نرخ بیکاری در ۲۶ استان تک رقمی شد
وزیر کار با اعلام شکسته شدن رکورد کاهش نرخ بیکاری در بهار ۱۴۰۳، ثبات اقتصادی، دیپلماسی فعال، افزایش سرمایهگذاری و هدایت نقدینگی به سمت تولید را از عوامل کاهش بیکاری در کشور برشمرد.
عصراقتصاد: بررسی علل و نشانههای تحقق شاخصهای بازار کار حاکی از آن است که مجموعه اقدامات دولت سیزدهم در طول سه سال گذشته در بهبود فضای کسب و کار و رونق بازار کار و اشتغال اثرگذار بوده است.
به اذعان کارشناسان و تحلیلگران بازار کار، اقداماتی همچون احیای بنگاههای راکد،افزایش آمار بیمه شدگان تامین اجتماعی،تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، نظارت سختگیرانه بر فرایند اشتغال، افزایش موثر حداقل دستمزد، توسعه مشاغل خانگی و کاهش آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری از جمله عوامل موثر بر بهبود فضای کسب و کار به شمار میرود.
سال گذشته بیشتر استانهای کشور با کاهش نرخ بیکاری مواجه بودند به نحوی که نرخ بیکاری در ۱۹ استان در کانال ۷ درصد قرار گرفت و در ۲۵ استان تک رقمی شد و تنها ۶ استان با نرخ بیکاری دو رقمی مواجه بودند. یکی از دلایل تک رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۵ استان کشور، افزایش اختیارات استانداران در زمینه اشتغالزایی بوده است.
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه جلسه هیات دولت با تایید کاهش نرخ بیکاری در ۱۹ استان کشور از تک رقمی شدن آن در ۲۶ استان خبر داد و گفت: نرخ بیکاری سایر استانها هم کاهش قابل توجهی داشته و هدفگذاری ما تا پایان سال رساندن نرخ بیکاری به عدد ۶.۹ درصد بوده است.
وی به شاخصهای اشتغال ارائه شده در گزارش مرکز آمار ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس این گزارش، رکوردشکنی نرخ بیکاری در فصل بهار صورت گرفته و نرخ بیکاری به عدد ۷.۷ درصد رسیده که بانک جهانی این نرخ را ۶.۶ درصد اعلام کرده است.
به اعتقاد وزیر کار ثبات اقتصادی، دیپلماسی فعال، علاقمندی مردم به سرمایهگذاری به جای سفته بازی و سوداگری در بازار و هدایت نقدینگیها به سمت تولید از علل موثر کاهش نرخ بیکاری بوده است.
تازهترین نتایج آمارگیری نیروی کار که مرکز آمار ایران در بهار امسال منتشر کرده نشان میدهد که ۴۱.۲ درصد جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بوده و در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. همچنین ۴۴۰ هزار نفر به جمعیت فعال ۱۵ ساله و بیشتر در بهار امسال نسبت به فصل مشابه سال قبل افزوده شده است.
کاهش یک درصدی نرخ بیکاری زنان، افزایش ۲.۴ درصدی سهم زنان فارغ التحصیل شاغل از کل زنان شاغل، کاهش ۰.۴ درصدی اشتغال ناقص، افزایش ۰.۲ درصدی نرخ مشارکت زنان، افزایشی شدن نرخ مشارکت اقتصادی در ۱۶ استان، افزایش خالص اشتغال به ۴۳۹ هزار و ۸۱۴ نفر و کاهش تعداد بیکاران به ۸۹ هزار و ۳۸۳ نفر از جمله دستاوردها و نتایج گزارش اخیر مرکز آمار ایران است.
پیش از این معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود که هدفگذاری دولت سیزدهم کاهش نرخ بیکاری و رساندن آن به زیر ۷ درصد تا پایان سال است.
از نگاه کارشناسان بازار کار در دولت سیزدهم اقدامات جدی و اثرگذاری برای تحرک بخشی به بازار کار، رونق تولید و اشتغال در پیش گرفته شده است که احیای کارخانههای راکد و تعطیل شده، تزریق تسهیلات ارزان قیمت،تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و توسعه مشاغل خرد و خانگی از آن جمله است.