست‌های مربوطه را پاس کردند که امروز اعلام رسمی آغاز به کار این سکوها خواهد بود. طبیعتاً باقی شرکت‌هایی که کار را آغاز کرده‌اند، به تدریج که آماده باشند و تست‌های اولیه را پاس کنند، می‌توانند وارد بازار شده و بستر ثبت معاملات خودرو را فراهم کنند.

رئیس مرکز توسعه تجارت همچنین از سامانه تدارکات الکترونیکی دولت و معاملات خودرو در سکوهای تجارت الکترونیکی گفت: معاملات و مزایده ها و مناقصه ها در بستر تجارت الکترونیکی، به کاهش هزینه ها، تردد و مشکلات مردم و قوه قضاییه و شرکت ها کمک می کند.

وی خاطرنشان کرد: فعالیت این سکوها به هیچ عنوان انحصاری نخواهد بود و محدودیتی برای ورود شرکت‌های جدید وجود ندارد. شرکت‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، کاملا با رویکرد بخش خصوصی کار می‌کنند و هیچگونه الزامی برای مشتریان وجود ندارد که حتما از این طریق معاملات خود را انجام دهند و معاملات خود را ثبت کنند؛ بلکه چنانچه تمایل داشته باشند همچنان به روش سنتی معاملات خودرویی خود را انجام دهند، الزام قانونی وجود ندارد که حتماً از طریق این سکوها ثبت‌ معامله داشته باشند اما از طریق سکوهای تجارت الکترونیک،می توانند بصورت شفاف‌، راحت‌تر و مطمئن‌تر فعالیت کنند. این درحالیست که فعالیت سکوهای تجارت الکترونیک در حوزه معاملات خودرو، با فعالیت پلتفرم‌های آگهی خودرو منافاتی ندارد.

نظارت و پیگیری دقیق با رونمایی از سامانه ستاد

همچنین در ادامه نشست خبری،صابر مهری سرپرست معاونت راهبردی قوه قضاییه گفت: الکترونیکی سازی امور دستی در قوه قضاییه با توجه به ۲ میلیون مراجعه روزانه به دستگاه قضا امر مهمی است ضمن اینکه ۱۰۰ هزار مزایده در طول سال در کشور برگزار می شود و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی سالانه در این مزایده ها انجام می شود، با رونمایی از سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، از شمار زیادی از مراجعات کاسته می شود و بر ارقام مزایده ها نظارت بیشتری می شودو بخش قابل توجهی از این ترددها امکان الکترونیکی‌ شدن دارند.

مهری ادامه داد: برخط شدن این مزایده‌ها می‌تواند تحولات خوبی را رقم بزند و شفاف‌سازی بیشتری را موجب شود و امروز با سامانه ستاد، نبود شفافیت، نظارت و گزارش‌گیری که در فرایند سنتی حاکم بود در مزایده آنلاین فراهم شده است.

سامانه خودرو بر، قولنامه الکترونیک خودرو است

در ادامه مسعود محمدی مدیرعامل شرکت پارس آریا با برند تجاری “خودرو بر”، در توضیحاتی کوتاه به معرفی سامانه جدید این شرکت پرداخت.

وی اظهار کرد: سامانه “خودرو بر” در واقع همان قولنامه الکترونیک خودرو است.

محمدی بیان کرد: هدف از این سامانه، ایجاد امنیت و قانونی کردن معاملات خودرو است. در این سامانه، خریدار و فروشنده با ثبت معامله خود، مبایعه‌نامه الکترونیکی با کد رهگیری دریافت می‌کنند که امنیت معامله را تضمین می‌کند.

وی همچنین افزود: شرکت پارس آریا با همکاری شرکت‌های معتبر در حوزه فناوری اطلاعات، سامانه‌ای کامل و آماده بهره‌برداری ارائه کرده است. محمدی ابراز امیدواری کرد که این سامانه به زودی مورد استفاده عموم قرار گیرد.

نظارت قانونی بر تمامی فرایندها معامله آنلاین خودرو

همچنین منصور دادرس، مدیر عامل شرکت همفکران، در مراسم رونمایی از سامانه جدید اعلام کرد : این سامانه نتیجه تلاش و پیگیرییک تیم مجرب و خلاق در طییک سال گذشته است.

وی افزود: این سیستم موجب کاهش هزینه‌ها، افزایش سرعت و کارایی، و جلوگیری از تخلفات در فضای معاملات خواهد شد.

دادرس همچنین به امکانات ویژه‌ای که این سامانه ارائه می‌دهد اشاره کرد و گفت: این سیستم دسترسی به اطلاعات اصیل خودرو و کیفیت موبایل را فراهم می‌کند و پیچیدگی‌های موجود در معاملات را کاهش می‌دهد.

وی افزود : این سامانه برای کسب و کارهایی که به شکل سنتی عمل می‌کنند و همچنین شرکت‌هایی که به شکل الکترونیکی کار می‌کنند، ابزارهای مناسبی فراهم کرده است.

مدیر شرکت همفکران تأکید کرد: در این سیستم، خریدار و فروشنده نیازی به حضور همزمان برای انجام معامله ندارند و می‌توانند درخواست‌های خود را به صورت آنلاین ثبت کنند. همچنین، پشتیبانی ۲۴ ساعته و نظارت قانونی بر تمامی فرایندها از دیگر ویژگی‌های این سامانه است.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا