کد خبر: 201201123750
اقتصاداقتصاد کلان

نرخ رشد اقتصادی اعلام شد/ اقتصاد ایران در ۹ ماه چقدر رشد کرد؟

در حالی رشد اقتصادی ۹ ماهه به ۳.۳ درصد رسیده که پیشتر سخنگوی دولت از ثبت رشد پنج درصدی از ابتدای امسال خبر داده بود. در برنامه پنج ساله توسعه ایران نیز این شاخص به میزان هشت درصد پیش‌بینی شده که با ارقام اعلامی فاصله قابل توجهی دارد.

به گزارش تجارت‌نیوز، مرکز آمار ایران می‌گوید نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ به ۳.۳ درصد رسیده است.

در حالی رشد اقتصادی ۹ ماهه به ۳.۳ درصد رسیده که پیشتر سخنگوی دولت از ثبت رشد پنج درصدی از ابتدای امسال خبر داده بود. در برنامه پنج ساله توسعه ایران نیز رشد اقتصادی به میزان هشت درصد پیش‌بینی شده که با ارقام اعلامی فاصله قابل توجهی دارد.

آخرین نتایج حساب‌های ملی فصلی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی(GDP) به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ در نه ماهه سال ۱۴۰۱ به رقم ۵۸۲۵ هزار میلیارد ریال با نفت و ۵۰۰۱ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالی که رقم مذکور در مدت مشابه سال قبل با نفت ۵۶۴۱ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ۴۸۶۰ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ۳.۳ درصدی  درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ۲.۹ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ دارد.

بخش‌های اقتصادی چقدر رشد کردند؟

همچنین گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در نه ماهه سال ۱۴۰۱ رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی رشد ۴.۳-، گروه صنایع و معادن ۵.۳ درصد (شامل: استخراج نفت خام و گاز طبیعی ۵.۶، سایر معادن ۰.۹، صنعت ۵.۱، انرژی ۹.۵ و ساختمان ۲.۲- درصد) و گروه خدمات ۲.۶ درصد نسبت به نه ماهه سال ۱۴۰۰، رشد داشته است.

محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در قالب ۱۸ بخش اصلی متشکل از ۴۲ رشته فعالیت انجام می‌شود که بر این اساس گروه کشاورزی شامل زیر بخش‌های زراعت و باغداری، دامداری، جنگل‌داری و ماهیگیری، گروه صنایع و معادن شامل زیر بخش‌های استخراج نفت خام و گاز طبیعی، استخراج سایر معادن، صنعت، تأمین آب، برق و گاز طبیعی و ساختمان است و گروه خدمات شامل زیر بخش‌های عمده و خرده‌فروشی، فعالیت‌های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل و نقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیت‌های مالی و بیمه، مستغلات، کرایه و خدمات کسب و کار و دامپزشکی، اداره امور عمومی و خدمات شهری، آموزش، فعالیت‌های مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایر خدمات عمومی، اجتماعی، شخصی و خانگی است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا