معاون وزیر صمت: گرانی لوازم خانگی ناشی از کارخانه نیست؛ در بازار اتفاق میافتد
به گفته معاون وزیر صمت، گران شدن لوازم خانگی مربوط به تولید نیست و این گرانی در بازار اتفاق افتاده است.
به گزارش وزارت صمت، مهدی صادقینیارکی در گفتگو با خبر ۲۱ شبکه یک سیما با اشاره به افزایش تولید در صنایع لوازم خانگی اظهار کرد: تولید تلویزیون در مقایسه با ۸ماهه نخست سال ۹۸، ۵۹درصد، ماشین لباسشویی ۵۸درصد و یخچال فریزر ۲۸درصد افزایش داشته است، اما در کولر آبی منفی ۶درصد کاهش داشتیم.
وی گفت: این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۶ که بیشتر برندهای بینالمللی در کشور حضور داشتند، میزان تولید، تلویزیون ۸درصد، لباسشویی ۱۹درصد، یخچال فریزر ۴۵درصد و کولر آبی ۶درصد رشد داشت. نکتهای که در حوزه تولید لوازم خانگی در مقایسه با سال ۹۶ و۹۷ بسیار حائز اهمیت به شمار میرود، افزایش عمق ساخت داخل در این صنعت است. هماکنون میزان عمق ساخت داخل در صنعت لوازم خانگی بزرگ ۷۰درصد بوده و تولید داخل پاسخگوی ۱۰۰درصد نیاز داخلی است.
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سیاستهای وزارت صمت برای توسعه صنعت لوازم خانگی تصریح کرد: امسال برای تولید ۱۲میلیون دستگاه لوازم خانگی بزرگ و کوچک برنامهریزی کردهایم و سال گذشته نیز ۹میلیون دستگاه تولید کردیم.
صادقینیارکی افزود: تولید لوازم خانگی حدود یکمیلیارد دلار ارزبری دارد، اما حدود ۸میلیارد دلار کالای تولید داخل جایگزین آن میکنیم که اگر این کالاها در داخل تولید نمیشد، باید ۸میلیارد دلار ارز از کشور خارج میکردیم.
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به رشد ۱۰۰درصدی نرخ ارز، ۳۰درصد واردات مربوط به لوازم خانگی از این افزایش تأثیر مستقیم گرفته است، اما گران شدن لوازم خانگی مربوط به گرانی در تولید نیست بلکه در بازار این اتفاق افتاده است.
صادقینیارکی افزود: شاخص بهای تولیدکننده بیشتر از شاخص بهای مصرفکننده است.
وی گفت: مهمترین اولویت وزارت صمت تأمین مواد اولیه برای تولیدکنندگان لوازم خانگی از جمله توزیع عادلانه ورق و محصولات پتروشیمی برای این صنعت و همه صنایع کشور است.
صادقینیارکی افزود: در حال مشخص کردن جامعه هدف برای عرضه مستقیم لوازم خانگی از تولیدکننده به مصرفکننده هستیم.