کد خبر: 280404213423
اخبار شرکت هاانرژیصنعت و معدن

نشست شورای راهبردی شرکت‌های پتروشیمی در تهران نقطه عطفی در ارتقاء قدرت چانه‌زنی منطقه‌ای است

سرپرست روابط عمومی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی نشست اخیر شورای راهبردی شرکت‌های پتروشیمی را اقدامی کم‌سابقه و تأثیرگذار در تاریخ فعالیت این شورا دانست و بر نقش آن در ارتقاء جایگاه منطقه در سطح تصمیم‌سازی‌های کلان کشور تأکید کرد.

محسن ادیبی سرپرست برند و مسئولیت اجتماعی و روابط عمومی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در گفت‌ و گو با پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی این سازمان اظهار کرد: نشست اخیر شورای راهبردی شرکت‌های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به میزبانی شرکت صنایع پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس و با حضور چهره‌های ملی و محلی از جمله معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی شرکت‌های پتروشیمی، نماینده شهرستان بندرماهشهر در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و امام جمعه شهرستان، مدیرعامل و رئیس شورای راهبردی و مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در منطقه برگزار شد.

وی افزود: این نشست به نوعی اقدامی کم‌سابقه و در نوع خود بی‌نظیر در طول سال‌های گذشته است. جلسه‌ای که برای نخستین‌ بار در سطح ملی و در مرکز کشور برگزار شد، مزایا و آثار مثبت متعددی در پی دارد و می‌تواند منشأ تحول و نقطه عطفی در جایگاه و عملکرد شورای راهبردی شرکت‌های پتروشیمی باشد.

ادیبی در تشریح مزایای این نشست گفت: نخست، ارتقاء جایگاه شورای راهبردی از سطح محلی به سطح ملی است. برگزاری جلسه در مرکز، آن هم با حضور مقامات عالی‌رتبه شرکت‌های اصلی پتروشیمی، جایگاه شورای راهبردی را از قالب یک نهاد محلی صرف، به یک بازیگر تأثیرگذار در سطح تصمیم‌سازی‌های کلان ارتقاء می‌دهد. این تحول، نخستین گام برای نهادینه‌سازی شورا در ساختارهای رسمی تصمیم‌گیری وزارت نفت و شرکت‌های تابعه است.

وی ادامه داد: نکته دوم، تقویت قدرت چانه‌زنی منطقه‌ای برای تأمین منابع مالی است. یکی از چالش‌های اساسی شورای راهبردی در سال‌های گذشته، عدم تحقق کامل اعتبارات مصوب و به‌طور میانگین جذب تنها حدود ۲۰ درصد از منابع پیش‌بینی‌شده بوده است. حضور مقامات عالی وزارت نفت و هلدینگ خلیج فارس به‌عنوان بزرگ‌ترین هلدینگ صنعتی و اقتصادی کشور در این جلسه و سایر هلدینگ‌های فعال در صنعت پتروشیمی، امکان طرح مستقیم مشکلات تخصیص و جذب منابع را فراهم کرده و زمینه تقویت مکانیسم‌های تأمین مالی پایدار را مهیا می‌سازد.

سرپرست روابط عمومی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: با توجه به نقش کلیدی شرکت‌های پتروشیمی در شورای راهبردی و منابع آن، برگزاری جلسه در سطح ملی این پیام را به شرکت‌ها منتقل می‌کند که شورا دیگر صرفاً یک نهاد محلی نیست، بلکه ساز و کاری راهبردی و در معرض نظارت مستقیم مدیران عالی‌رتبه است. این امر می‌تواند به افزایش تعهد، انضباط مالی و پایبندی شرکت‌ها به اجرای مصوبات شورا بینجامد.

وی در بخش دیگری به مسئله فقدان ضمانت اجرایی مصوبات شورا پرداخت و افزود: یکی از مشکلات اصلی شورای راهبردی، نبود ضمانت اجرایی برای مصوبات آن بوده است. ورود شخصیت‌های ملی مانند معاون وزیر نفت و مدیرعامل NPC و مدیرعامل شرکت پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس و دبیر انجمن صنفی پتروشیمی، امکان ایجاد سازوکارهای نظارتی و اجرایی مؤثرتر را فراهم می‌کند که در جلسات محلی امکان آن فراهم نبود.

ادیبی ادامه داد: نکته مهم دیگر، تقویت هم‌افزایی میان تصمیم‌گیران محلی و مدیران ارشد ملی است. حضور همزمان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و امام جمعه شهرستان در کنار مقامات ملی، فرصتی برای هم‌صدایی منطقه و مرکز در بیان مشکلات، اولویت‌ها و مطالبات فراهم می‌کند. این تعامل می‌تواند به تصویب سیاست‌های مشترک، افزایش منابع و حمایت‌های سیاسی و اجرایی قوی‌تر منجر شود.

وی در پایان با اشاره به پیامدهای بلندمدت این نشست گفت: شورای راهبردی اگرچه برخاسته از یک ابتکار درون‌دستگاهی و فاقد پشتوانه قانونی مستقیم است، اما برگزاری چنین جلساتی می‌تواند زمینه‌ساز بازنگری در آیین‌نامه شورا، ارائه پیشنهاد جهت رسمی‌سازی یا تقویت جایگاه شورا در سطح وزارت نفت یا هیئت دولت و حتی طرح مباحث تقنینی در مجلس شورای اسلامی برای حمایت از توسعه متوازن در مناطق پیرامون صنایع نفت و پتروشیمی باشد.

ادیبی در جمع‌بندی خود تصریح کرد: بدون تردید این جلسه، فراتر از یک نشست معمولی، نقطه عطفی در روند شکل‌گیری حاکمیت یکپارچه محلی و ملی در حوزه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی به شمار می‌آید و اگر تداوم یابد و خروجی‌های آن پیگیری شود، می‌تواند به شکل‌گیری یک نظام منسجم برای تأمین مالی پایدار، اجرای مصوبات و در نتیجه به توسعه متوازن منطقه‌ای بینجامد.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا