کد خبر: 110903182789
اخبار شرکت هاتولید و بازرگانیصنعت و معدنشهریار محمدی راد:

می‌خواهیم اثر ماندگار در پاکسان به جا بگذاریم | سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه هدف گذاری اصلی پاکسان

محمدی راد مدیر عامل شرکت پاکسان با تشریح برنامه های پیش روی این شرکت گفت: با تولید دو محصول جدید نوک پیکان خط حمله شرکت پاکسان تقویت می شود.

به گزارش روابط عمومی پاکسان شهریار محمدی راد مدیر عامل این مجموعه در گفتگوی اختصاصی با بیدنا عملکرد این شرکت را تشریح کرد و گفت: دو سال قبل شرکت پاکسان بنا به دلایل مختلفی با مشکلات عدیده ای مواجه بود و در شرایط سختی قرار داشت. با توجه به تجارب قبلی در این مجموعه و شناخت مناسب از شرکت در ابتدای امر اقدام به تحلیل و عارضه یابی از شرایط شرکت شد تا بر مبنای اطلاعات بروز شده نقشه راه منسجمی را ترسیم نماییم.

راه اندازی سامانه معاملاتی برای خرید شفاف و ارزان مواد اولیه

خرید ارزان و مناسب مواد اولیه به عنوان اولین قدم در دستور کار قرار گرفت و بر همین اساس ضمن فعال نمودن کمیسیون های خرید، سامانه بر خط معاملات راه اندازی شد تا از این طریق تامین مواد اولیه با شفافیت و قیمت مناسب انجام شود.

در گام بعد نیاز بود تا در ورود مواد اولیه به مجموعه کنترل های بیشتری صورت پذیرد که این امر نیز با ارتقای فرایندهای نظارتی و کنترلی عملیاتی شد تا با مدیریت مصرف این مواد در بخش های مختلف و بهینه سازی فرمولاسیون ناترازی های موجود در این حوزه به عدد صفر رسید که همین مساله یکی از عوامل مهم در کاهش هزینه ها و افزایش سودآوری مجموعه شد.

در مرحله بعدی سراغ فرایندهای تولید رفتیم و با آنالیز انجام شده به حجم بالای ضایعات در این فرایند دست یافتیم که هزینه های بالایی را به شرکت تحمیل می کرد برای مثال در سال ۱۴۰۱ میزان ضایعات حدود ۱٫۱ درصد بود که با اصلاحاتی که انجام شد این رقم در سال ۱۴۰۲ به حدود ۶ دهم درصد رسید یعنی تقریبا به نصف رسید با همین اقدام چندین میلیارد تومان از هزینه های شرکت کاسته شد.

صرفه جویی چند میلیاردی در هزینه حمل و نقل

در بحث فرایند فروش، حمل محصولات تا شعبات شرکت به‌پخش بر عهده پاکسان است که دارای بار مالی برای این مجموعه است در سال ۱۴۰۲ با توجه به اینکه حدود ۲ درصد رشد در فروش محصول داخلی داشتیم و همچنین افزایش ۴۰ درصدی در تعرفه‌های حمل و نقل، با ایجاد تغییراتی در این فرایند توانستیم نسبت به سال گذشته چهل میلیارد ریال هزینه حمل کمتری پرداخت نماییم. در سال جاری نیز با اینکه تعرفه های حمل و نقل خیلی بیشتر از سال قبل بود بیش از هشت میلیارد ریال کمتر از سال قبل هزینه حمل پرداخت کردیم.

تبدیل ۲۲۰۰ میلیارد زیان به سود ۳۲۰۰ میلیاردی

مدیریت نقدینگی، خرید مناسب، مدیریت فروش و بازنگری اساسی در فرایندها مسائلی بوده است که طی دو سال در شرکت انجام شده و از زیان ۲۲۰۰ میلیارد ریالی سال ۱۴۰۱ پیش بینی می شود در پایان سال مالی جاری به سود خالص عملیاتی بالای ۳۰۰۰ میلیارد ریالی دست یابیم.

کاهش ۵۰۰ میلیارد ریالی هزینه ها با اصلاح شیوه انبارداری

شرکت پاکسان بیش از ۲۰ سال از انبار های سرپوشیده گمرک که اجاره شده بود استفاده می کرد. اما در ماه اول سال مالی ۱۴۰۲ در تصمیم هوشمندانه و جهادی تمام انبارها را بدون اینکه با کسری انبار مواجه شویم پس دادیم. البته دلیل عمده این بود که از فضا و از ارتفاع استفاده بهینه کردیم و با استفاده از باکس پالت ها برای انبار کالا استفاده و متعاقب آن ذخیره مالی قابل توجهی انجام شد.

تولید دو نوع صابون جدید

سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه یکی از استراتژی های اصلی ما در مجموعه پاکسان بود که با ارتقای این واحد به معاونت این امور را به عنوان نوک پیکان شرکت قرار دادیم. رویکردی که نتیجه داد و تولید پودر سپید پرایم واش در اوایل سال مالی جاری رونمایی و به بازار عرضه شد. در حال حاضر نیز یک برنامه عملیاتی داریم که در آینده خیلی نزدیک دو نمونه صابون جدید به مدار تولید و فروش افزوده خواهد شد.

پودر لکه بر اکسیژنه سپید نیز که یکی از محصولات پرطرفدار پاکسان است با ارتقای فرمولاسیون و کارکرد بهتر و سود مناسب برای مجموعه با عنوان سپید پلاس از سه ماه گذشته به خط تولید بازگشت.

همچنین طی ماه های اخیر راه اندازی سومین خط تولید پودر نایلونی با هدف افزایش میزان تولید پودرهای اوزان ۳ و ۵ کیلویی انجام شد که این موضوع ضمن افزایش حاشیه سود برای شرکت موجب جلوگیری از سودجویی برخی از واسطه ها و پر رنگ تر شدن برندهای این مجموعه در بازارهای صادراتی و سبد خرید مصرف کنندگان نهایی می گردد.

سود حاصل از فروش برندها برای راه اندازی واحد سولفوناسیون جدید استفاده خواهد شد

یکی از مسائلی که عمدتا سهامداران مطرح می کنند بحث فروش برندها و سود اعلامی امسال است. اینکه قرار است با این سود چه کاری انجام دهیم؟ اعتقاد من این است ما دارایی به نام برند را فروخته‌ایم و به همین منظور باید یک دارایی جایگزین کنیم و حتما اینکار را خواهیم کرد. در همین راستا پلنت قدیم تولید تگزاپون و سولفوناسیون را با پلنت جدید جایگزین خواهیم کرد.

بخشی از این پلنت با بهترین کیفیت و با جدیدترین تکنولوژی روز دنیا خریداری شده است و در برنامه داریم تا سال آینده آن را به بهره برداری برسانیم. بی شک این اتفاق گام بزرگی در حرکت توسعه ای پاکسان خواهد بود چرا که با راه اندازی این پلنت علاوه بر تامین بخش قابل توجهی از بازار داخل امکان صادرات محصولات تولید شده نیز به کشورهای همسایه به دلیل عدم وجود این تکنولوژی در منطقه فراهم است.

تکمیل زنجیره تامین پاکسان با خرید شرکت یاران توسعه بهشهر

شرکت یاران توسعه بهشهر که وظیفه چاپ و تولید جعبه های محصولات پاکسان و سایر شرکت های گروه را بر عهده داشت چندین سال زیانده بود که پس از خرید این مجموعه توسط پاکسان با اقدامات انجام شده پس از چند ماه به مدار سوددهی بازگشت.

با ادغام شرکت یاران توسعه در واقع این شرکت به خانه اول خود بازگشت و زنجیره تامین شرکت پاکسان کامل شد هر چند که این مجموعه نیاز به بازنگری اساسی در بحث ماشین آلات و ایجاد خطوط تولید جدید دارد که در افزایش سرمایه پیش رو بخشی از سرمایه به خرید ماشین آلات این بخش اختصاص داده خواهد شد.

توجه جدی به زیرساخت ها و تجهیزات

در راستای بهبود زیرساخت ها و بروزرسانی سیستم ها و تجهیزات تلاش نمودیم تا با بهره گیری از ظرفیت های موجود در مجموعه و دانش متخصصین و تکنسین های شرکت بتوانیم تغییرات اساسی در این حوزه ایجاد نماییم.

از این رو تعمیرات خط تولید و ایمن سازی، بازسازی و نوسازی اتاق کنترل تولید پودر در دستور کار قرار گرفت و با تامین هزینه های مورد نیاز از محل مدیریت هزینه و فروش ضایعات کابلی، این پروژه ارزشمند که سیستم اتاق کنترل تولید پودر را از حالت آنالوگ به سیستم تحت کنترل PLC درآورد با موفقیت به اتمام رسید و موجب بهبود و ارتقای کیفیت دستگاه های بسته بندی گردید.

در اقدامی دیگر نیز سوله مربوط به سالن بسته بندی صابون شرکت پاکسان که با قدمتی بیش از ۵۰ سال طی سالیان مختلف به اقتضای شرایط دستخوش تغییرات و جابجایی در دیواره ها و سایر عناصر شده بود در حالی به عنوان پروژه تعریف شد که تضعیف استحکام بنا و ایجاد ریسک ایمنی برای مجموعه و کارکنان را رقم زده بود. بطوری که در بررسی های صورت گرفته این بنا به عنوان ساختمان ناایمن معرفی شده بود.

به همین منظور پس از مشاوره با متخصصین مختلف، عملیات مقاوم سازی و اصلاح سازه این سالن با بودجه ای در حدود ۷۰ میلیارد ریال اجرایی شد.

پروژه اعلام و اطفای حریق نیز از دیگر اقدامات ارزشمند در راستای ارتقای زیرساخت های ایمنی مجموعه است که بخش مربوط به اعلام حریق با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در دست اجرا می باشد و در فاز بعدی اقدامات مربوط به تجهیز سامانه اطفای حریق نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت تا ضریب ایمنی مجموعه در مقابله با حوادث ناشی از حریق به میزان قابل توجهی افزایش پیدا نماید.

در پایان باید این نکته را ذکر نمایم که هدف آن است همانطور که گذشتگان در این مجموعه تاثیرگذار بوده اند، من و همکارانم نیز بتوانیم اثری ماندگار در شرکت بزرگ پاکسان از خود به جا بگذاریم.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا